Ahoj holky.můžete
mi někdo poradit co nás čeká?
dnes jsme byly na očkování
proti zarděnkám.sestra říkala
okolo 10.dne že budeme mít
možná horečky a mě by
zajímalo,čím mazat následující
vyrážku?a taky když jsem já
nikdy neměla ani
zarděnky,neštovice...nic tak
co mám čekat-můžu to chytit
taky?díky za odpověď
U nás reakce žádná 🙂
my měli od 11.dne horečky, první den horeček i zvracel, po 2-3 dnech teplot vyskočilo pár pupíků, ničím jsem je nemazala, kdyby toho bylo hodně a malého to svědilo, tak bych dala asi fenistil kapky.
dost odfláknuté poučení o možných nežádoucích učincích ☹ (upřímně - nechápu, jak kdokoliv poté může podepsat informovaný souhlas s očkovaním, když evidentně informován řádně nebyl) ... takže zde jsou příbalové letáky (PI nebo rozšířené SPC) pro MMR vakcíny http://www.vakciny.net/pravidelne_ockovani/MMR.htm
Nevím, zda je to ještě aktuální... My jsme měli kombinovanou vakcínu, druhou dávku. Při první nic, při druhé 4 dny trochu vyrážka v obličeji i po tělíčku. Každý den jiná a na jiném místě. Nesvědila, hned zmizela. Horší byly teploty 39 st. po dobu 4 dnů (klesaly těžko a jen s paralenem). Doktorka řekla, že to je dlouho, ať ráno přijdeme. A ráno už zázračně zmizely. Tady ty očkování jsou fakt zátěž. Pro dospělé je nejlépe udělat test protilátek. Já jsem zase neměla příušnice a manžel snad žádnou dětskou nemoc. Zvažujeme doočkování kvůli návštěvám dětských kolektivů.
Ahoj.My po očkování měli max teploty,ale vyrážku žádnou🙂