1 dávka Prevenaru13 a pochybnosti z dalších dávek

kiwiu
15. říj 2014

Zdravim,
po precteni nekolika clanku a diskuzi vaham...Nechala jsem "stadovite" naockovat trimesicniho synka Prevenarem 13, protize mi to pediatricka doporucila.
Rekla jsem si :"Jasne, aspon snizim riziko nakazy..".
Ted mam vsak vycitky, ze jsem si o Prevenaru a o ockovani vubec driv neprecetla vice...
Co kdyz dalsi ockovani Prevenarem13 odmitnu, kdyz uz je jedna davka aplikovana
?? Co se deje v tele, kdyz podstoupi jednu aplikaci a pak jiz zadnou??
Vaham, zda je tento typ ockovani prinosem..mam zaroven obavy z mozne nakazy...chjoo..Diky za reakce a preji nam vsem zdrave deti...

pabka
15. říj 2014

Taky jsem váhala, u všech očkování, hodně jsem řešila neštovice, zda nechat naočkovat nebo ne (to se očkuje až později), opravdu jsem se ptala řady doktorů, přečetla řadu studií, článků a bohužel, co doktor, to názor, co člověk, to jiné argumenty.... takže bohužel musíme doufat, že se rozhodneme správně. My zatím dali z nepovinného jen ten Prevenar, jinak nic.
Ale myslím, že když už jsi jednu dávku dala, že bys měla i další... ale samozřejmě, nejsem odborník...

anetka1701
15. říj 2014

Pokud jsi jednu dala a další nedáš, nestane se vůbec nic (negativního). Tělo nějaké protilátky mít bude a tím to prostě končí... Já sama jsem dala u dcer méně dávek očkování (povinného) a nebyl s tím jediný problém. Naopak se sama u každého očkování rozhoduji a dávám jen naprosto nezbytné minimum co jde :o) Pokud váháš a nechce se ti už očkovat, tak to nedělej - mateřská intuice v tomto totiž málokdy zklame (já měla strašnou hrůzu z poslední Hexy u druhorozené a taky že jo - měla tak strašnou reakci, že jsem to nikdy nezažila - a zažít už ani nechci)

kkouzlo
16. říj 2014

nestane se nic, můj syn nemá také dokončené očkování na pneumokoky, synflorix, akorát doktorka se na to netvářila

adypro
16. říj 2014

Já jsem očkování odložila, první dávka až v půl roce a místo Hexy šetrnější Pediacel (nebyla žádná reakce, vše proběhlo dobře) a nehodlám dávat nic co není povinné, podepsala jsem hned na začátku, že jsem byla informovaná o Prevenaru a Rotavirech a že to očkovat nechci. Myslím, že s očkováním se to nemá přehánět, nelíbí se mi ty šílené kombinace. Přijde mi zbytečné očkovat proti banálním dětským nemocem jako jsou neštovice. Četla jsem názory, že tím jak se očkuje proti těmto nemocem, přicházejí jiné obdobné nemoco např. pátá a šestá nemoc - jedná se o podobné viry.
Jen k doplnění pracovala jsem v laboratoři, de se mimo jiné vyráběly i vakcíny a od té doby v očkování nemám už téměř žádnou důvěru.
Když se nedoočkoje, nic se nestane, tzn. akorát nebude mít imunitu proti dané nemoci, ale otázkou je zda by ji měl i kdyby rozpis očkování dokončil.

ally8
16. říj 2014

No já zrovna včera řešila stejný problém. Anežka měla 3 měsíce a byly jsme na prvním očkování Hexa vakcíny. Doktorka se mě ptala, jestli chci i nepovinný prevenar. Nic moc jsem si zatím o tom nečetla, tak jsem řekla, že radši ne, že si o tom něco zjistím a kdyžtak přijdeme jindy. Jsem ráda, že jsem to nedala. Po přečtení všch možných informaci, je to asi fakt zbytečná zátěž pro takové tělíčko. Neboj, pokud si jednu dala, tak se zeptej doktorky a uvidíš. řekni, že další nechcete. Jak tu píšou holky, je to asi jedno. Čím míň toho dáš, tím asi líp. Ale je to fakt děsný, jak nám starostlivým maminkám blbnou hlavu. Pokud malá onemocní, snad si to nebudu vyčítat, že jsem nedala očkovat.

kiwiu
autor
16. říj 2014

Očkování řeším hlavně proto, že se v mém okolí bohužel vyskytl případ úmrtí malého dítěte, meningokok. Bylo to velmi rychle...☹(( V tu dobu (je to už asi tři roky), jsem si říkala- "Kdyby rodiče nechali dítě naočkovat, tak se to nemuselo stát..." JENŽE! Jak můžeme mít jistotu, že i po naočkování dítě neonemocní? Jistota není, pouze dohady...hlavně vnitřní dohady sama se sebou...zda očkovat (riziko) nebo neočkovat (opět riziko)....A teď babo raď.. 😒

fifina86
16. říj 2014

@kiwiu a co naockovat ve schematu 2+1 misto klasiky 3+1,kdyz uz jednu davku ma?