Zvýšené NK buňky, pomohl Vám k otěhotnění Metypred?

pavlina1976
23. črc 2015

Ahoj, mám výsledky z imuna a vyšly mi zvýšené NK buňky 18%. Normál je 2-10. Mám brát před transferem Metypred. Máte s tím zkušenost? Jak jste to snášely? A pomohlo Vám to k úspěšnému otěhotnění? Děkuju za pomoc. Pavlína

kacca85
29. pro 2015

Ahoj, smím se zeptat zda Ti Metypred pomohl? Mám 17% aktivovaných NK buněk, doporučen mi byl také Metypred...Zatím jsem ho nenasadila - jsou to přeci jen kortikoidy, a já se snažím zatím o přírodní povzbuzení - bylinky, čaje, vitamíny, cvičení atd... 🙂
Moc děkuju a gratuluji k miminku;)

pavlina1976
autor
29. pro 2015

@kacca85 Ahoj Kačí, bez metypredu bych teď těhotná nebyla. Ty NK buňky jsou fakt prevít, i když to nevypadá ☹ . Já brala metypred 6týdnů před Ket a potom až do 17tt po půlce ob den, takže docela dost dlouho a nepociťovala jsem žádné nežádoucí příznaky 😉 . Nic dobrýho to není, to je jasný, ale fakt je to potřeba 😉 . Držím moc pěsti, aby se to povedlo bez metypredu! A když ne, tak si z toho nedělej hlavu a jdi do něj 😉 . Hodně štěstí!

kacca85
29. pro 2015

Pavlí, takže nakonec jste to zvládli IVF cyklem? Zatím máme pouze doporučení z imunologie na Metypred při přirozených pokusech o otěhotnění ale zatím s ním otálím - uvidíme po Novém roce 🙂 Dělám v imunologiii, tak vím že ty NK buňky jsou slušní prevíti 😀 ale zase jejich výška může být ovlivněna dalšími imunitními pochody v těle...mno, nebudu si to tu okecávat proč s tím zatím otálím... 😀 uvidíme a max ho lednu nasadím 😉 děkuju za podporu! 🙂

pavlina1976
autor
29. pro 2015

@kacca85 Jj chodili jsem na IVF a Kety již 5 let....Taky bych to zkoušela přirozeně s metypredem, ale přeci jen mě tlačil věk 😉 . Takže tvému rozhodnutí naprosto rozumím. My jsme byli hloupí, že jsme si tu imunologii nechali udělat až na poslední pokus, nikdo ti to v carech neřekne, hold velký byznys 😠 . Ale hlavně, že se povedlo 😉 . Držím moc pěsti, pak dej vědět 😉

kacca85
29. pro 2015

My za sebou nemáme nic...Sice už rok chodím na doporučení kamarádky do CARu, ale tam, krom těch zvýšených NK buněk, nic jiného nenašli...Takže tzv. idiopatická primární neplodnost - zkrátka, vše je v pořádku, jen to mimčo nikde 😕 🙂 Třicítku už mám za sebou, tak to příští rok rozseknem a bude 🙂

Vyšetření na imunologii a genetice by mělo být ruku v ruce s prvním odběrem na hormony...toť můj názor...a ne, že Tě stimulují x let a nakonec to spraví "jedna tabletka"

Držím moc palečky, ať vše dopadne jk má a na jaře ať máš miminko v náručí 🙂

gabra29
29. pro 2015

@kacca85 Ahoj, mám podobný problém. Mám NK buňky 23%, na imulonogii mi řekli, že to je lehce zvýšené a napsali Medrol s tím, že bych ho měla brát před IVF. My se na IVF nechystáme a moje doktorka mi říkala, ať ho neberu ani před IUI. Můžeš mi prosím tedy napsat čím mohou být NK buňky ovlivněné? jaké faktory? protože já Medrol zatím neberu, nějak se mi do toho nechce kvůli snížení imunity apod. ale zase na druhou stranu se bojím, co když tady je zakopaný pes? Předem moc děkuji.

kacca85
30. pro 2015

Ahoj Gabro, 23% bych ještě neviděla jako hraniční hodnotu pro nasazení kotikoidů - aktivita NK buněk může být zvýšena i alergickou reakcií, např sennou rýmou atd. Navíc ted, podle nejnovějších studií to vypadá, že Nk buňky, které jsou v krevním řečišti nemusí nutně vypovídat o zvýšení uterinních NK buněk (v děložní sliznici) - které mají markantní vliv n případné neuhnízdění embrya. .. 🙂

Já jsem si ještě zkusila koupit bylinkový přípravek, který se na východě předepisuje již řadu let na podobné problémy, a hlavně tam, kde na západě předepisují kortikoidy - je to přípravek Cordyceps sinensis, užívám ho druhý měsíc, tak uvidíme....Je to přeci jen bylinka 🙂 takže bez vedlejších účinků, kterým se většina při užívání kortikoidů nevyhne... 😠

Na druhou stranu...pokud by došlo k jakémukoli přetrvávajícímu problémy s otěhotněním, razím názor, že do sebe radši nechám jeden měsíc cpát veškerou chemii před IVF cyklem, než si postupně tělo zásobovat kortikoidama...Ale to je na uvážení jedince ;)

Také doporučuji cvičit hormonální jógu, ta dělá s tělem a myslí zázraky 😉 🙂

gabra29
30. pro 2015

@kacca85 Ahoj, moc děkuji za radu. Určitě si taky koupím ten Cordyceps, pokud je volně dostupný. Já razím cestu bylinek už dlouhou dobu a musím říct, že mi hrozně pomohly, takže pokud je toto alternativa místo Medrolu, tak do toho jdu. Hormonální jógu cvičím, je moc fajn, sice mi po měsíci cvičení naprosto rozhodila cyklus, já se lekla a přestala cvičit, ale konzultovala jsem to i se svou doktorkou a ta mi říkala, ať zase začnu cvičit a že případné posuny ovulace nebo MS vysledujeme pomocí ultrazvuku, takže zase cvičím, ale hlavu vypnout nějak neumím ☹
Moc ti držím palce ať do IVF nemusíš a vyjde to přirozeně🙂

kacca85
30. pro 2015

tak koukám, že to máme podobně nastavené 🙂 Ještě k tomu užívám Gynex a koupila jsem si vitamíny Fertility Blend...Prostě vyzkoušet všechny alternativy než dojde k IVF...Nejhorší nebo nejlepší (?) je, že nemáme jediný diagnostický důvod, proč nám ten špuntík zatím nejde...Ale všechno má svůj čas 🙂

Cordyceps je volně dostupný a má ho v nabídce dost firem 😉

Mě taky ze začátku rozhodila MS cyklus - zkrátil se mi o 5 dní, taky jsem z toho byla trošku rozhozená, ale cvičím dál a je to už ok...Žádný PMS, na manžela jsem od dost víc příjemná atd...samé pozitiva 🙂

Vypnutí hlavy těžká rada... člověk ať chce nebo nechce, v hlavě ty myšlenky má...Je potřeba je jen udržet v určitých mantinelech 😀

Taky držím pěstičky, cítím že tento nový rok bude průlomový 😀

gabra29
30. pro 2015

@kacca85 to je paráda, určitě si ho koupím. Gynex jsem taky užívala, ale už je to hodně let zpátky, na srovnání cyklu a to pomohlo. Mám za sebou asi 2 měsíce celkové očisty, abych měla čistá střeva, krev a k tomu ještě piju gynekol. směs. U nás to začalo před 4 roky, kdy jsem prodělala mimoděložní těhotenství, přišla jsem o pravý vejcovod, pak mi zjistili neprůchodnost i toho druhého, ale díky úžasné paní bylinářce se mi ho podařilo po 3/4 roce pití bylin zprůchodnit, takže sice mám jeden, ale naštěstí průchozí. Pak manželovi vyšel špatně spermiogram, takže jsme zase kurýrovali bylinkami, tak teď už je o.k. ale připadá mi to, že pořád řešíme něco. Sice se všichni tváří, že to jsou jenom drobné detaily, ale jsou. A ty už jsi prošla IUI? jak dlouho se snažíte? A u koho jsi se byla učit horm.jógu? já byla u Adélky Vaculíkové a je super. Mě to hrozně bavilo, ale po měsíci denního cvičení, jsem měla ovulaci 28. den a MS až po 43 dnech, tak to mě totálně odradilo, ale manžel do mě pořád hučel, vydrž, ono se to nastartuje a bude to o.k. tak jsem zase začala a kombinuju to s bylinkami, tak uvidíme, snad už to v příštím roce vyjde 🙂 Hlava je šílená, snažím se to nějak ukočírovat, ale někdy se mi to těžce nedaří ☹

kacca85
4. led 2016

@gabra29 očista těla je báječná záležitost! Koukám, že pomocí bylinek jde opravdu napravit vše...Mile jsi mne tím překvapila a povzbudila 🙂

My jsme ještě neprošli žádným cyklem, ani IUI...Zatím máme za sebou základní vyšetření, která jsou všechna v pořádku, až tedy na lehce zvýšené NK buňky. Myslím ale, že letošní rok to prostě rozsekneme 😀 At pomocí medicíny nebo ne...Snažíme se přes dva roky, ale jsem často služebně mimo domov, což nám do karet moc nehraje 😒 ale uvidíme 🙂

možná by stálo u té jógy vydržet a vytrvat a ono by se to pak srovnalo...na mě to má zatím jen pozitivní účinky 😎 možná se zeptat Adélky, třeba by Ti poradila...Já jsem byla na kurzu u Pavly Ružomberské, taky báječné...Teď tu jógu doporučuju kudy chodím 😀

Hlava je v tadytom případě přirozený nepřítel...Pokud člověk něco chce či ho něco trápí, je přeci samozřejmostí, že nad tím přemýšlí a hledá všemožné rady a pomůcky jak si pomoct 🙂 jen mi nezbývá než s Tebou souhlasit...občas se to prostě krutě nedaří 😖

trefulka
8. bře 2016

@kacca85 Ahoj, můžu se zeptat, jaký cordyceps berete (od jaké firmy)? taky o něm uvažuju, díky 😎

kacca85
9. bře 2016

@trefulka ahoj, já jsem měla Cordyceps sinensis od společnosti Lion Nutrition....ale žádnou změnu jsem, bohužel, nezaznamenala... 😒