Ahojte,
byla mi zjištěna zvýšená štítná žláza (ŠT), ptám se, zda se někomu podařilo otěhotnět bez operace ŠT? Nebyl tam žádný nálezc, což je dobrá zpráva, byl mi nasazen thyrozol a zatím budu brát léky, za měsíc kompletní rozbor ŠT. Zajímalo by mě, jestli je Vás více jako já, jelikož zvýšená ŠT je méně časté onemocnění, a zda se někomu vrátily hodnoty brzy do normálu s finálním vysazením léků. Je mi přes 30 a ráda bych miminko, konečně se mi podařilo najít partnera, na kterého je spolehnutí, domluvíme se na početí miminka a pak tyto nepěkné zprávy ☹ Děkuji za brzkou odpověď.
@majina_1 Já mám také štítnou žlázu celou pryč. Měla jsem hyperfunkci, nejdřív mě léčili, brala jsem také thyrozol, ale pak mi byla doporučená operace. Po operaci jsem se cítila dobře a jsem ráda, že jsem ji podstoupila, od té doby mám klid a otěhotněla jsem v pohodě, nemám žádné potíže. Myslím, že tohle není žádná překážka, když budete chodit na pravidelné kontroly, tak můžete v klidu otěhotnět. Držím palce
@majina_1 muzu se zeptat jestli jste mela nejake potize? Mne uplne nahodou zjistilgynekolog z hormonalniho profilu, ze mam taky zvysenou funkci stitne zlazy, ale jsem objednana na endo az na cervenec. Jsem nervozni ze az za tak dlouhou dobu :( Vubec zadny problem necitim, jen nemuzu pribrat 🙂 no a taky se nedari otehotnet :(
Děkuji za všem za vaše příspěvky, budu doufat, že se to zlepší. Sama štítná žláza se mi na ohmat zmenšuje.
Pro Marla 86: ano měla jsem příznaky, ale mě to nepřišlo, že to může být nějakou nemocí. Potila jsem se, zadýchávala jsem se, to mě štvalo, cvičím, snažím se jíst zdravě a pohybuji se jak 50 ;o), bolelo mě často v krku a motala se mi hlava - to jsem připisovala mému nízkému tlaku, občas jsem měla vlčí hlad, tak jsem to připisovala premenstruačnímu syndromu. Rychlé mluvení, občas pěkné přeřeky, u doktora jsem měla rychlý tep 76, doma na tlakoměru dokonce 101 a normálně mívám tlak 120/58 a u doktorky jsem měla 170/78 - u mě neobvyklé. Po 3 týdnech brání pilulek, se mi tlak srovnal na 120/ 58 a piju smoothie petržel jabklka a mrkev, co mám doma, někde jsem to četla na netu. Podle čínské medicíny, bychom měly jít pomeranče, fazole, pažitku a oregano, majoránku a ředkvičky, dále jsem někde četla, že jsou čaje na zvýšenou štítnou žlázu. Jeden z nich obsahuje heřmánek a tak ho piju. Mám ho doma. Možná vše dohromady mi dělá dobře, protože se zmenšuje. Tak mám z toho radost;o))
Ještě u toho smoothie, ne petržel, ale petrželová nať
Na snížení funkce štítné žlázy by měla být bylinka karbinec evropský 🙂
Karbinec je super. Funguje jak na harmonizaci snizene tak i zvysene funkce. Ale zacina poradne zabirat az po trech mesicich. Pit denne aspon trikrat. Piju ho tedy zatim dva mesice a mam zvysenou fci a uz se ubiraji leky. 🙂 Doporucuji.
Pokud budete sledovaná lékařem a žláza bude pod kontrolou třeba i tou medikací, která bude dostačující, nemáte se čeho bát.🙂 problém bývá nezaléčená, kdy je myslím větší riziko nevydařeného těhotenství.. já na problémy se žlázou přišla až u gynekologa po letech kdy se nedařilo a tohle byl jeden z problémů, ale zamedikovali mě, sledovali v těhotenství a prcek se podařil.🙂 jakmile otěhotníte tak ale nahlásit na endo aby vás kontrolovali.🙂
myslím, že při dobré medikaci to bude brzy v pohodě a určitě brzy otěhotníte 🙂 já mám šž plně pryč, a po srovnání hormonů jsem otěhotněla napoprvé 🙂 v těhotenství mne jen víc sledovali 🙂