Zvětšená děloha, myomy. Jaká byla léčba u vás?

juliemichal
5. led 2023

ahoj holky,je tu nějaká maminka,která měla zvětšenou dělohu?tj podle netu to jsou myomy.
nevím jak velké je mám,ale už od 22.12 mám své dny,teď jen špiním,dnes jsem byla na kontrole na gynekologii a tam mi řekla doktorka,že mám zvětšenou dělohu,na to mi dala antikoncepci,i když mám sterilizaci.ale prý potřebuji hormony,tak jsem šla do injekční antikoncepce,mám počkat až mi dojde další ms a mám dojít na injekci,ale paní doktorka mi neřekla kdy mám dojít na kontrolu anebo co bude dál po těch hormonech.
můžu se zeptat jak jste to měly vy s léčbou?moc děkuji

lencaa11
5. led 2023

@juliemichal a co vám lékař řekl na tu zvětšenou dělohu skrz myom ? nač ty hormony ?

juliemichal
autor
5. led 2023

@lencaa11 no prave,že mi lékařka neřekla nic,nic mi nedala na zastavení špinění,jen mi dala hormony,že prý se to neléčí,jen v případě když je pacientka unavená,takže protože mám 5 děti,tak mi dala hormony na to abych nebyla unavená a mohla se starat o děti,ale nemám ani naplánovanou žádnou kontrolu nic,takže netuším co dělat

lencaa11
5. led 2023

@juliemichal homrony na unavu a ještě injekce ty jsou snad ještě horší na špinění vám měla dát spíš Ascorutin nebo na podporu jinak na unavu železo ,hořčík ,zinek ,B ,vitamin C třeba ....a myom vám nasla ?

juliemichal
autor
5. led 2023

@lencaa11 no já právě nemůžu antikoncepci v tabletech 😮
Neměřila vůbec nic ani dělohu nic 😮 jen mi řekla,že ji mám zvětšenou utz mi fakt dělala max 10 sekund 😮

O myomech mi neřekla nic,ale hledala jsem na netu co je zvětšená děloha a našla jsem,že to jsou myomy,na myomy a cysty jsem trpěla.

lencaa11
5. led 2023

@juliemichal tak bych ještě jednou zašla at vám udělá pořádně ultrazvuk a uvidíte podle netu nemůže soudit zda máte myomy ,cystu atd....tak ty injekce to je snad ještě horší než tablety je to hormonální nálož když tak si nechte udělat hormonální profil skrz to spineni

juliemichal
autor
5. led 2023

@lencaa11 děkuji jako teď uvažuji zda se nemám objednat někde jinde na gynekologii 😮😮 ale Ascorutin je bez předpisu ne?myslím,že jsem ho brala v posledním těhotenství.nevim proč chce řešit zvětšenou dělohu antikoncepci 😮

lencaa11
5. led 2023

@juliemichal asi bych to zvolila zda nejste spokojená více názorů od lékařů je lepší ..

juliemichal
autor
5. led 2023

@lencaa11 to ano to máte pravdu,alespoň budu vědět co mi vlastně je 😮

lencaa11
5. led 2023

@juliemichal přesně držím palce ☘️☘️