http://www.bbc.com/news/health-39419976
Kamaradka z Rumunska mi o teto epidemii uz vypravela. Je zajimave, ze ''ockovani nefunguje'', a pritom se tyhle nemoci vraci prave v poslednich letech po te hysterii proti ockovani.
noooo.....řekněme že ženskejm co jsou rezolutně proti to nevysvětlíš, prostě si pojedou svoje. Tohle je přesně důvod proč jsem neměla s očkováním problém. Nebudu nikoho přesvědčovat a hádat se, stejně by to nemělo význam ale moje dítě bude chráněný.
No prosim . Ale bohužel
Některým to stejne nevysvětlíte 😒 Porad budou přesvědčeni o sve pravdě .
Hodne lidi argumentuje, ze nedalo dite ockovat a nic se mu nestalo - ano, protoze vetsinova populace proockovana je. Bohuzel nekterym se po ockovani protilatky nevytvori a az nastane epidemie, nakazi se take, ackoliv se ockovat nechali.
Nastesti deti, ktere byly ockovane 2x, tak, jak maji by meli byt v pohode 🙂 i kdyz sireni te nakazy rozhodne neni dobry...chudaci neockovane deti, ktere to chyti ☹
*mely
Odpor proti očkování MMR nijak nesouvisí s tím, že by snad "očkování nefungovali", ale vychází z toho, že v dětském věku jsou rizika těchto nemocí zanedbatelná proti rizikům, která s sebou nesou při prodělání v dospělosti. Třeba zarděnky jsou extrémně nebezpečné v těhotenství, příušnice mohou u dospívajících a dospělých způsobit neplodnost. Zatímco prodělání nemoci v dětství přináší doživotní ochranu, vakcinace chrání cca 10-15 let. Jestli vaše dcera stihne otěhotnět a porodit a jestli váš syn stihne kompletní reprodukci provést do 10-15 let od naočkování MMR, pak můžete být v klidu.
Těžko výskyt nemoci bude brát jako důvod k vakcinaci někdo, kdo chce své děti ochránit celoživotně, tedy proděláním nemoci, která je v dětském věku víceméně neškodná.
Ano, vím, že u spalniček doktoři straší encefalitidou, vedoucí až k smrti. Stačí se podívat do Cochrane analýz - encefalitida je komplikací spalniček zejména u dospělých.
@rebe Pane bože! Milionkrát denně tu člověk od neočkujících maminek čte narážky na to, jak si očkující matky nic nepřečetly, zatímco ony mají "načteno", všechno znají, všechno ví, všude byly, všechno viděly - a pak tu člověk po miliontý prvý najde zase tenhle totálně debilní (sorry, to nejde jinak říct) blud, že zarděnky, příušnice a spalničky jsou pro děti v předpubertálním věku neškodný. OD KDY?
Když máte všechny tak strašně načteno, jak je možný, že vám uniká ta důležitá informace o tom, že tyhle nemoci ANI OMYLEM neškodný nejsou? A že sterilita, nebo retardace plodu, není ani zdaleka to jediný, co umí? Víš, že příušnice u dětí mohou způsobit meningitis a poškození sluchu? Pankreatitis, která může přejít v doživotní nevyléčitelný diabetes I. typu? Že spalničky nezřídka kdy končí encefalitidou a doživotním poškozením mozku? Říká ti něco pojem "sklerozující panencefalitida"? A co zarděnky a opět mozkové záněty, či záněty myokardu, které mohou končit smrtí?
Tyhle hnusy potkají jak ty nejmenší, tak dospělé. Není pravda, že tyto tři nemoci jsou pro děti neškodné. Naopak, často se k nim připojily projevy, které měly za následek trvalé poškození zdraví, v nejhorším i smrt. PROTO se proti nim vyvinulo očkování. PROTO se je lidé snažili vymýtit. Nikdo by nedělal vakcínu proti něčemu, co neohrožuje zdraví a život. A rozhodně by jí nepíchal do dětí.
Ale když všechny tak strašně studujete, tak už tohle určitě dávno víte, nebo se pletu?
@blecha94 Nevím, na co reaguješ, já jsem ani nenaznačila, že si očkující maminky nic nenačetly. Já z nich nedělám blbky, které se pár minut válely na gauči s tabletem, nepsala nic o tom, že někdo hájí očkování proto, že jeho dítě nemělo žádné nežádoucí účinky ani že očkujícím nic nevysvětlíš. Dokonce jsem ani nenavrhovala, aby očkování bylo zakázáno a naočkování dítěte bylo trestáno pokutou. A ani argumenty jiných rodičů s jiným názorem neoznačuji za debilní jen proto, že posuzují riziko jinak než já. Nejspíš ti ušlo, že všechny matky své děti milují, bojí se o ně a chtějí pro ně to nejlepší. A to, že někdo jiný vyhodnotí dostupná data jinak než ty (přičemž si přiznejme, že není dostupný ani zlomek dat, který by bylo pro relevantně podložené rozhodnutí potřeba), rozhodně neznamená, že nemá pravdu a ty ano.
Na všechny tvé otázky odpovídám ano. Mohla bych ti položit desítku dalších otázek, abych pohnula s tvým názorem, ale neudělám to, protože je mi dos jedno, že máš jiný názor. Nazrodíl od tebe totiž věřím, že každá matka dělá to, co pro své dítě považuje za nejlepší.
@blecha94 Tak mě třeba na poviném očkování vadí to, že pokud se dítěti něco stane, tak stát od toho dá ruce pryč☹. Když tě stát k něčemu nutí, tak byl se měl i postarat, pokud tě ta povinnost poškodí. Stát prezentuje, jen to co může způsobit neočkování, ale na to co může způsobit očkování nějak zapomíná☹.
@rebe Píšeš o "zanedbatelných rizicích v dětském věku". Ty, jako stovky dalších, šíříte tento blud mezi ty, které se teprve rozhodují, zda budou očkovat a bohužel se rozhodují podle polopravd a často i lží. Jde mi čistě o toto. Je mi jedno, kdo očkuje a kdo neočkuje a nemyslím si, že neočkující matky jsou horší, než ty, co očkují. Vím, že neočkují ze strachu, protože se bojí o své dítě a nechtějí ho vystavit riziku. V pořádku. Pouze mi přijde poněkud smutné, že mnoho z nich neočkuje MMR proto, že zarděnky, příušnice a spalničky jsou "úplně v poho a o nic nejde", což ale prostě a jednoduše NENÍ PRAVDA. A nejde o můj názor. To je prostě fakt, se kterým by člověk měl při své volbě kalkulovat. Mnoho matek o tom ale nic neví, protože neočkující maminky jim milérády vysvětlí, že MMR je autismus, zatímco žádné MMR s sebou rizika nenese.
@blecha94 Zrovna ta MMR je asi nejhorší vakcína☹. Syn jí dostal klasicky v 15 měsících a po několik dnech měl v noci šílené stavy (nikdy před ani nikdy po nic takového neměl). V době po MMR se u syna také objevil syndrom periodických teplot (každý měsíc 3 dny hořeček ke 40, které nejdou srazit). Dceru jsem nechávala očkovat až ve 3 letech a opět se ta reakce objevila, sice slabší než u syna, ale byla☹. Opět stav, který nikdy před ani později už u ní nebyl, takže se nedivím, že z této vakcíny obavy u maminek jsou.
@hojda no jasne,kdyz souhlasis s ockovanim,tak samozrejme prijimas i to riziko..Kdyz pujdu na zakrok taky podepisu inf.souhlas s vykonem i komplikacema.
Myslim si,ze samotna nemoc muze dite ohrozit vic nez ockovani jako takove.V zivote bych neriskovala zdravi svych det tim,ze je nenecham naockovat!!!Kazdyho vec,ale ockovani neni jen nekolikalety "manyr"a urcite ma sve duvody!
@hojda Jak můžeš po státu chtít, aby byl zodpovědný za každého jednotlivce, kterého očkování poškodí? Nehledě na to, že tyhle věci jsou těžko prokazatelné.
Stát například nařizuje používání bezpečnostních pásů v automobilech. Určitý počet lidí díky tomu, že byli připoutaní, zemře (uhoří, pás je smrtelně zraní, zasekne se, nedostanou se kvůli němu z auta pro pomoc a vykrvácí atp.). Měl by stát pozůstalým platit odškodnění? Ne. Proč by, 99% řidičů ten pás v osudovou chvíli ochrání, ale občas se prostě sejde několik na sobě nezávislých faktorů, které vedou ke smrti kvůli pásu. To ale přece není vina státu. Nenařizuje pásy proto, aby někoho zabil, naopak, snaží se je ochránit a v drtivé většině případů se tak i stane.
Má-li někdo nést zodpovědnost, tak jedině ošetřující lékař, který dítě očkoval, i když věděl, že má kontraindikaci. Muselo by se mu ale prokázat, že o ní skutečně věděl.
Souhlasim. Ale s rigidnimi odpurkynemi ockovani nema smysl rozvijet podobne ddbaty. To je fenomen dnesni doby. Nekterym zenam ze zvlastnich duvodu hrabne, zacnou brat tehotenstvi a materstvi jako projekt, do nehoz je treba investovat vse, zacnou "studovat" pseudostudie na internetu, navstevuji pochybna skoleni a workshopy, na socialnich sitich se sdruzuji s obdobne postizenymi damami, terorizuji zbytek rodiny raw stravou, poradaji pochody a happeningy, navlekaji se do batikovanych sukni, ostentativne pohrdaji matkamj, ktere nesatkuji, ale pouzivaji kocar nebo, nedejpanbu, papirove pleny, vyznavaji liberalni vychovne proudy a alternativni skolstvi, ac samy sve nazory prosazuji agresivne az diktatorsky...Co na to rict. Jsou v podstate obetmi dnesni doby, ktera prinasi neomezeny pristup k informacim, ale to uz nejde ruku v ruce s umenim tyto informace filtrovat a kriticky hodnotit...
@blecha94 no není to jen pokuta. Je to nemožnost školky,pobytu dítěte delší jak 5 dní a další. Za pás je jen ta pokuta. Jinak já třeba s MMR v dnešní podobě taky nesouhlasím. Protože pokud se naockuje v těch 15 měsících, nechrání v době kdy je to potřeba. Jsem v tomto případě pro možnost očkovat později, nejlépe monovakcinama. Dcera dostala MNR ve 3 letech a NU katastrofa. Už nikdy to nechci zažít. Syna tím budu nucena naočkovat taky,ale rozhodně ne v 15 měsících.
@flamarion absolutní souhlas... Ještě si pamatuji dobu, kdy tyto bio kontaktní matky byly za exotky. Dneska se úplně obyčejná ženská pomalu bojí vytáhnout paty z baráku s kočárem, aby snad na ni taková sekta neházela rajčata, či co. Neříkám, že moderní doba nepřinesla žádné pozitivní poznatky. Já jsem ovšem zastánkyní toho, že se budu snažit raději rizikům předcházet, než pak litovat. Následky a průběh takových nemocí je pro mne daleko horší představa, než pár chvil s horečkou.
@terry1512 Za pás jsou i body a případné odebrání ŘP. Ale pokud se nebudu pásat z přesvědčení, tak holt to riziko budu muset podstoupit. Nic to nemění na tom, že možnost volby tu je, nikdo ti dítě v kleci na očkování neodtáhne a bez tvého svolení nesmí lékař NIC.
A očkovat MMR v 15 měsících nikdo očkovat nemusí. Můžeš očkovat později. Nemusíš očkovat vůbec. "Alternativní" školky existují. Dá se domluvit kontraindikace a dostaneš papír i do "normální" školky. Všechno jde, když se chce, dá se to obejít, ale chce to snahu. Stejně jako s těmi pásy.
@blecha94 to určitě. Bohužel většinou tě ten lékař nutí očkovat v 15 měsících. Nejsem zastáncem ani jedné strany. Prostě to chce vše s rozumem. A dostatkem informací. Získat kontraindikace je prakticky nemožné,pokud nemáš kamaráda doktora. Nemám ráda fanatismus. Ať už pro nebo proti očko.
@hrasek15 tak ono to není jen ,, pár" chvil s horečkou. Dcera po MMR měla 40°C horečky 5 dní,pak osypaná,a následně extrémní únava kdy byla i po krátké vycházce schopná spát 5 hodin která trvala 5 týdnů. Teď už je jakž takž v pořádku.
Já jsem alespoň v tomto pro monovakcinama. A odložit na věk kdy to má smysl,a bude to chránit v době kdy má.
A jinak mám kočárek,i nositko,vařím z domácí zeleniny příkrm, používám jednorázový plinky. Nepovažuji se ani za eko bio matku ani za tu druhou skupinu. Prostě jen dlaň to co je nejlepší pro moje děti.
@blecha94
Ještě musím reagovat na tuto větu:
Nikdo by nedělal vakcínu proti něčemu, co neohrožuje zdraví a život. A rozhodně by jí nepíchal do dětí.
Nechápu tedy proč syn před pár lety, dostal hned v porodnici vakcínu proti tuberkulóze a pár měsíců na to se tato vakcína zrušila? Podle mě je to sakra rozdíl, dávát vakcínu novorozeněti a za pár dnů jí nemusí mít dítě vůbec??? Pak věr tomu, že někdo nebude něco píchat do děti zbytečně☹. 31.03. je to očkování povinné, protože je to nemoc, která dítě ohrožuje a 01.04. není potřeba vůbec??? To samé proč se v ČR očkovala HEXA ve schámatu 3+1 zatímco jinde 2+1?
@terry1512
JJ našich pár chvil s horečkou se protáhlo na 2 roky a léčbě kortiikoidy jsem se vyhnuli jen o fous a když jsem se zeptala lékaře, jestli se to nemůže při dalším očkování vrátit, tak mi řekl že může a když jsem se ho zeptala co mi tedy radí, tak mi bylo řečeno, že mám synecha nechat oočkovat a pak se uvidí....☹. Já netvrdím, že neočkovat je ta správná cesta, ale rozhodně očkovat povinně taky ne☹.
Škoda, že to nejsou zarděnky, hned bychom si udělaly výlet! 😔