Ahoj holky prosím vás mala dneska měla očkováni bexero v 10 dopoledne. . Strašně před chvíli plakala asi bolesti, dala jsem ji paralen, když by se jo v noci stalo že teplota vyletí vysoko, nebo že bude stále hodně plactiva a bude ji to bolet mužů dat další paralen na noc? Tchyně mě pomalu seřvala že jsem totálně blba a že očkováni nebude fungovat a proč jsme na nej teda lezli když ji ho teď nedopreju apod.. jsem z toho tady úplně nešťastná. Nevím jestli někdo mate podobné tchyně ale ta moje je snad za trest 😭.. kapsicky Hello to by do ni cpala ale že jsem ji dala paralen a ptala jsem se ji kdyby něco v noci zda mužů další tak jsem ta nejhorší matka a očkováni nebude mít takovou účinnost 😭.
@klokanka31 děkuji. Ta mě úplně dostala že jako jsem nečekala na teplotu a že teď to fungovat nebude a pokud ho dam v noci když bude plakat tak snizim účinnost úplně 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@rezena12 Já když jsem byla s malým na bexeru, tak mi dokonce doktorka doporučila dát Paralen preventivně hned po očkování ještě v čekárně. U všech 3 dávek měl reakci i přes ten Paralen. Teploty, bolest, boule a řev.. U jiného očkování nikdy nic. Nedovedu si představit jak by mu bylo, kdybych mu ho nedala.
@rezena12 A je tchýně normální?🤦♀️
@rezena12 pokud nebude mít hodně vysoky horecky tak panadol stačí ;) kombinovat asi lepší jenom kdyz lek s jednou ucinnou latkou nezabírá.ale to obecně, pac je to darda na játra. Tchyni můžeš ukazat tady treba jedny pediatricky stránky https://www.pediatrie-nmnm.cz/ockovani
Holky všem moc děkuji!!! Jeďte ze vás tu člověk má! Dekuju!
@rezena12 Může se panadol (nebo paralen) střídat s nurofenem po 4 hodinách.
@klokanka31 díky ❤️
@rezena12 Není zač 🙂
U Bexsera mi doporučila doktorka paralenovou clonu. Synové dostali čípek hodinu před očkováním a pak ještě dvakrát po šesti hodinách. Tchyně je hloupá.
Na Bexero jdeme za 14 dni a mame primo od doktorky instrukce, ze mam dat cipek Paralen uz nez tam pojedeme a pri horecce potom stridat po nejmene 4 hodinach Nurofen a Paralen.
Tchyne neni hloupa, ma pravdu, paralen preventivne neni vhodny, snizuje imunitni odpoved. Ale, mam pocit, ze se tykalo hexy a netykalo nurofenu …Nepamatuju a nechce se mi to hledat.
@odula ja nasi pediatricce duveruji. U jine vakciny nic takoveho nedoporucovala a i rikala, ze do 38 vubec nesrazet. Prave jen u toho Bexera. A co jsem cetla, tak prave ostatni vakciny tim mohou byt ovlivneny, pokud se da Paralen pred nebo kratce po, ale prave Bexera se to netyka, je to jiny typ vakciny nez treba Hexa, Synflorix nebo Vaxneuvance.
@odula samo 🙂 o tom mluvime celou dobu, aspon doufam. Ze tchyne nechtela davat prodylakticky a dockala se odsudku, ze je blba. Neni.
Nicmeme u toho bexera to doporucuji predem i ockovaci centra. Predpokladam, ze to necim vybocuje. (Navic v tom clanku je vysvetleno, ze se to tyka urciteho druhu vakcin)
Paracetamolem se nemají tlumit vedlejší účinky očkování. Když už tak nurofen.
@rezena12 To je ale pí*ovina. Doktor nám říkal vždycky po očkování že kdyby byla teplota nebo bolesti, dávat panadol/nurofen...