mám dotaz,,malému je 4 a půl měsíce..a zdá s,že se mu prořezávají zoubky,,je neklidný,,sliní,,měl teploty včera a vnoci se pořád budil..máme jít v úterý na očkování,,nechali byste jej naočkovat,,dnes už teplotu nemá..
díky za info,,zajímá mě,,zda ste nechali děti očkovat i když rostly zoubky a děti byli neklidné..máme jít 3 dávka rotateq,2 dáv. prevenar i 3 hexu dáváme vše naráz..
kriste pane na nebi...
1. rostoucí zuby = snížená imunita....dát do toho očkování je pecka
2. kterej doktor si ještě riskne očkovat víc než 1 očkování v jeden den? NATOŽ 3???????????? neumíš si představit, jakej chemickej koktejl tím nacpeš do mimina, který má pár kilo...
3. který matce nedojde, že to není úplně cajk? kdyby se tvýmu dítěti něco viditelnýho po očkování stalo (taky se může stát, jen to není tak evidentní a inkubační doba je dost dlouhá, takže ti nikdo nikdy nepotvrdí, že to očkováním bylo), tak si budeš akorát do konce života klepat na hlavu, proč sis o tom nezjistila víc.
chudák dítě.
@martisek11 odpovim k dotazu a ne k ockovani. Urcite uz ma nejake za sebou,takze vis,jak reagoval.
Pockala bych,hlavne kvuli teplote.U me holky byla nejhorsi reakce po 2.hexe.Ale kamaradka bojovala s horeckami po 2.prevenaru. Pockej aspon tyden po te teplote.Ja jinak nechavala ockovat i kdyz rostly zuby a byla mrzuta,ale musela byt bez teploty.
@martisek11 mne prijde mnohem vetsi zlo nacpat tri vakciny naraz, nez ockovat pri rustu zubu- kazdopafne ja bych pri rustu zoubku neockovala.
@hz rotateq je na lzicku. Nic to vsak nemeni na tom, ze to je ocko jako kazde jine. Mne prijde „legracni", ze pani laduje do miminka od jeho par tydnu vakciny a pak se zepta na zuby, aby mela jistotu, ze se nic nesemele. 🙄
Dítěti rostou zuby od narození až do...nooo mě třeba do 25 let 😀 takže vystihnout čas, kdy dítěti záhadně zuby nerostou, je fakt umění a šamanismus.
Nicméně - je vidět, že na dítě něco leze. Neklidný spánek je toho důkazem. Já jsem nikdy neočkovala, pokud jsem si nebyla jistá tím, že to zvládne.
Dítěti není pár týdnů, ale už 4,5 měsíce, váhově tipuju kolem 7 kg, takže do 9týdenního, které se začínají očkovat, má už daleko. Takřka všechny léky pro děti jsou i od této váhy. Nejde o věk, ale spíš o váhu. Já jsem např. očkovala syna od jeho 6 kg.
Autorce poradím se řídit podle sebe, protože ta zná své dítě nejlépe.
Jak uz tu nekdo psal, zuby budou rust od tedka furt, to bude porad neco. Ockovala bych, ale jen pokud nejsou teploty, u teplot ne. Ze je protivný, to bude asi uz tedka porad s prestavkami 😀
Jinak 3 ockovani naraz je dost, ale my davaly 2 naraz a vse bylo ok. To uz je na vás
nj, on je už známá firma 😀
kdybych měla čekat že se ji prořiznou zuby tak ji nenaočkuju do 3 let ... pokud nema teplotu a nebo vysloveně špatny den tak očkuju.
Pokud je ok, tak bych asi očkovala. Syn prožíval prořezání prvních dvou zubu šíleně, jako pravej chlap prostě - měl prujem, teplotu 38, protivnej, nespal...hororový týden. Ted byl na ockování (2. hexa - odkládali jsme od ledna, furt něco bylo v termínu očkování) a dva dny na to mu vylezly obě horní jedničky, prořezání bylo téměř bez potíží. Takže záleží, jak to tvoje děťátko prožívá, při teplotě bych určitě odložila, já odkládala i při lehké rýmě nebo když byla zasoplená starší dcerka. Každopádně 3 vakcíny najednou - to by mě ani nehlo, už hexa je, dle mého názoru, fest...kdyby se očkovala každá nemoc zvlášť, určitě by matky tolik neprotestovaly.
no tak jasně, že dětem rostou zuby v průběhu několika let...ale pod tím, když někdo řekne, že jeho dítěti "rostou zuby", si představuju, že má dítě třeba nateklý dásně, a je to na něm celkově znát, že to zrovna leze. a to opravdu není 3 roky v kuse... v takovýmhle období bych neočkovala.
Syn měl nateklé dásně od cca 6měsíců, první zub vykoukl v necelém roce. Vlastně má neustále nateklé dásně, dost trvá, než se mu zub vykutá, navíc mu rostou po třech. Pro rozhodnutí o očkování jsou směrodatné ale jiné věci, než jen že se prořezává zub, mě se taky prořezává moudrák...
Odkládali jsme zatím všechno o minimálně tydent i kvůli ucpanýmu nosu a teda zatím jenom Hexa. Prevenar necháme doočkovat později.
Můžu se zeptat jak to snáší? Náš byl vždy mimo už z jedný injekce.
V pondělí jsem řešila to same....a nedala jsem očkovat 👍😁
@martisek11 s prominutim, jste odvazna, davate li svemu diteti 3 injekce naraz. ja tu odvahu nemam ani pri jedne davce a to odkladam na 10.mesic.
odpoved tedy:ne, pockala bych, azse ukaze, co z priznaku je..