Hexa vakcína a malý zánět na prstíku. Mám i přesto jít naočkovat?

saraca
4. pro 2022

Ahoj,

chtěla bych se poradit. Zitra jdeme na prvni Hexa vakcinu a malemu ( 3 mesice) se udelal malinky zader u nehtu. Ma to cervene a do rana tam urcite bude mit trochu hnis. Jednou uz jsme to resili a lekar to propich a dal nam visovou mast. Zkousela jsem to taky propichnout ale moc se mi to nedari, tak to nechavam radsi na zitra k pediatre. Otazka zni: mam i presto ockovat Hexa vakcinou?

cherie24
4. pro 2022

@saraca já bych neočkovala. Na očkování má být dítě má 110% zdravé.

werik153
4. pro 2022

Ne. Ale je divný, že se takhle malému miminku dělají záděry.

saraca
autor
4. pro 2022

Tak jsme byli to jeste vecer osetrit a mame to zavazane a s visnovkou namazane a pry ockovat muzem. 🤔 tak nevim

saraca
autor
4. pro 2022

@werik153 kdyz jsem strihala nehtiky tak jsem vzala asi i kuzicku a jak si rucicky cumla tak se mu tam dostal zanet

palja
4. pro 2022

@saraca nenechala. Očkování může ten zánět jen zhoršit. Hlavně fakt dávat pozor u těch malých dětí. Nehty stříhat opatrně a když bude odstavat malá kůže u koutku nehtu tak nezatrhavat, jsou tam bakterie a zánět se vytvoří hned.

marulu
5. pro 2022

@saraca normálně nech naočkovat, je to jen malý lokální zánět, nic co by vadilo. Ale pokud chces být opravdu zcela klidná, tak to ještě před očkováním prober s doktorkou.

jjasmina
5. pro 2022

probrala bych to s dr a sama bych to neošetřovala, ja teda u male nehty ani nestříhala, odpadavali samy nějak

odula
5. pro 2022

@saraca . Zadera neni nemoc.. Kontraindikace je probihajici onemocneni a teplotou. urcite bych naockovala