Jaky mate nazor na ockovani pro dite vakcinou na meningokok??Dekuji
@anita003 prave proto to pisu...ale 14 tisic...je 14 tisic...musim to probrat s manzelem...Tak senptam na nazory...
@natysnovec co jsem teď tak zběžně koukala, tak 1 dávka stojí cca 3000,- a očkují se 2... Ale je fakt, že pokud chceš teď naočkovat obě děti, tak se na těch 12tis dostaneš ;-/
@anita003 jj me ted rikala sestricka,ze na obe holky 14 litru a kazda dostane 3 dobance...kazdej mesic jednu vcelicku.
@natysnovec tak to máte trochu dražší... Na duhou stranu, co pak s penězma, když by se mělo stát něco takového...
Díky tomu co se tu v poslední době objevuje za zprávy - myslím ty nešťastné události s úmrtím dětí, miminek - jsem se rozhodla, že nechám všechny své děti naočkovat (mám děti ve věku 3,5 roku a 1,5 roku a do měsíce se nám narodí třetí miminko) a to co nejdřív to půjde.. Ano, dětí které to "odnesou" je málo, ale já si to nechci do konce života vyčítat - taky mi bylo poprvé nabídnuto u nejstaršího syna když mu byl rok a půl (tehdy byl naše jediné dítě) a já nad tím mávla rukou - ó jak jsem byla hloupá - mohla jsem tohle očkování mít už u dětí za sebou a ne to nahánět teď když se nám má narodit každou chvíli třetí.. Popravdě mám ještě trošku hokej ve všech těch vakcínách a nevím jestli se musí očkovat všechny typy meningokoka (tedy v našem případě by šlo asi o vakcíny Nimenrix a Bexsero), ale o tom se chci poradit s pediatrou ve středu a rozhodně chci začít s očkováním co nejdříve to půjde - klidně do pár dní.. Je pravda, že na mě teď tyhle zprávy daleko víc působí - těhotenské hormony dělají své - možná panikařím "zbytečně", ale zprávy z posledních dob hovoří jasně - objevuje se to čím dál častěji..
Vím, že jsou odpůrci očkování - já dávala u obou synů to povinné+Prevenar - přitom podle toho co jsem četla (mohu se mýlit) je úmrtnost na pneumokoka nižší než na meningokoka takže asi jsem byla opravdu hloupá, že jsem se tomuhle očkování vyhýbala..
@anita003 to si rikam i ja...
@soda365 ja to budu probirat s manzelem...ja s kapsy tech 14 litru nevytahnu...nemam na to a to uuplne narovinu...
Musime s tim neco delat.Nehlede na to,ze nevim zda jsou na ty vcelky nejaky reakce..
@natysnovec Uvažovala jsem o tom už zhruba před půl rokem pro obě dcery. Po tom, co se teď stalo, už není vůbec o čem uvažovat. Cena vakcín je sice trochu vyšší, ale pořád jde jen o peníze a ne o život.
@natysnovec Já jsem byla očkovaná asi jako desetileté dítě. Reakci jsem tenkrát neměla žádnou.
@sudylichozrout je to strasny....rikala sestricka,ze nastup tyhle nemoci je hrozne rychly a jedna se tam o hodiny..rikala,ze treba priklad:dite dostane teplotu 37,8 ale my to budem prisuzovat k rustu zubu nebo chripce apod...a zustanen doma kdyz v tu danouu chvily by bylo treba uz nasadit do zily atb...sileny...prenasi se to kychanim apod...sileny.
@natysnovec ja ted nechala ockovat, proti oboum typum meningokoka. to drazsi bylo na dve davky a jedna 3000 ,- ten levnejsi byl taky dvakrat a kolem 1000,-
Kladný, všechny děti dostaly Bexero i Nimenrix hned jak to šlo.
@nazka aha me rikaly: 1.2800kc 2.1300kc 3.2800kc
myslím, že vzp proplácí vždy jednu vakcínu ve schématu až do 2500,- (u každého dítěte jednu dávku). Taky to zvažuji, teď jsem mluvila s pediatrou...
@natysnovec jinak reakce..na toho levnejsiho nebyla zadna a na toho drazsiho si stezovala u obou preockovani,ze ji pak pali ruka dva dny. jinak nic
@zuzineckah ano, vzp proplaci jednu 2500,-, ja jsem treba u 211 a ta dava klasicky jen 500,-
@nazka je to jediné nepovinné očkování, které zvažuji. Jen v tom mám trochu hokej, nevím, kterou vakcínu zvolit. Doma máme děti 3, 6 a 17 let...
@nazka dekuju my jsme akorat u vzp..
Nimenrix 1x 1200 Kč
Bexsero 2x 2800 Kč ...... takto u nás ceny před 3/4 rokem.
Nimenrix žádná reakce, u Bexsera si malý stěžoval na bolest ramene v místě vpichu. Jinak žádné drama.
@mapet85 mně teď říkala pediatra, že Menveo a Bexsero, obě mají 2 dávky
@zuzineckah Bexsero je pouze proti jednomu typu, za to je to ten nezákeřnější druh, který bývá v Čechách nejčastější, Nimenrix je asi proti čtyřem typům, ale zase nebývají u nás tak časté (spíše se vyskytují v zahraničí).
@uzivatelkapetra ano, tak tomu rozumím, 9 osob + on, takže dohromady max 10 tisíc
@mapet85 Nimenrix zahrnuje i očko proti tomu typu, co Bexsero?? A co vakcína Menveo? Nevíte jak to s ní je?
No tak zrovna po tom, co se tady událo, já třeba nemám nad čím uvažovat a rozhodně očkovat budu...