Dobrý den, chtěla bych se optat na nějaké zkušenosti.
Synovi budou 2 roky na konci měsíce.
Kdyz byl maly pichly mu najednou 2 očkování najednou. Hexacima a P13. A pak poté ještě 2x..á za 3 měsíce.
Chtěla bych se zeptat, zda je to normální nebo ne.
Hlavně, jestli se vůbec může očkovat více než 1x za den.
Přijde nám, že od té doby se změnil úplně.
Nyní chodíme na autiterapie do CTA.
Děkuji za odpovědi.
DH 🙂
Ano, bohužel je to doporučený postup, někdo k tomu ještě podává dotavily. Já jsem to tak nechtěla a nemám. Jestli synovi změny s očkování souvisí nebo ne ti dneska nikdo neřekne, ve 3 měsících se neprojevoval "nijak"
Je to běžný postup už mnoho let. Hexu s Prevenarem měl dohromady už syn před 12 lety. Žádné větší nežádoucí účinky nebyly. Ale nejmladší už to měl myslím trochu víc rozložené, a až od 3 měsíců, i když u něj už se mohlo dřív. Různě se to mění. Totéž MMR. Starší děti to mají jinak než teď ten nejmladší, 3 letý.
Ano bohužel smí, u nás v půlroce s reakcí ☹
Chudák, já bych tohle nikdy nedopustila . A bohužel naše sestra u dr. to asi dělá bezne, naštěstí jsem stihla zakročit.casto je to i bez reakce, ale proc dát tak malému dítěti takovou dardu do těla?
Děkuji za odpovědi. Mě tvrdili, ze je to klasika... Ze se to dělá. A ze je to bez reakce, ze může mít teplotu 2 dny i potom nebo flek... Ale rozhodne ne to, ze by mohl být kuli tomu pozorovany specialitama.(podle m-Chart dotazníku ohrožení PAS)
Teď chodíme na terapii autismu di CTA... Sice to stojí peníze, ale na nic cekat nehodlám 🙂 chci mu pomoct za každou cenu. Snad se to srovná., 😪😪😪😪🙏
Ptát se na to až teď je dost pozdě,co s tím teď uděláš?nic,jen si můžeš tlouct do hlavy že ses neinformovala dříve. Ano,může se to ale já bych to třeba nikdy nedala
Ano, mohla jsem odmítnout a rozložit, ale po zvážení jsem nechala dát dvě najednou a pokaždé bez reakce.
Obě děti měly všechna očkování vždy po dvou. Oba naprosto bez problémů. Akorát asi jednou lehce zvýšená teplota a trochu pláče.
@dennyh96 Očkování autismus ani nic jiného nezpůsobí. Jedině může urychlit nástup. Ale nevyvolá to. Stejně i epilepsie. Držím palce!
Ze je neco dovoleno jeste neznamena, ze je to pro telo vhodne. Nikdy bych na to nepristoupila.
@martiniquest ja tez ne.
Synové měli oba dvě očkovaní v jeden den, u obou bez reakce
Přesně jak píše @martiniquest - toto bych nedovolila. Nejsem neočkující rodič, ale očkování, kdy, jak a kolik - vše je zodpovědnost a v režii a rozhodnutí rodiče, ne lékaře. A to pocházím z lékařské rodiny. Nikdy by mě ani nepřesvědčilo, že může být lehká rýma při očkování apod. Jedu dle svého nejlepšího vědomí a svědomí a jednotlivé dávky nechávám očkovat s co největšími rozestupy. Taky byste si jako dospělí v jeden den nechali aplikovat očkování zmírňující průběh covidu třeba s tetanem nebo klíšťovkou? Obdivuji všechny, co říkají a věří tomu, že "pan doktor říkal...".
ten autismus měl i před očkováním? pokud ne, mohlo mu to očkování spustit, pokud ano, tak ho mohlo zhoršit...
i kdyby doktorka řekla, že se může skákat z okna a je to dovolené, tak to přece také neuděláš...nechápu, proč tolik lidí bezmezně věří doktorům a jdou tam jak ovce na porážku....a nechají si všechno líbit...
očkování je VŽDY zásah do organismu i pro naprosto zdravého člověka v perfektní kondici...
@dennyh96 problém je , ze každá vakcina má jiné složení , nejen samotných viru , ale hlavně pomocných látek , nosičů . A ty spolu reagují . Jedna vakcina limity pro ty látky splní , ale dvě už nikdo neřeší . Je taky rozdíl dle věku - malé děti , větší , dospěli . Ty nosiče se mohly klidně naakumukovat v těle , spolu reagovat a třeba jen dočasně zhoršit zdraví . Neurologie . Nikdo taky neví , jestli nezpůsobují záněty v tele . U tvého syna to autismus byt nemusí , ale muže mít z těch cizorodych látek zánět a pak takhle reagovat .
Bohužel je to stále docela běžné, do jedný ručičky jedna včelička, do druhý druhá...nikdy jsem nenechala očkovat 2 vakcíny naráz, protože pokud jsou NÚ, tak pak nevíš, která z těch vakcín to způsobila. A nejvíc NÚ u hexy, která je jinak velice dobře snášená většinou dětí, je právě při podání v kombinaci s Prevenarem. Opravdu výrazně. Autismus vakcína nezpůsobí sama o sobě, ale může být spouštěčem něčeho, k čemu jsou dané genetické dispozice a které by se projevily až časem (anebo v lepším případě nikdy). Mně treba vakcína Silgard (Gardasil) HPV rozjela slušné alergie (dispozice byly ze strany matky, do te doby jsem byla uplne zdrava, od ockovani kazdou chvili rymy, infekce nosohltanu a sezonní alergie). Neteri se po ockovani objevil ekzem a diky dlouhodobemu neleceni tez potravinove intolerance, ktere byly ale spis metodou pokus-omyl diagnostikovany az o x let pozdeji (ale jakmile se to zacalo resit, ustoupily dlouhodobe zdravotni problemy, ktere mely prapuvod po ockovani v ranem detstvi). Tim nechci v zadnem pripade rict, ze neockovat, zrovna hexa je dulezita hodne, obrna ani tetanus nejsou prča, ale vědět, ze je to zasah do organismu a muze u jedince s ne uplne 100% zdravym imunitnim systemem vyvolat i vazne reakce
Ahoj ano je uvedené, že se to může. Zrovna ta hexa a P13 ano. Ale z vlastní zkušenosti i zkušeností co jsem si zjišťovala bych to nedoporučovala. Bohužel synovi také pediatr píchl tyto dvě očkování najednou, měl hrozné horečky a byl docela dlouho plačtivý. No nadávala jsem si za to, do té doby bylo očkování docela v pohodě. Znovu už jsem to nedovolila. Jsem pro očkování, s rozumem, ale budu si trvat i u dalšího mimča na tom, že bude každé zvlášť.