Ahoj, je tu některá maminka, která dala očkovat Hexacimu ve schématu 2+1, když rozestup mezi 1. a 2. dávkou byl jen 4 týdny? A jak se na to tvářil pediatr? 🙂 Děkuji za informaci.
@lucajda17 obe schémata jsou v poradku, jen plosne se dela spise tri plus jedna, pokud se maminka pidi, ci ma osvicenou pediatru, dava se setrnejsi schema dva plus jedna..., idealni je ale zacit ockovat později, a rozestup mezi první a druhou davkou dva mesice...
jde o to, ze ne u kazdeho ditete se po 2+1 vytvori protilatky-titry, proto se ockuje 3+1.
@sonmik ahoj. No nevím proč ale měla jsem zafixováno že se hexa píchá nejdřív co 6 týdnů... No asi to tak má nastaveno naše Mudr....
Očkovací schéma 2+1 se dělá běžné tak že se dají první dvě dávky dle očkovacího kalendáře, třetí se nedá a pak až v roce přeočkování...
Co se týče reakce pediatra je to asi individuální... Naše doktorka by se na to asi netvářila moc dobře, ale znám jednu a ta s tím problém nemá, a i když tvrdí že děti a vnoučky má proočkováne, tak alternativní rodiče podporuje....
@lucajda17 běžné, a u nás uzákoněné je schéma 3+1 ale podle jistých evropských studií je 2+1 dostačující a v některých zemích se tak i očkuje ale u nás to není v souladu se zákonem, ačkoliv proočkování 2+1 je dostačující pro přijetí dítěte do školky.... A proto se někteří k tomu uchylují....
@yerry souhlas, ale doporucuji nabrat po druhe latce krev na protilatky. Jak uz jsem říkala, u nekterych deti nedojde k dostacujici odpovedi, takze kdyz uz ockujete, aby to melo efekt ..
Náš Odra byl objednany po 4 tydnech mam takovy pocit.. Ale musela se kvuli ryme odlozit o dalsi tri tydny 🙂
@kristynatita já očkuju 3+1, ale něco jsem si už o tom přečetla, když jsem variantu 2+1 zvažovala....😋
@luciehutt
běžně se očkuje po měsíci, ale nejlepší imunitní odpověď, podle nějaké studie co jsem četla, je interval 2 měsíce
@kristynatita ja si cetla o tom schematu 2+1 a ve vetsine evropskych zemich se pouziva, v Rakousku, ve Francii ho pouzivaji, tak pokud by se nevytvorili protilatky, tak proc by tak ockovali....taky nad tim premyslim
muj nazor je, ze je to jen lobbing farma firem v CR, dostanou za vice davek vice penez, je nesmysl, ze by schema dva plus jedna bylo mene ucinnejsi, nenechte se zblbnout, a tim, ze zacnete ockovat pozdeji, je uz i imun. system lepe pripraven...
@kristynatita Děkuji všem za reakce. A ono je možné nabrat krev na protilátky? Tak to je dobré vědět. A to pediatři běžně dělají? Děkuji.
@sonmik nam to pediatra nabizela uz x tydnu pred ockem (ze nam nabere protilatky po 3.davce infanrixu). zjistuji se tzv.titri v krvi.... urcite se muzete zeptat.
@kristynatita Moc děkuji za informaci. 😉
@sonmik Nejsem si jistá,ale není to náhodou 3+1?My měli toto očkování na 2,3, a 4 měsíci a na roce bude přeočkování.