Ahoj všem všechny ženské hormony i štítná žlála je v pořádku.Jen testoston je zvýšený a to 4,39. U žen je normálná 0,3-2,3.
Stalo se to některé z Vás a bude to vadit otěhotnění?Teď už chápu proč menstruace nechodila pravidelně-může za to ten testosteron ☹
kdyžtak pro srovnání zkus dohledat výsledek testostronu.No a za jak dlouho jsi otěhotněla?
Mela jsem,nakonec se zjistilo,ze je to stitnou zlazou,tu jsem mela take rozhozenou. Po pul roce uzivani 150 Euthyroxu se vse vratilo do normy a ja pres IUI otehotnela ( mela jsem diagnoz vice..PCO,alergie na partnera.. )
@karlovac Ok, zkusím to někde vypátrat 🙂. No v lednu 2012 jsem vysadila HA. V červenci 2012 jsme začali s léčbou (gynekologie + endokrinologie) a v srpnu 2013 jsem otěhotněla. To už jsem měla doma žádanku do CARu, ale tělo se naštěstí zaleklo 🙂.
@karlovac Jo a mám od těch 14ti diagnostikováno PCO...
@tkarlikova brala jsi něco na ten zvýšený testosteron? já ho mám taky, ale štítnou žlázu mám v pořádku, mám pcos a s tím testosteronem se prý nedá nic dělat, což mi přijde divné, dokážou léčit nebo aspoň potlačit všechny možné hormonální poruchy a tuto ne???
Ahoj, taky jsem ho měla zvýšenej...Ms ale chodí pravidelně, mám malá ložiska endometriozy...při dalším HP už byl testosteron v normě, bez jakékoliv léčby...nevím, nerozumím, nikdo mi k tomu vysvětlení nedal...každopádně otěhotnět se mi už víc jak rok a půl nedaří (respektive otěhotněla jsem jednou, ale skončilo to revizí...)... 😠
@mmarch No v 15ti jsme začala brát HA, abych měla aspon cyklus. Jinak se s tím asi fakt nedá nic dělat. Jezdila jsem do endokrinologického ústavu v Praze. Když jsem chtěla otěhotnět, tak jsem dostala od endokr glukophage (který obsahuje metformin, což napomáhá při PCOS) a euthyrox (štítná žláza- nic jsem s ní neměla, je to taky jen na podporu). A od gynekologa clostilbegyt. Minulý týden jsem byla na endokrinologii a mám zvětšenou štítnou žlázu, což před těhu nebylo, tak jsem zvědavá, jestli to souvisí jen s těhu... Oni to potlačit hormony dokážou, ale nevyléčí to 🙂.
@tkarlikova na euthyrox jsem se taky ptala, aspoň na tu nejnižší dávku a endokr. mi řekl, že mi to nemůže napsat, když mám štítnici v pořádku, že bych měla třes a nespavost. Metformin mi dr. taky nechtěla napsat, byla jsem na testy na inzulínovou resistenci a to jsem taky měla v pořádku, tak že není důvod mi to psát. akorát beru clostil, který mi napsali v CAR, asi nezbyde, než jít do IVF ☹
@mmarch Tak to je zvláštní. Mě to endokrinolog oboje předepsal, aniž by ho o to třeba gynekolog žádal. A to s tou štítnicí taky nic nemám...
@tkarlikova no ten můj endokrin. je takový trošku podivín a hledí jen a výsledky, řídí se jen podle nich i kdybych mu tam omdlívala a nevím co všechno, tak prostě ve výsledku krve to nevidí, tak mi nic není 😀 ale nechci ho měnit, bylo těžké se vůbec k nějakému dostat
@mmarch Joo to chápu. Tak to třeba zkusit na žádost gynekologa. Já mám pocit, že to asi oni nesmí nebo nemají předepisovat...ale možná taky jo. Ale já jsem z té endokrinologie vůbec taková rozpačitá. Chodím tam každý půl rok (teď v těhu každé 3 měsíce), ale vlastně se nic neděje. Zpráva pořád stejná no a když tam napíše, že cítí štítnici, nebo teď že ji mám dokonce zvětšenou, tak řekne, že to stejně nebudem řešit 🙂. Tak já nevím... Ale šťourat do toho nebudu 🙂
Holky koupím Metformin...nezbyl někomu? čeká mě v Novém roce IVF...strašně ráda bych ho předtím chtěla vyzkoušet...
@karlovac Ahoj, já mám zvýšený testosteron celý život (zjištěno ve 14ti).MS mi nechodila vůbec (neměla jsem ovulaci). Hodnoty hormonů teď nevím, můžu je zkusit dohledat. S těhu to vypadalo bídně, ale můj MUDr pořád věřil a teď jsem ve 22tt. Takže určitě bude dobře 🙂.