Hexa očkování, hraje váha a věk miminka roli?

lindaaa10
10. pro 2015

Ahoj holky, měli bychom jít na očkování ve 2,5 měsících. Nejsem si jistá, jestli odložit či raději jít co nejdřív. Hraje váha vliv miminka? Lékařka mi tvrdí, že čím mladší miminko, tím se s očkováním jeho organismus lépe vyrovnává. Jaký je váš názor? děkuji, Linda

leniczka23
10. pro 2015

No já si myslím, že je to nesmysl, logicky čím starší a větší tím se s tím lépe vyrovnává, malej to dostal na třech měsících (dnes bych odkládala, ale jako prvorodička jsem si o očkování samozřejmě zjistila, ale nevěděla jsem nic o jeho negativním dopadu) měl 6300g a byl absolutně bez reakce a dodnes všechny očkování bez reakce, ale hodně dávám na svůj instinkt a když vím že není jeho zdravotní stav 100pro odkládám. Kolik váží prcíček?

anina32
10. pro 2015

Souhlasím s názorem doktorky, že čím mladší mimi tím očkování lépe snáší. První hexu jsme dávali na devíti týdnech, bez jakékoliv reakce, později při dalších dávkách měl syn v den očkování večer zvýšenou teplotu, čím byl starší tím víc.

zitova
10. pro 2015

Znasa to naoko lepsie. Teplotou aspon vidno ze organizmus reaguje (imunitny system zaznamenal cudzorodu latku, bojuje s tym a vytvara protilatky). Imunita 2 mesacneho dietata je nevyvinuta a utlmena a nevie spravne reagovat (napr teplotou) a kto vie ako sa moze narusit. To, ze je nieco bez kratkodobej reakcie neznamena ze to nemoze zanechat dlhodobe nasledky. Tiez mi to dr hovorila, ale za mna urcite ockovanie vo vyssom veku a so ziaducou prirodzenou reakciou organizmu na chorobu.

luciamala1979
10. pro 2015

čím staršie dieta tým vyššia hmotnosť a tým vyvinutejší cns, lepšie teda odfiltruje. Pokiaľ možete a nenesiete nejaké extrémne riziko stretu s nákazami, odkladajte jako sa dá, zbytočne to do tela ládovať. Osobne som očkovacia matka, syn v pohode, dcera negatívne reakcie a názor som zmenila, proste posúvam, čo možem a očkujem len vtedy, keď je dieta 100 % zdravé. Vlastne 200 % 😀
okrem toho mi napadá - keď začnete neskor, zákon dovoluje očkovať nie 3plus 1 vakcína, ale len 2plus 1, nejde o vpich ale o neskorší termín a aj menej prídavných látok a ťažkých kovov do tela. Mrknite na to a držím palce na správne rozhodnutie, mne tieto info při očkovaaniach chýbali, škoda..

lavita
10. pro 2015

reakce se mohou stupnovat, ale to není věkem ale tím, že už se s látkou tělo setkalo a proto reaguje bouřlivěji. my jsne dali 2plus 1 a první dávku až na 10měsících

sromulenka
12. pro 2015

S prvním očkováním (Hexy) se může začít jakmile má miminko přes 5kg. Tzn. cca 9-10 týden.