Pěkný den. Chtěla bych se zeptat, zda jste některá válčila se štítnou žlázou. V těhotenství mi zjistili sníženou funkci, cca 10 měsíců po porodu zvýšenou. Nasadili prášky a silně nedoporučili těhotenství. Nevíte proč? Jak dlouho jste se léčily, než se vám hormony srovnaly? Výhledově jsme přemýšleli o druhém dítěti, ale teď to jaksi nejde.
Jinak co se týká otázky proč vám nedoporučují hned těhotenství. Nejdřív vám nasadí prášky a za nějakou dobu je třeba kontrola jestli vám samotné ta dávka stačí. Jsou ženy které mají 50 kilo i s postelí a mají tu nejsilnější dávku a pak jsou ženy které mají 100 kilo a stačí jim dávka nejslabší. A pokud právě nasazená dávka nebude pro vás dostačující tak pro miminko už vůbec. Nehledě na to že žláza v těhotenství maká jako o život a je třeba ji nechat chvíli odpočinout a zregenerovat 🙂
Zvysena funkce rozhazuje cyklus a hodne zvysuje riziko potratu, toz proto. Az se srovnaji hladiny hormonu, tak to pujde. Taky s tim bojuju, vzdycky po porodu se mi to vratilo (uz mame 2 deti) a musela jsem i ukoncovat kojeni.
Děkuji moc, napsaly jste to hezky. Budu první myslet na ti, aby se mi srovnalo tělo a nepřemýšlet nad dalšíma věcma. Já jsem právě měla i bušení srdce a třesy, po prášcích je to lepší. Ať se vám daří a trable brzy odezní 🙂
Dobrý den, já mám tedy problémy se štítnou žlázou celý život. Dlouho jsem se léčila a pak se na to vykašlala. Cca 2 roky jsem se neléčila( nic mi přece není, nic na sobě necítím, byla jsem strašně chytrá) No Jo.. jenže pak přišla první myšlenka na miminko a já si uvědomila že pokud chci mít zdravé dítě tak holt budu muset zase naklusat do ordinace. Po odběrech a utz mi nasadili Euthyrox a do 3 měsíců jsem otěhotněla. Předtím ani ránu. Hormony se srovnaly. Mám také zvýšenou funkci.