Holky, muzete mi rict, co je zase za blud ci novinku v tom, ze 2. davka Priorixu musi byt ted ( syn skoro 3 roky) ...ted mi volala sestra od nasi mudr, ze je zmena, ze musime prijit, na to jsem ji rekla, ze o tom nic nevim, ze podle noveho zakona se dava az v tech 5-6 letech, ze proste asi neprijdeme 😀
Ona je hrozne ockovaci, proste az v 5- 6 letech, ze? Zadnou zmenu jsem nenasla 🙂
Diky
Hlavne zadnou druhou davku priorixu nnei potreba davat, pokud si dite vytvori protilatky uz po podani prvni - cca 90% deti to tak ma. Takze nez do ditete pichat druhou davku jen tak zbuhdarma, nechejte mu otestovat protilatky. Mimochodem, pro prijeti do skolky jedna davka staci.
Pry tam byla hygiena a deti narozene v roce 2015 a 2016 musi byt preockovani i druhou davkou ...domluvily jsme se nakonec, ze kdyz ji podepisu, ze chci ockovat az v 5 nebo 6 neni problem ...nedalo mi to, zjistovala jsem si to u vyssich organu a je to pry pekna blbost, hned to budou s hygienou resit, hygiena si pry uz po nekolikate dela co chce ...tak jen at jste v obraze, kdyby vas zase nejaka doktorka chtela precurat 🙂
@radus90 Diky za info. Ja se ted setkala s vydiranim ze strany pediatra kvuli odkladu ockovani. Taky dobry. Ale to uz je jina story.
Jà jsem těhotná a chtěla jsem první dávku odložit jak kvůli dceři, tak kvůli sobě (mám strach). Dcerce je 14m. odklad se mi podařilo vyjednat o 1 měsíc dýl ani ťuk, vůbec se nebavila...
Máte pravdu, paní doktorka by se měla seznámit s novým očkovacím kalendářem