Co se bude dít, když nepůjdeme na druhou dávku MMR?

lusiiss
22. dub 2017

Dobrý den, synovi jsou 4r a 4m. Má kompletně odsunutý očko. Od miminka silný AE + alergie na BKM(živen mlékem Neocate). Nyní je bez příznaků, jí téměř vše. Chodí do školky. Očko dostal až po roce-hexu 2+1. Vždy velké odstupy. Ale pokaždé velké reakce. MMR 1. dávku dostal ve 3,5 letech. Reakce: velmi vysoké teploty a dva dny nechodil, nefungovaly mu nohy, všude jsem ho musela nosit. Nyní nás doktorka tlačí k druhé dávce. A ve mně se to neskutečně pere. Spíš převažuje už neočkovat. Ale co když už tu jednu dávku v sobě má? Musí na druhou? Děkuji za rozumné odpovědi.

kackakastanka
22. dub 2017

Nemusí a případně klidně později, třeba v sedmi letech

gnozka
22. dub 2017

U mmr můžete dat druhou dávku az později. Dokonce se u chlapců doporučuje az v 6 letech kvůli varlatkum aby byla účinnost lepsi co se tyče priusnic .

jollyn25
22. dub 2017

Vubec se s tim nestresujte.2.davka staci i pozdeji.Klidne v 7letech.Ostatne uz se uvazuje,ze se ma preockovani posunovat az do predskolniho veku,aby titr protilatek vydrzel do puberty/bylo zjisteno,ze v tomto obdobi uz jsou stejne u mnoha lidi protilatky nizke../
Dceru jsem ockovala dle schematu v 15m-mela slabou reakci.Ted ma 4roky a druhou davku zatim nema,do skolky neni potreba.Naockuji ji,az nekdy...
Syn ma 2roky a zatim ockovany neni.Pl jsem podepsala papir,ze zatim odkladame..
Udava se,ze druha davka MMr,uz nedela takove reakce jako prvni davka.Ale vzhledem k vasi reakci na 1.davku,bych toto konzultovala s praktickou lekarkou a odlozila co nejdele to pujde...

almara2
22. dub 2017

ono se uvažuje i o změně očkovacího kalendáře, kdy by byla 2. dávka MMR cca v osmi letech, ale mám dojem, že to ještě neplatí. Pro školku je základ 2+1Hexa a 1*MMR, což máte a na doktorku bych se vykašlala

jandl
22. dub 2017

Nenech se doktorkou tlačit. Řekni jí, že budeš očkovat, až ti podepíše papír, že se tvému dítěti po očkování nestane to, co posledně. Prostě že ona ponese právní zodpovědnost.
Kdyby byla vaše doktorka rozumná, tak netlačí a sama napíše kontraindikaci. Proč není její hlavní starostí léčba a zdraví tvého dítěte ? Proč jí jde především o odškrtnutí si povinnosti očkovat ?
Zeptej se své doktorky, proč se na Slovensku očkuje stejnou vakcínou 2. dávka až v 10 ti letech.
Buď v klidu, ještě stále platí, že není vyhláškou dána horní hranice, do kdy se má mmr očkovat.
Je těžké ustát tlak lékaře, ale když bude mít tvé dítě nežádoucí účinky po očkování, tak to odneseš s dítětem nejvíc ty. Stát a lékaři se ti vysmějí. Oni nikdy za nic nemohou.
Pokud chceš vycházet se svou doktorkou a uznáš li za vhodné, podepiš ji, že očkování odkládáš. Ty jsi rodič a máš právo odmítnout.