Dr. napsala do papíru pro jesle, že odmítám očkování

lenkalenka666
20. říj 2016

Maminky, prosím poraďte mi. Byla jsem u dr. aby mi napsala, že je malej zdravej, aby mi ho vzali do jesliček. Je mu 18 měsíců na dva dny v týdnu. Dr. mi ale do papíru napsala, že neni očkovaný na MMR a že rodiče odmítají očkování. Díky tomu mi ho do jeslí, kam měl nastoupit v pondělí nevzali.
Nevím jak to mám teď řešit. Já ho neodmítám, ale akorát ho chci posunout na pozdější věk. Kdybych měla napsáno, že očkování je odsunuto na pozdější věk dítěte, že byli kontraindikace, tak mi ho vezmou.
Když jsem dávala Hexu, tak mi potom nespal jakou domu.....Ale dr. odmítá, že je to po očkování.
Nemůžu se někde odvolat?? Přeci je to moje dítě a já jsem zodpovědna za jeho zdraví. Moc děkuji za radu.

patrusa
20. říj 2016

Na to je jedina rada, zmente lekare.

mrazulkav
20. říj 2016

Musela jste přece potvrzení od lékaře podepsat... pokud s ním nesouhlasím, tak nepodepisuju! Zkusit domluvit, jestli když přineste jiné potvrzení, tak vám synka vezmou. Pak za doktorkou, jestli je ochotná napsat jiné nebo rovnou opravdu změnit lékaře...

te_reza
20. říj 2016

V první řadě bych doktora, kterej tvrdí, že něco není po očkování nakopala do píp a poslala do ještě vzdálenější píp! Já odkládala Hexu, nechtěla jsem od 3.,ale od 6. měsíců. Tvrdila mi, že se to NESMÍ, ale holku nakonec oočkovala až na 6ti měsících. Hlavně se nedat nebo změnit dr.

shine2015
20. říj 2016

@lenkalenka666
@lenkalenka666 nedivim se vam...zmente lekare. Mmr je hnus....u nas teda silene vykyvy nalad a teploty kolem 8dne....petechie pod ocima...mame ted jit na druhou davku a odsouvali jsme to nekolikrat....

lenkalenka666
autor
20. říj 2016

@mrazulkav Nic jsem nepodepisovala právě dala mi jen papír do jeslí

lenkalenka666
autor
20. říj 2016

A může mi tam vůbec psát, že odmítám, když to není pravda? No jak vidím, tak může...

mrazulkav
20. říj 2016

@lenkalenka666 v tom případě by měl být bezplatný... aspoň podle mého názoru. Já musím podepisovat každé potvrzení od lékaře (do školky, na tábor, na plavání). A u naší doktorky to musím podepisovat přímo u ní 😀

mrazulkav
20. říj 2016

@lenkalenka666 napsat to může, ale vy to nemusíte podepsat, když s tím nesouhlasíte! Dožadovala bych se právě jiné formulace...

kocicinka
20. říj 2016

@lenkalenka666 Tak jedna věc je kontraindikace( ta musí být podložená zdravotními testy, není to jen, že maminka chce, protože...) a druhá věc je odložení na žádost matky( což bude tuším i váš případ). Doktorka postupovala zcela lege artis, má- li dítě nastoupit do předškolního zařízení, musí mít všechna očkování(vyjímkou je ta kontraindikace, jak jsem psala výše), jinak hrozí zařízení velké pokuty.
Naše doktorka postupovala úplně stejně, v případě MŠ, musela jsem dát priorix doočkovat a pak teprve mi to potvrdila a malého vzali. Tak to prostě je.

blondynka400
20. říj 2016

@mrazulkav já jsem tedy nikdy žádné potvrzení nepodepisovala 😕
@lenkalenka666 napsat ti to může, ona chtěla naočkovat dítě v 15m, ty jsi odmítla. Správně by jsi už měla mít u dr. podepsaný papír o "odmítnutí" očkování, kterým se oni kryjí....
Ale když to vemu zdravým rozumem, tohle mi přijde jako šílené jednání a od takové doktorky bych utíkala co bych mohla....
U 18m dítěte je zcela v pořádku, že nemá MMR

kocicinka
20. říj 2016

@patrusa a jak má jistotu, že jí to jiný lékař potvrdí? Navíc, když doktorka postupovala podle pravidel.

jhoki
20. říj 2016

@lenkalenka666 Snažila bych se s dr. domluvit, myslím, že když jí vysvětlíte celou situaci s chladnou hlavou, proč jste se tak rozhodla a že očkovat chcete později, pochopí to. V dnešní době je velmi moderní očkování "posunout" a pediatři jsou z toho dost podráždění. Okamžitě měnit dr. se mi zdá rozhodnutí na truc. Myslím, že každý rodič má právo očkovat nebo neočkovat, ale musí pak nést následky a k tomu patří i to, že dítě pak není přijato do školky, jeslí. Povinné očkování je dáno legislativou, prostě to tak je. Odpůrci očkování vždy vidí potencionální následky pro svoje dítě, je to pochopitelné, ale co následky pro celou populaci, když se veškeré očkování zruší? Moje děti mají i nepovinná očkování, já se tak rozhodla, spíš než nepříznivých účinků se bolím, že moje dítě umře na pneumokoky.

patrusa
20. říj 2016

@kocicinka pokud doktorka napsala, ze odmita ockovar, tak evidentne nepsala pravdu. Zakladatelka zadala odklad. Jineho dr bych hledala rovnou s tim, ze potrebuji to a to. Kdyz do papiru dr napise, ze dite nebylo ockovani zduvodu nachlazeni, a ze bude v nejblizsi dobe doockovano, tak mu to nikdo nedokaze. Je to jen o ochote spolupracovat na obiu stranach- rodic i doktor

lenkalenka666
autor
20. říj 2016

@jhoki S dr. se asi zřejmě už nedomluvím, přítel byl na ní vcelku drsný, ale zasloužila si to. chce jen očkovat, očkovat, a očkovat, je tím jak bacená! Ano, očkovat, ale jak je již zmíněno několikrát až později.

lenkalenka666
autor
20. říj 2016

@patrusa Ano, to si také myslím, ale dr. je prostě očkovací......musí si nutně píchnout.

kocicinka
20. říj 2016

@jhoki souhlas, maše doktorka mi napsala, "na žádost matky očkování odloženo", a v MŠ mi řekli, tak přijďte, až to bude mít doočkované.
Změnou doktora si fakt nepomůže...

kocicinka
20. říj 2016

@patrusa ano, ale i tak ji v těch jeslích nevezmou. Řeknou, at přijde, až to bude mít doočkované. Takže na té formulaci ve výsledku nezáleží. Oni prostě nesmí vzít neočkované dítě.

betelgeuzz
20. říj 2016

Jako řádně očkované dítě se považuje takové, které má hexu minimálně 2+1 a 1 MMR, takže pokud nemá, není řádně očkována. Těžko říct, jestli by ti jiný doktor potvrzení dal. Bohužel hygiena to začala víc hlídat, kontroluje doktory i školky. nedávno mi volala vystrašená ředitelka, že u nich hygiena byla a Juli má v evidenčáku přímo napsáno, že nemá druhou MMR, tak jestli to nebude problém.
Možná se zkusit s dr domluvit, kdy máš v plánu dát první MMR (jestli teda vůbec dát chceš) a přímo to do přihlášky napsat.

kocicinka
20. říj 2016

@betelgeuzz Jenomže to jsme u toho, oni řeknou, že ji vezmou, AŽ to bude mít naočkované. Nestačí jim napsat, že bude dítě očkováno dodatečně.

lenkalenka666
autor
20. říj 2016

Takže myslíte, že nemá smysl to řešit? Že si nepomůžu, když za ní ještě jednou dojdu a řeknu, že mi tam napsala lež, že ne nesouhlasím, ale chci ho odložit na později?

kocicinka
20. říj 2016

@lenkalenka666 ale ono to je ve výsledku jedno. Prostě to očko nemá, takže tam nemůže napsat, že je očkované. Je to jen hra se slovy. Oni nesmí vzít nenaočkované dítě. Bud jesle potřebuješ, tak no holt naočkuj, nebo s jeslemi počkej do doby, kdy mu tu vakcínu budeš chtít očkovat. Já jsem priorix očkovala 20. srpna a 1. září syn nesl lísteček, že dostal první priorix. Jinak by měl smůlu!

betelgeuzz
20. říj 2016

@lenkalenka666 to by ses musela asi zeptat ředitelky, co přesně tam chce mít napsané. MOžná by jít to stačilo, že bude mít stanovené datum. Takhle tam máš napsané, že odmítáš očkování a to se nedivím, že vzít nechce.

patrusa
20. říj 2016

@kocicinka ci jdyz dite proste doockovat rodice nestihnout a to z objektivnich duvodu nachlazeni? To je pak chyba kde? Do skolek chodi i deti neockovane, ty naji porvrzeni od toho sameho pediatra.

kocicinka
20. říj 2016

@patrusa Jenže na to očkování mají rodiče více času, rýma přejde za týden, žádné dítě snad není nachlazené dva měsíce v kuse🙂 Do školek děti neočkované nechodí, pokud ano, je to na základě podvodu. Neznám pediatra, který by napsal, že dítě má všechna očkování, když to není pravda, to by byl jedině blázen. Pokud to někteří rodiče někde zfalšují, tak to už je jejich boj a v případě, že to praskne, si za to oni sami a jejich dítě ponesou následky....

blondynka400
20. říj 2016

@lenkalenka666 když ona ti tam nenapsala lež.... Ale můžeš za ní zkusit dojít a rozumně se domluvit. Když ti napíše, že MMR je odloženo do vyššího věku z důvodu reakce na první očkování, lhát nebude a nikdo nemůže ani jí, ani jesle napadnout. Vše je jenom o ochotě. Ale dle toho co jsi zatím o ní psala, si nemyslím, že ti to napíše.

blondynka400
20. říj 2016

@kocicinka jako promiň, ale to, že někdo odloží očkování o půl roku či rok s důvodu reakce na první přeci není podvod ne?
Něco jiného je zcela neočkované dítě a něco jiného je chybějící MMR.

patrusa
20. říj 2016

@kocicinka a deti, ktere byt ockovane nemohou? Ty maji vyjimku a predstavte si, ze do tech samych skolek chodi.

silvie1982
20. říj 2016

Dobrý den maminky zajímavá diskuze taky se přidám.Dcera má 19 měsíců a u lékařky jsem také podepsala odklad MMR vakcíny na dobu než bude mít dcera minimálně dva roky.Narovinu napíšu,že nejsem odpůrce očkování dcera má všechny Hexy plus Synflorix.Ale z této vakcíny mám vážně strach,malá je drobná moc toho nesní s jídlem bujujeme.Je až moc již od miminka živá řekla bych,že i hyperaktivní.Proto jsem toto očkování odložila.Mám v plánu ji od jejích dvou let dát do soukromých jesliček ať se vyřádí,jenže jsem asi taky narazila,že mi jí bez očkování nevezmou. ☹ ?

patrusa
20. říj 2016

@kocicinka jinak ja se snazim naockovat dceru uz 6 mesicu a stale MMR nema. Proste vzdycky, kdyz prijdem, tak se pediatrovi neco nelibi a neockuje.

kocicinka
20. říj 2016

@patrusa no ano, ale to už je potom na základě kontraindikace( jak jsem psala výše). A dětí, které mají kontraindikaci( opodstatněnou, třeba alergii na vaječnou bílkovinu, nebo epilepsii) není zase tolik