Hexacima, máte zkušenost?

onamona
21. lis 2014

Hezký den,

máte někdo zkušenost s očkováním (Hexacima)? Mám ročního chlapečka, teď budeme očkovat poprvé a doktorka mi doporučila právě Hexacimu, ale zatím se mi moc nedaří dohledat zkušenosti ostatních maminek.

Díky!

OM

stavba
21. lis 2014

@onamona ahoj, já se na ni ptala dr. a bylo mi řečeno, že složením je téměř stejná jako Hexa, jen je tam malinko míň toho hliníku. Prý to mají pro případ, že by náhodou Hexa nebyla k dispozici, tak aby měly náhradu. Tak jsem dala nakonec klasickou Hexu.

mamkamarketa
21. lis 2014

@onamona tak dej pediacel je pry setrnejsi.

stavba
21. lis 2014

@mamkamarketa u toho mě varovala Dr., že před nástupem do školky bych musela doočkovat žloutenku.

evaviki
21. lis 2014

@stavba pred nastupem do skolky ne, podle vyhlasky mas cas do 12 let 🙂 Dr. dela bububu.. Ac ti tvrdi, co chce, pediacel je podle vyhlasky..

radush7
22. lis 2014

@evaviki Těch 12 let je ponechaná horní hranice pro ty ročníky, které ještě neměly žloutenku b v povinném schématu. První syn 2001 ji tam neměl a druhý 2003 už ano. Byla jsem na přednášce k očkování, pořádalo Rozalio a tam na to paní upozorňovala.

blondynka400
22. lis 2014

@stavba záleží na školce... Mladší pediacel má (zatím za sebou 2 vakcíny) a pro ředitelku absence žloutenky není problém a mám dohodnuté, že mi jí normálně v září veme.
Hexa nebo hexacima není bohužel skoro žádný rozdíl a největší potíže dělá právě ta žloutenka, která je ale pro takto malé děti úplně zbytečná.

onamona
autor
23. lis 2014

Ahoj, díky moc za reakce. Pediacel je teda lepší "jen" kvůli té žloutence?

plantago
7. únor 2015

Tady když sjedete na stránce dolů je srovnání složení vakcíny Infanrix hexa a Pediacel http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2012_13.htm

Pediacel je na tom daleko líp ve více ohledech. Hlavně obsah hliníku, stopové množství formaldehydu atd.

Jinak Hexacima je poměrně nová vakcína a stále probíhá její testování. Složením je podle mě tedy lepší než Infarix hexa, neobsahuje laktózu, má méně hliníku a je tam toho více pozitivního.. Můžete si sama porovnat příbalové letáky.

zale76
25. bře 2015

Damy,
Pediacel a Hexacima ma stejneho vyrobce. Podle toho co jsem dohledal na netu je Hexacima rekneme dalsi generaci Pediacelu doplnena o Hep B. Ockovaci schema 3+1 vnimam jako vyhodu v tom, ze bude zrejme setrnejsi nez 2+1. Dava to smysl?
Certifikace byla provedena na 5 tis. detech, coz je slusny vzorek.
Nejspis to teda bude volba i u naseho miminka. Pak poreferujem 🙂

granda
25. bře 2015

když dáte hexacinu,,, tak by vás dr. měla informovat že jste v testovacím vzorku pro ČR!!

dana17
26. bře 2015

Dlouho jsem zvažovala, jaké dát očkování a zvolila jsem Hexacímu a zdřejmě jsem zvolila dobře. Malé je 9 měsíců a je narozená o 6 týdnů dříve. Po očkování neměla ani teplotu, možná jen trochu víc spala, jinak nic.

kesurka
28. črc 2015

holky lze hexacimu posunout až na 6 měsíců?

dana17
28. črc 2015

@kesurka my dali první až v 10měsicich. Podle mě je u6 schválené i schěma 2+1.

tomici
4. srp 2015

@granda A právě proto jsem ji já nedala... 🙂 Třeba u druhého za pár let dám, ale teď ne...