Co jste daly nebo o čem uvažujete?
@peroli Ahoj, my jsme zaplatili Pediacel - jedna dávka 950.- Tady je pro srovnání co obsahuje Pediacel a co Infanrix hexa: http://www.rozalio.cz/index.php/o-ockovani/s-od... Před měsícem jsme byli na 4. dávce, vždy bez negativních reakcí, malá jen trochu víc spala přes den..
@peroli Tak jsem se asi překoukla ve tvém nadpise, a toto je pro mně nová informace.. našla jsem přes Google info jen o tom, že je to vlastně Pediacel obohacenej o složku proti žloutence B. Ale za mně, čím více nemocí v jedné vakcíně, tím více poblázněná imunita a menší pravděpodobnost vytvoření protilátek.. Kdybych chtěla očkovat proti žloutence, nechala bych to do pozdějšího věku, typ B je přenosný pohlavní a krevní cestou..
žloutenka B musí být doočkovaná do 13 let věku VYHLÁŠKA (č. 299/2010) ze dne 25. října 2010 o očkování proti infekčním nemocem
Pediacel je menší zlo, jedno moje dítě má Pediacel 2+1, druhé dítě není očkované a ani nebudu očkovat.
Zatím neuvažuji o ničem 🙂 a nějaká vyhláška nebo pokuta mi za zdraví mého dítěte nestojí 😉 Doktor nebo stát se vám o dítě postižené po očkování nepostará, tak ať se jdou bodnout s tím, že je to povinné!
@lucyanek @dana3262 proti očkování jako takovému osobně nic nemám ale to že to perou do tak malých miminek mě teda dost se*e 😠 zbytečnost.. na druhou stranou úplně bez očkování taky asi být nechci, přece jen mám tu dvě malé děti co chodí do školky a dceru které bude za 14 dní 17 a která se pohybuje v různých společnostech (ať lidi ve škole nebo kamarádi apod..) takže přece jen mám trochu strach co se může domů "přitáhnout" proto když už to "musí být" tak chci aspoň to menší zlo..
mmch @lucyanek máme pár věcí společných 😉 taky jsem z Brna, malej se narodil 9.6. (3 dny po vás) a taky okolo mých narozenin (přesněji 2 dny po 😉 😀 )
Dá se hexacima očkovat ve schématu 2+1? U Pediacelu to myslím jde...
@spuldar Hexacima je zdarma
Ahoj, nejdriv si precti pribalovej letak obou a rozhodni se na zaklade toho jaky sr**ky to obsahuje.
Hm... tak popřemýšlím ještě jestli Hexacimu nebo Pediacel, zeptám se Dr., jak je to s tím očko schématem, jestli může u Pediacelu dát 2+1, myslím, že od půl roku se to může... a uvidím.
Také to řeším. Chtěla jsem Pediacel, ale nakonec zavrhuji kvůli ceně (máme dvojčata) a také, že jsem slyšela od MUDr. že vakcíny mají tento červenec dojít, tak nevim mít rozkočkované dítě jednou vakcínou, která pak nebude? Jinak Pediacel asi menší zlo ale zase doočkovávat žloutenku později.... Spíš řeším jestli Hexacimu nebo Hexavakcínou? Hexacima má méně hliníku a ještě něco škodlivého neobsahuje.....ale zase je poměrně nová, testovaná jen na několika tisíci dětí, a také musí být 3+1 ☹ což mě dost odrazuje. Jinak přidávám článek od jednoho lékaře, pro ty, co se očkování obávají..... bod č. 8
https://www.email.cz/download/i/-n9_DUmsxXEdXn0...
My budeme dávat Pediacel. Hexacimu bych určitě nedávala, protože je to nová, nevyzkoušená vakcína (v některých zemích se ještě ani nepoužívá) a navíc se může dát pouze 3+1. Pediacel se určitě 2+1 dává a Hexa taky, takže pokud bych trvala na vakcíně se žloutenkou, tak bych dala raději normálně Hexu a ne Hexacimu.
Jinak s tím výpadkem u Pediacelu je to pravda. Takže dát buďto dvě dávky teď do července a třetí příští rok a nebo počkat až do obnovení v příštím roce.
No a u toho výpadku Pediacelu, když dám 1. dávku v květnu, 2. se má dávat za 2 měsíce? A třetí? Za jak dlouho? Díky 🙂
@evule1982 No asi jich nakonec dostane více,tím že je o dávku víc. To je hrozná výhoda Infanrixu a Pediacelu. Ale zdá se mi lepší dostat víckrát málo než naráz hodně.Pro to malý tělíčko to musí být nářez. Celkově bych to očkování řešila úplně jinak,ale to je zase na jinou debatu.A přiznávám, že nevím, jak dlouho se testuje Infanrix. Jen se mi těch 10let už nezdá tak málo 🙂
A ještě teda upřesňující dotaz, Pediacel se může dávat 2+1 až od určitého věku dítěte nebo jak to je? Někde jsem myslím viděla, že od půl roku, ale jistá si tím nejsem... 🙂
@nuali no ona hexacima byla schválena v roce 2013 a výzkum probíhá 10 let, to je pravda. Já myslím, že je to fakt už jedno, už ten název Hexa 🙂 hexacima má o něco míň hliníku oproti klasické hexe, ale pediacel má o polovinu méně hliníku než Hexa, což už je asi nějaký rozdíl. Hexacima také nemá myslím laktózu jako hexa. Slyšela jsem že hexacimu dávají když dojde klasika Hexa, takže tam asi velkého rozdílu nebude, když jsou obě zdarma.
@blondynka400 Jo to jo. Napsala jsem to blbě. Myslela jsem, jak dlouho byl testovaný, než se začal dávat. Píšu ve spěchu 😀
@nuali to popravdě nevím. Ono to testování je podle mne stejně na dvě věci 😝 Důležitější je pak ostrý provoz, a tam je tato vakcína prověřená a "bezpečná". Za mne je ale pediacel určitě lepší volba, má třeba lepší složku proti černému kašli, není s ní problém ve školce (většině) a atd...
Kamaradka ktera to hodne resila a cetla vse mozne dala prednost Ped. Jedno ocko. stoji myslim 800, ze?
My po dlouhe uvaze bereme jen to povinne. Mala je po dvou Hexach a pokazde zatim diky Bohu ok.