Ahoj, zajímalo by mě, jestli budete nechávat očkovat pfizerem pětileté děti, pokud mají alergie nebo astma. Já jsem nerozhodná, manžel je pro, já se bojím, ale taky mám strach z další dušnosti a jipu. Oba s manželem očkování máme. Mluvila jsem o tom s doktorkou z detske kliniky v nemocnici, ale ta je očkovací typ a ta by to píchla i do úplně zdravých dětí. Asi kontroverzní téma, ale u nás bohužel aktuální.
@petrak15 nevahala bych. (Syn ma jine problemy, pujde hned jak to bude mozne, druhe dite taky, abychom rizika jeste snizili). Davka je upravena-tretinova, u astmatika jednoznacne prevazuji benefity. Ty pribehy z usa detskych jipek jsou sakra nepekne cteni. Delta se vyradi i na detech :/
Jo a bat se budu, to je jasny 🤣 to se bojim vzdycky
Nechala bych, resp. Nechám až to půjde i své zdravé tříleté dítko. PIMS jsem vyhodnotila jako větší riziko než vakcínu.
Ne, ještě jsem se nevzpamatovala z reakce na MMR
Naštěstí nemám astmatické děti, ale astma mám já sama a už kvůli tomu jsem se nechala očkovat. Mě "rozbije" kdejaký dětský kašel, který holky dotáhnou z kolektivu domů. Mít děti s astmatem, tak je určitě nechám očkovat 🙂
@petrak15 dala jsem dceru kvůli hematologickemu onemocnění, které mám též. Me samotnou dostalo na Jip ve FNKV i blbe EBV, takže covid by pro nás byl fatální. 18mes syn zatím projevy dedicneho onemocnění nemá, všechna očko zvládá levou zadní, takže až bude dost starý a bude moci být očkovaný, tak ho nechám též.
@petrak15 mám astma (záchvaty spuštěné zadýcháním a chladným vzduchem), moje mamka taky, očko bez jakékoli reakce a následný covid já bez příznaků a mamka vůbec (i když se starala o čtyři nakažené). Zato brácha (těžký alergik a astmatik) očkování nestihl, stejný covid ho složil na měsíc a ještě není 100% v cajku. Z očkování má tedy obavy a ani jeho alergolog/imunolog si není jistý, jestli je pro něj aktuálně vhodné. Takže já bych očkovala, dokud to nemáte... :/
Za mě jen zkusenost-synovec astmatik a alergik,8 let,v nemocnici zatim 3x,vzdy při viroze,vzdy ho dali do kupy a poslali domu,nikdy teda nebyl hospitalizován.covid prodělal uplne v klidu,parkrat smrknul.tak jen,ze astma a alergie neznamenají automaticky těžký průběh.
Ano, nechám. Dcera má astma, na kortikoidech, cely říjen měla zapal plic, teď už chodí do přípravky a ja trnu, zároveň ji nemůžu izolovat, to se na ni podepisuje hoodne. Je to strašná doba 😓
Děkuji za názory, pomohlo mi to. Nechtěla jsem dotazem vyvolat hadky, i když tema ockovani je hodne výbušný. 🙈
A taky rozumím, ze dr v nemocnici bude pro ockovani, protoze je u nemocných deti a vidi toho spoustu.
Dcerka je predskolacek, do vanoc bude doma i s mladsim sourozencem, jsem se rozhodla, protoze ve školce v jeji tride je covid a hygiena to posoudila, že dite bylo bezpriznakove, a tak vesele jedeme dal, pozorujte svoje deti.
@petrak15 vážně to chcete píchat do dětí ? 🤔