Co si myslíte o očkování proti meningokokové meningitidě?

natysnovec
13. kvě 2019

Jaky mate nazor na ockovani pro dite vakcinou na meningokok??Dekuji

anita003
13. kvě 2019

No tak zrovna po tom, co se tady událo, já třeba nemám nad čím uvažovat a rozhodně očkovat budu...

natysnovec
autor
13. kvě 2019

@anita003 prave proto to pisu...ale 14 tisic...je 14 tisic...musim to probrat s manzelem...Tak senptam na nazory...

anita003
13. kvě 2019

@natysnovec co jsem teď tak zběžně koukala, tak 1 dávka stojí cca 3000,- a očkují se 2... Ale je fakt, že pokud chceš teď naočkovat obě děti, tak se na těch 12tis dostaneš ;-/

natysnovec
autor
13. kvě 2019

@anita003 jj me ted rikala sestricka,ze na obe holky 14 litru a kazda dostane 3 dobance...kazdej mesic jednu vcelicku.

anita003
13. kvě 2019

@natysnovec tak to máte trochu dražší... Na duhou stranu, co pak s penězma, když by se mělo stát něco takového...

soda365
13. kvě 2019

Díky tomu co se tu v poslední době objevuje za zprávy - myslím ty nešťastné události s úmrtím dětí, miminek - jsem se rozhodla, že nechám všechny své děti naočkovat (mám děti ve věku 3,5 roku a 1,5 roku a do měsíce se nám narodí třetí miminko) a to co nejdřív to půjde.. Ano, dětí které to "odnesou" je málo, ale já si to nechci do konce života vyčítat - taky mi bylo poprvé nabídnuto u nejstaršího syna když mu byl rok a půl (tehdy byl naše jediné dítě) a já nad tím mávla rukou - ó jak jsem byla hloupá - mohla jsem tohle očkování mít už u dětí za sebou a ne to nahánět teď když se nám má narodit každou chvíli třetí.. Popravdě mám ještě trošku hokej ve všech těch vakcínách a nevím jestli se musí očkovat všechny typy meningokoka (tedy v našem případě by šlo asi o vakcíny Nimenrix a Bexsero), ale o tom se chci poradit s pediatrou ve středu a rozhodně chci začít s očkováním co nejdříve to půjde - klidně do pár dní.. Je pravda, že na mě teď tyhle zprávy daleko víc působí - těhotenské hormony dělají své - možná panikařím "zbytečně", ale zprávy z posledních dob hovoří jasně - objevuje se to čím dál častěji..

Vím, že jsou odpůrci očkování - já dávala u obou synů to povinné+Prevenar - přitom podle toho co jsem četla (mohu se mýlit) je úmrtnost na pneumokoka nižší než na meningokoka takže asi jsem byla opravdu hloupá, že jsem se tomuhle očkování vyhýbala..

natysnovec
autor
13. kvě 2019

@anita003 to si rikam i ja...

natysnovec
autor
13. kvě 2019

@soda365 ja to budu probirat s manzelem...ja s kapsy tech 14 litru nevytahnu...nemam na to a to uuplne narovinu...
Musime s tim neco delat.Nehlede na to,ze nevim zda jsou na ty vcelky nejaky reakce..

sudylichozrout
13. kvě 2019

@natysnovec Uvažovala jsem o tom už zhruba před půl rokem pro obě dcery. Po tom, co se teď stalo, už není vůbec o čem uvažovat. Cena vakcín je sice trochu vyšší, ale pořád jde jen o peníze a ne o život.

sudylichozrout
13. kvě 2019

@natysnovec Já jsem byla očkovaná asi jako desetileté dítě. Reakci jsem tenkrát neměla žádnou.

natysnovec
autor
13. kvě 2019

@sudylichozrout je to strasny....rikala sestricka,ze nastup tyhle nemoci je hrozne rychly a jedna se tam o hodiny..rikala,ze treba priklad:dite dostane teplotu 37,8 ale my to budem prisuzovat k rustu zubu nebo chripce apod...a zustanen doma kdyz v tu danouu chvily by bylo treba uz nasadit do zily atb...sileny...prenasi se to kychanim apod...sileny.

nazka
13. kvě 2019

@natysnovec ja ted nechala ockovat, proti oboum typum meningokoka. to drazsi bylo na dve davky a jedna 3000 ,- ten levnejsi byl taky dvakrat a kolem 1000,-

treasurka
13. kvě 2019

Kladný, všechny děti dostaly Bexero i Nimenrix hned jak to šlo.

natysnovec
autor
13. kvě 2019

@nazka aha me rikaly: 1.2800kc 2.1300kc 3.2800kc

zuzineckah
13. kvě 2019

myslím, že vzp proplácí vždy jednu vakcínu ve schématu až do 2500,- (u každého dítěte jednu dávku). Taky to zvažuji, teď jsem mluvila s pediatrou...

nazka
13. kvě 2019

@natysnovec jinak reakce..na toho levnejsiho nebyla zadna a na toho drazsiho si stezovala u obou preockovani,ze ji pak pali ruka dva dny. jinak nic

nazka
13. kvě 2019

@zuzineckah ano, vzp proplaci jednu 2500,-, ja jsem treba u 211 a ta dava klasicky jen 500,-

nazka
13. kvě 2019

@nazka ja mela v okoli nactileteho klika,co to dostal.. 3 tydny v komatu, trvale nasledky..hnus

zuzineckah
13. kvě 2019

@nazka je to jediné nepovinné očkování, které zvažuji. Jen v tom mám trochu hokej, nevím, kterou vakcínu zvolit. Doma máme děti 3, 6 a 17 let...

natysnovec
autor
13. kvě 2019

@nazka dekuju my jsme akorat u vzp..

nazka
13. kvě 2019

@treasurka to bylo kdy? ja nechala az ve dvou letech.. pichat to do čerstvě narozeneho miminka me nenapadlo, ale ted uz me to napada, kdyz jsem cetla clanek,jak umrelo petimesicni mimi 😢

mapet85
13. kvě 2019

Nimenrix 1x 1200 Kč
Bexsero 2x 2800 Kč ...... takto u nás ceny před 3/4 rokem.
Nimenrix žádná reakce, u Bexsera si malý stěžoval na bolest ramene v místě vpichu. Jinak žádné drama.

nazka
13. kvě 2019

@mapet85 presne.ale ten nimenrix byl jen jednou? uz se mi to asi popletlo.. asi je to pravda

mapet85
13. kvě 2019

@nazka Nevím jak u maličkých miminek, my byli na očkování ve třech letech a to se dává Nimenrix jenom jeden.

uzivatelkapetra
13. kvě 2019

Holky našla jsem toto na stránkách své pojišťovny. Pochopili byste to tak, že když se pro tento rok vzdá příspěvku na očkování třeba 5 lidí, tak by malý dostal 5 tis na toto očkování?

zuzineckah
13. kvě 2019

@mapet85 mně teď říkala pediatra, že Menveo a Bexsero, obě mají 2 dávky

mapet85
13. kvě 2019

@zuzineckah Bexsero je pouze proti jednomu typu, za to je to ten nezákeřnější druh, který bývá v Čechách nejčastější, Nimenrix je asi proti čtyřem typům, ale zase nebývají u nás tak časté (spíše se vyskytují v zahraničí).

treasurka
13. kvě 2019

@nazka Bexero někdy po první Hexe, Nimenrix hned po roce. Ono to bohužel má svůj důvod proč to vakcinologové doporučují "píchat do malého miminka"...

zuzineckah
13. kvě 2019

@uzivatelkapetra ano, tak tomu rozumím, 9 osob + on, takže dohromady max 10 tisíc

zuzineckah
13. kvě 2019

@mapet85 Nimenrix zahrnuje i očko proti tomu typu, co Bexsero?? A co vakcína Menveo? Nevíte jak to s ní je?