Zítra nás čeká očkování Hexou... nevím zda mám k tomu dát synflorix.. je to mě první miminko takže se v tom moc nevyznám.. Pokud jste je dali najednou jaké měli vaše děti reakce?? Děkuji
u nás taky žádná reakce 🙂
Ja jsem mela oboje najednou a reakce byly až až. Tři dny jen řev, nevrlost a horečky ☹ naštěstí je to už za náma 🙂
Jinak dávala jsem paralen čípky pro děti a diazepan na sklidnění na doporučení doktorky
Nedávala bych, stejně dostane dvě píchnutí a je to moc hliníku najedou pro malé miminko. Rozděl to.
Reakcia ziadna a kupali sme tiez
Já nechala u Tomíka rozdělit, u dcerky to přímo doporučila tehdejší dr-prý je to dost velká zátěž pro miminko. A v den očkování se koupat skutečně nemá-ne všude to ale řeknou. Jinak před očko sem začla dávat homeo a 3. Synflorix byl bez problémů 🙂 Pokud ovšem některé předchozí potíže nesouvisely i s jinýma problémama, co jsme měli.
dali sme naraz, ale nie synflorix, ale hexu a Prevenar (tiez vakcina proti pneumokokom). Prvykrat v 2,5 mesiacoch vobec ziadna reakcia, ani opuch vpichov. Druhykrat v 4 mesiacoch, 2 dni teplota okolo 37, dr mi zakazal zrazat taku nizku liekmi, pretoze je to prirodzena reakcia organizmu (v pripade horucky by to bolo, samozrejme, ine). Zakazdym som na noc davala homeopaticke cipky Viburcol, su urcene na celkove skludnenie, aby sa dobre vyspal.... na poslednu varku ideme o mesiac.
@kacinda diazepam mame doma, ale dr povedal, ze od 38 mam dat paralen / nurofen a diazepam az od 39 po odcitani. nie je dobre zrazat liekmi zvysenu teplotu, lebo vakciny nemusia spravne ucinkovat.
ahojky, my u Vojtíška očkovali najednou a u druhého to už dáme rozděleně (pokud vůbec synflorix dáme...)... sice neměl hrozné reakce (jen u prvního očkovaní horečka přes 38) zbyla očkovaní byl jen mrzutý a šel dřív spát, ale stejně, teď už tak riskovat nebudu...
Dvě vakcíny najednou bych nikdy nedala. Podle mně to je velkej a zbytečnej hazard. Já nepoviný očkování nedávám vůbec, ale pokud ho dát chcete, určitě to aspoň rozdělte!!! v 9ti týdnech dávat do takového tělíčka tolik vakcín je fakt hrozný :o(
Vsechny tri deti to dostaly najednou a zcela bez reakce.
Určite rozdělit,... Je toho hodne co ty vakcíny v sobe mají.Nektere Reakce muzou prijit zadlouho .
Pokud už dáváte nepovinné vakcíny, tak určitě rozdělit. Kdyby přišla nežádoucí reakce (v případě očkování dohromady), tak nevíte, na kterou vakcínu reakce vznikla. Kromě toho je to opravdu zátěž pro takové malé tělíčko, ale to už bylo psáno výše.
@ajurka
Davame taky hexu i synflorix a pokazde rozdeluju,dve mu nechci davat 🙂
@zuzkaajurko mě poprvé taky říkala, pokud bude vyšší teplota, tak ty léky podat, ale když jsme šli potom, tak se hned ptala, jestli byla reakce a když jsem řekla, že byla, tak mi doporučila podat léky hned po příchodu domů, tak nevím 😒
prcek neměl vůbec žádnou reakci. vše proběhlo v naprostém klidu. Měl hexu+synflorix
@kacinda hm. Cudne. Ale tak lekari maju prax, tak im hadam budeme verit 🙂
Máme to za sebou všechno, tak doufám, že je to správně , když už jsme si tolik vytrpěli. Tři dny nám po tom vždycky jen řval, takže bych to opravdu už absolvovat nechtěla a jsem zvědavá jaké budou další očkování, které prý máme mít až za půl roku, ale neřekla mi jaké. Teď je Filípkovi za týden 5 měsíců.
Ahoj, mam dvojcatka a reakcia ziadna.