Existuje "šetrnější" vakcína místo MMR?

janazzz
16. únor 2015

Syn je nedonošený a nemá naočkovanou hexavakcínu, byl očkovaný "šetrnějším" Infanrixem HIB. Za pár měsíců má jít na očkování MMR, kterého se hodně bojím. Neexistuje nějaká šetrnější vakcína místo MMR? Děkuji.

marecekavendulka
16. únor 2015

neexistuje. tak neockuj a mas klid.

millyh
16. únor 2015

@janazzz pokud nemusíš neočkuj. Není stanovena věková hranice. Pokud máš dobrou MUDr tak ti do papírů pro školku napíše něco rozumného. Těch nemocí proti kterým se očkuje mmr se nebojím toho očkování jo.

amazonka.k
16. únor 2015

My nebudeme očkovat zatím vůbec, dokud nepůjde do školky a doufám, že i potom to nějak uhrajeme 🙂

janazzz
autor
16. únor 2015

Syn by právě měl být MMR očkovaný cca ve dvou letech první dávkou, aby se to stihlo doočkovat než půjde ve 3 letech do školky. Zbývá mu totiž doočkovat ještě obrna a žloutenka, kterou v HIBU neměl a v HEXE je.

amazonka.k
16. únor 2015

@janazzz Žloutenku taky nemáme, s tou u takhle malých dětí nesouhlasím. Chtělo by to sehnat lékaře, který není příliš proočkovací a napíše Vám třeba, že máte odklad...bohužel ne každý si to vezme na triko, ani naše lékařka tomu není nakloněna. Naštěstí já budu tedˇ se synem ještě přes rok doma, protože čekáme další přírůstek, tak to zatím neřeším a uvidíme až ta situace nastane...

bahula
16. únor 2015

Jsem na tom podobně, dvě děti MMR nemají,u jejich staršího bratra se měsíc po MMR rozjel autismus, asi jim ty nemoci radši najdu, ať si je řízeně prodělají a bude klid 😝

angipe
16. únor 2015

Co je MMR?

amazonka.k
16. únor 2015

@angipe Očkování proti zarděnkám, příušnicím a spalničkám

alcar
16. únor 2015

A to je ta vakcina s nazvem Priorix, nebo to je neco jineho? Na ten Priorix jsem taky slysela silenosti. ☹

pampeliska1
16. únor 2015

@alcar ano, je to Priorix.

amazonka.k
16. únor 2015

@alcar Ano, je to ona

alcar
16. únor 2015

Ted jsem nasla, ze jsou dve. Bud ten Priorix nebo Trivivac. Obe vyjdou nastejno, zadna neni lepsi nebo horsi. 😒 A jeste se muze davat Priorix tetra, ktery ma navic jeste plane nestovice.

sacvi
17. únor 2015

Mám taky nedonošené chlapečky. MMR plánuju dát odklad před školku a pak nespíš vůbec.

millyh
17. únor 2015

@bahula myslíš že když budou mít prodělané ty nemoci tak nebude nutné mít mmr jak to chtějí zákonodárci? Jestli jo tak pojedu i na kraj světa aby to očko dostat nemusel...

kajalka
17. únor 2015

@millyh Ano, pokud má dítě protilátky, není očkování nutné.

lrg
17. únor 2015

Taky máme jít teď v březnu, dceři budou dva roky. Do školky půjde nejdřív za rok a půl, takže chci určitě odklad. Doktorku máme vcelku rozumnou, ale jak teď straší s tou novelou zákona, tak se obávám, že mi to bude určitě rozmlouvat.

hojda
17. únor 2015

@millyh Jak šeženeš tyhle tři nemoce? Nevadilo by mi, aby malá podělala zarděnky, to by byla naopak výhoda proti očkování dožitovní imunita (hlavně v těhu), ale škoro ne vyškytují. Ale spalničky bych teda nerada. Mono vakcína v Čr není, takže šeznat tyto 3 nemoce je fakt nereálné. Omlouvám še zlobí mi klávešnice.

nadja73
17. únor 2015

@hojda mimo tema, ale pobavila me tvoje klavesnice, jak krasne šišláš 😀

alcar
17. únor 2015

@nadja73 😀 taky me to pobavilo
@hojda

hojda
17. únor 2015

@nadja73
@alcar Hlavně abych to nechytla i já 😀 .

alcar
17. únor 2015

@hojda treba bys mela dozivotni imunitu 😅

saminomimino
17. únor 2015

nejšetrnější je neočkovat a když už tak nemoci v dětském věku prodělat,jsou dnes už banálně léčitelné,díě je dobře snáší a má doživotní imunitu

hojda
17. únor 2015

@saminomimino A jak to řešíš še školkou? Prodělat je není většinou jak, škoro še nevyškytují.

saminomimino
17. únor 2015

@hojda nevím jak to myslíš jak to řeším ze školkou,to že nejsou očkované?U MMR není stanovena horní hranice kdy mají být očkované takže je lze odkládat do haleluja a jinak ve školce u nás zatím nebyli,ale jak znám kořínek našich dětí ani by je bohužel nelaply

fram
17. únor 2015

My jsme MMR odložili, dcera má ekzém, takže jsem poprosila dr. na alergologii, jestli by nám nenapsal, že doporučuje odložení očkování. Neměl s tím žádný problém, naše dětská si jen zapsala do karty, že jsme se rozhodli vakcínu odložit. Dcera teď chodí do školky a vůbec s tím žádný problém není, dokonce se může účastnit i akcí a nikdo neřeší , že MMR nemá 😉

hojda
17. únor 2015

@saminomimino Ale pro nástup do školky musí tu MMR mít. Jak to řešit v šituaci, že dítě do školky potřebuješ dát?

saminomimino
17. únor 2015

@fram naše děi nejsou očkované vůbec ničím 😉

saminomimino
17. únor 2015

@hojda musíš mi dobrého pediatra,my neočkujeme vůbec nic(zatím),děti do školky chodí

fram
17. únor 2015

@saminomimino Já jsem se , bohužel, o očkování informovala pozdě, takže máme Hexu. Ale já bych se bála neočkovat, znám rodinu, které zemřel 2 letý chlapeček na haemophilus influenza (omlouvám se,jestli to píšu špatně), v době, kdy se ještě povinně neočkoval (je součástí Hexy). Takže bych očkovala, ale odložila bych na co nejpozději a snažila se sehnat Pediacel.

amazonka.k
17. únor 2015

@fram Já osobně si myslím, že rizika z očkování významně převyšují riziko toho, že by se dítě mohlo nakazit...