Holky, potrebuju poradit!!!!!
Mala byla v 15 mesicich ockovana na spalnicky, kdy by mela byt dalsi(v poradi druha) vakcinace?
Volala jsem mudre a bylo mi sdeleno, ze ted ockovaci letka v CR neni (!), ze bude tak za pul roku (!) a ze se stejne ve svete ockuje jen jednou, takze se nemusim obavat...no jsem z toho jalova!
Mala ma 22mesicu...jak to teda je???
prave, ze rikala, ze az za pul roku....nebude to vadit? Kdyz to bude pozdeji?
Janus,............my jsme měli být taky naočkováni v lednu. 😉
Když jsem se na to ptala mudry v říjnu,tak mlžila(dělala ze mě pomalu blbku,že do jara na žádné očkování nemáme jít),ale v prosinci už kápla božskou,že vakcína není. 😖
Jako,trochu mě to zarazilo,ale na druhou stranu jsem ráda,že se nám to nestalo při těch prvních 3.HEXAvakcínách. 😝
To nevím, ale našla jsem, že maximální interval mezi dvěma dávkami je 3 - 5 let - záleží na zvyklostech a zkušenostech jednotlivých zemí 😅 Takže nějaký měsíc asi vážně nehraje roli 😉
Takze cekame....no nic jineho nam ani nezbyde...jak budes mi karot nejake info, hod ho sem prosim, nebo do IP..... 😉
Přesně tak, nic jiného se stejně dělat nedá 😉
My taky,................sestřička rozesílá pozvánky.Určo dám vědět,až nám přijde vyrozumění. 🙂
hojte.My sme dnes (mala ma 5 mes)dostali 1.hexu.No des.Neboli vakciny
Tak to je teda parada...vy jste o tom vedely? Oni to rikali nekde v TV? No ja na nu stejne nekoukam...ale ted za to koukam jak lajosek 🙄
Janus,..............s těmi HEXAvakcínami to bylo i předloni,kdy nám je píchali.Já tenkrát naštěstí ještě chodila k mudře,která byla zasobována dostatečně. 😝
V TV to říkali jak předloni tak i loni.
Je v tom bordel a hlavně statistické úřady fungují jen na to,aby zjišťovali,kdo má kolik aut,kolik si vydělá peněz apd.,ale ne na to,aby zjišťovali,kolik se rodí dětí a kolik vakcín,školek apd. je potřeba. 🙄
janus - pokud myslíš mmr vakcínu (spalničky, zarděnky, příušnice) - tam není stanovena horní hranice, pouze spodní (min.15 měsíců). Nebezpečí z prodlení nehrozí. Kterou vakcínou očkujete (Trivivac, Priorix)? Na 2. dávku Trivivacu jdu s dcerou příští týden a sestra nic o nedostatečných zásobách neříkala
johando diky za uklidnujici info 🙂
johanda-aha, asi proto nas do ni nejak nenutili. asi se jedna o priorix...super, alespon to muzem jeste odlozit 😵
když jsem hledala Havrix, nebyl v ordinacích (naštěstí měli v očkovacím centru pro cestovatele), pak docházela hexa (na nás těsně vyšla), dlouho nebyl ani priorix...nevím, jak to je teď, ale klidně být vámi zkusím v případě potřeby volat taky centrum pro cestovatele nebo přímo výrobce (Glaxo...)
Tak už nám přišla pozvánka.Asi jsme to včera přivolaly 😀 :
https://www.modrykonik.cz/album/view.php?vImage...
Tak by se to melo rozhodit do vsech koncin CR, ne?
Janus,..............kdyžtak já se za týden mudry zeptám,jak to je,když by Vás ještě neobeslali. 😉
jezis to budes hodna....Karvina 😉
Tak před chvíli říkali na Nově,že jsou Hexavakcíny zajištěné jen na půlroku 😅
Jsem ráda,že tohle období máme už za sebou. 😝
nam rekla Dr ze nema ani vakcinu na Trivivac...
Takze karot..co rikala mudra????
Janus,....................jdeme zítra v 10:00.Pak dám vědět,neboj. 😉
Vy pořád Nic?
Doktorka nevola....nic se nedeje... ☹
Ahojte, tak teraz som sa docitala, ze v CR chyba Trivivac. Ze vraj bude MZ hradit Priorix. To je super, zrovna buduci mesiac ideme na ockovanie, aspon si ho nemusim platit 🙂
tu je clanok: http://zpravy.idnes.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A0...
susik, poslední dobou jsem slyšela různé zvěsti o nebezpečnosti Trivivacu, stylem "jeden doktor povídal";) (např. že je znečištěn lidským pappilomavirem) Přemýšlela jsem, jestli jde o přípravu půdy pro GlaxoSmith a jejch Priorix. Nevíš o tom něco?
Já se přiznám, že mi to poněkud vadí, rodiče, když nedají své dítě očkovat podle zákona, tak jim hrozí trestní stíhání a stát není naprosto schopný ty základní vakcíny zajistit? A kdo si za to jako půjde sednout? Tohle by se tedy rozhodně ve státě dít nemělo, přijde mi to velmi nezodpovědné 😠
johanda: je to mozne, toto sa bezne stava...na sk sa ockuje len priorixom a hradi ho stat
susik, dík, to jsou mi ale praktiky 😝
Druhá dávka se dává 6-10 měsíců po první, tj ve věku 21 - 25 měsíců, neboj, určitě vakcína dorazí 😉