Dobrý den, nyní jsem si zde založila účet a chtěla bych se omluvit, že se ptám na něco co si mohu dohledat, ale mám velký strach.. mám 16 let a nyní mám zpoždění menstruace 10 dní a pohlavní styk jsem měla před 16ti dny, samozřejmě chráněný kondomem, který se poté zkontroloval a nebyl porušený.. před termínem MS asi dva dny jsem onemocněla, rýma, kašel, bolest hlavy.. a první 3 dny opožděné MS jsem se moc nebála, ale poté jsem začala hodně plakat, každý den jsem se bála co to může být.. ještě jsem se stresovala kvůli škole.. řekla jsem vše mamince.. a v pondělí jdu k paní gynekoložce.. dělala jsem si hodně TT, které vyšly negativně.. i dnes ráno, ale nevím jestli se mi to nezdá a nevidím trošičku čárku (fotka).. nevíte prosím, čím by to mohlo asi být .. nemocí nebo stresem?.. jsem strašně smutná... nechci dělat rodičům problémy, mám strašný strach kdybych otěhotněla, že mě nebudou mít rádi a nikdy mi to neodpustí.. prosím poraďte mi cokoliv.. děkuji (v průběhu těch 10ti dní jsem měla i takový buď vodnatý výtok a nebo hustý bílý hlen.. nevíte co to je?..) děkuji moc za všechny rady..
@pavelcinaa Myslim,ze tehotna urcite nejsi,neboj. Stres je ale problem a dela hodne. Zkus se uklidnit,bude to jen zpozdeny menzes. Prober to s gynekologem. Bude to ok,uvidis.
@calvac moc děkuji za Vaši pomoc.. moc mě to potěšilo...!
@pavelcinaa 🙂
@malinkaelinka moc děkuji.. určitě tam zajdu a asi se i zeptam zda můžu užívat antikoncepci, abych se opět nestresovala.. děkuju!!
Je fajn, že se o tom můžeš bavit s mamkou. Neboj se, těhotná nejsi. Při takovém zpoždění už by si tam měla pořádnou druhou čárku. Hlavně klid. Ono až se uklidníš, tak se nejspíš ms spustí. Řekni si doktorce o hormonální antikoncepci a budeš mít větší klid a může ti i srovnat ms.
@vitezove moc děkuji.. také jsem si říkala, že by bylo něco málo vidět, zkoušela jsem testy i jiných značek... nicméně moc děkuji !!!
@pavelcinaa test vypada negativne, kazdopadne doktorka ti to i z krve potvrdi. Pripadne si nech do budoucna predepsat antikoncepci-pilulky, pokud budes brat opravdu poctive (bacha strevni potize a nektere antibiotika mohou snizit ucinnost), tak jsou spolehlivejsi nez kondom. Ale pozor, narozdil od kondomu nechrani pred pohlavnimi nemocemi. Za me jste ale byli zodpovedni a to ze jste pouzili kondom je supr a urcite, kdyby se neco stalo, te nebudou mit rodice mene radi. Zodpovedni jste s kondomem byli!
@ito moc děkuji za radu! V pondělí půjdu k paní doktorce, pokud MS nedorazí, a na ty prášky se určitě zeptám, aby náhodou při dalším styku kdyby se něco stalo měla větší jistotu.. moc děkuji za Vaši radu!!
Dobré ráno, přikládám foto TT, zřejmě opět negativní (11 dní zpoždění menstruace, 17 dní od pohlavního styku, 20-24 dní od ovulace, pokud to byla ovulace).. jsem už celkem klidná jelikož test neukazuje nic a v letáku píšou, že ukáže již 4 dny před MS, ale samozřejmě jak komu.. ale na druhou stranu mě děsí aby to nebylo vážnější.. a nestalo se něco jiného.. ale zítra už jdu k paní gynekoložce, nicméně děkuji Vám všem za rady a omlouvám se, že Vás ruším, ale mám velký strach..
Ničeho se neboj, jestli jsi teď byla takhle vystresovaná, tak to může prostě menstruaci brzdit. Psychika je mocná čarodějka, tady jsou diskuze plné holek se zpožděnou menstruací a naprosto jasnými těhotenskými příznaky, které vůbec těhotné nejsou - prostě si to vsugerovaly. Z gynekologického hlediska můžeš mít třebas cystu, ale to není nic, proč by bylo potřeba se děsit, na gyndě se kouknou a bude jasno 🙂 Takže si užij zbytek víkendu a netrap se, není čím 🙂
@pavelcinaa je ti 16, nepravidelnost ms je normální. Hlavně se uklidni. Antikoncepce je výborné řešení, a je skvělé že o tom můžeš s maminkou mluvit, máte hezký vztah.
Hlavně si na tu antikoncepci nastav v mobilu budíka 😉
@pavelcinaa a ještě jedna věc. Vím, že od maminky to uslyšís mockrát, ale teenageři málokdy poslouchají rodiče...
To, že budeš brát antikoncepci, neznamená, že nemusíte používat kondom. Chlamydie, rakovina děložního čípku, kvasinky, a jiné pohlavní choroby ti můžou dost znepříjemnit život, navíc ta antikoncepce není úplně 100%, obyčejný průjem sníží spolehlivost.
Až potkáš kluka, se kterým se budeš cítit dobře a bude to trvalejší vztah, on tě bude respektovat, a budeš mít pocit že je to napořád, budeš mít dokončenou aspoň střední školu, a přestaneš se bát otěhotnění, pak můžeš klukovi říct, že kondom nepotřebuje...
Děkuji moc, jste moc hodné!! Moc jste mi pomohly!!
Zkus si dát horkou vanu, popřípaděby mohla MS spustit i sklenka červeného vína, svařáku 🙂 s 11dennim zpožděním už bys tam mela dvě čárky. Já otěhotněla v den, kdy mi skončila MS a dvě čárky jsem měla už necelý týden před očekávanou MS ;)
Dobrý den, dnes jsem měla jit k paní gynekoložce, ale když jsem byla na toaletě tak mám hodně růžový výtok, nebo spíš hlen, volala jsem na gynekologii, a říkala mi, že se to už rozjíždí, stalo se vám to? Četla jsem, že to může být i uhnizďování vajíčka.. tak nevím, nicméně mě přeobjednala až na 30.4. ..
@pavelcinaa pokud jsi neměla sex posledních 7 dní, tak to hnízdění vajíčka být nemůže. Žádná spermie tak dlouho nepřežije.
Taky mi ms jednu dobu začínala postupně sílícím špiněním.
Nejsem jsi jistá, jestli je kontrola 30.4. dobrý nápad, pokud chceš hormonální antikoncepci. Nejdřív ti musí udělat krevní testy než ti ji předepíše, a začíná se užívat první den ms. Tak abys to stihla do té další...
@pavelcinaa neboj, zítra budeš poprvé v životě šťastná, že už zase máš ty debilni krámy 😎
@kittyy17 ano, styk byl před 18ti dny 24DC a ms opožděná 12 dní dnes 41DC, plus tedy to špinění růžové dnes.. bude to moje první prohlídka, takže se vše dozvím a na HA nespěchám, do té doby nebude styk ani jednou abych se nestresovala a neplakala jako teď.. děkuji
Myslím, že maminka musí být pyšná, že má tak zodpovědnou dceru.😍
Moc držím palce, ať MS brzy dorazí. 🍀
@pipi_puncocha moc děkuji, dnes jsem si koupila test od dr. Max, vím, že testovat se má z ranní moči, ale zkusím to asi dnes večer a asi zítra ráno.. myslím, že MS dostanu, kamarádky mě uklidňovaly, že tohle před MS mají také.. Tak uvidím.... promiňte, že se tak rozpovídám, ale chci se strašně o tom s někým bavit, abych se cítila lépe...
@pavelcinaa určitě, pro klid duše bych zkusila i večer, ale myslím, že při tolika negativních testech se není čeho bát. Já si to moc dobře vzpomínám, když jsem v 16 dělala taky takhle těhotenské testy, akorát kdybych to řekla rodičům, tak dostanu zprava zleva.😶 pak s HA tyto stresy odpadly. (No a teď o 12let později jsem se naopak každý měsíc modlila, ať je ten test konečně pozitivní.)
@pipi_puncocha mamka taky nebyla zrovna nadšená, ale máme odjakživa spolu vztah, že ji můžu říct vše.. první byla naštvaná, ale při negativních testech a jak viděla jak se trápím tak mě spíš utěšovala ... i kdyby se stalo to čeho se bojím tak by byla naštvaná.. ale myslím si, že by to nebylo až tak hrozné.. ochranu jsme použili.. řekla jsem ji to za včasu... aspoň vím, jestli si v budoucnu moje dcera bude procházet podobnými věcmi, že mám vlastní zkušenost..
Tak s radostí vám oznamuji, že menstruace přes noc dorazila!! Jsem tak šťastná a poučená do budoucna! Moc děkuji všem co jste mi radily.. !!
Dobrý den, opět se Vám ozývám, včera jsem byla u paní doktorky a předepsala mi antikoncepci Lindynette 20, chci se zeptat jestli s ní máte nějaké zkušenosti.. jestli se dostavily nějaké nežádoucí účinky.. apod. děkuji 🙂
@pavelcinaa brala jsem ji od 15 do 27,kromě migrény asi nic, uvidíš sama jestli ti sedne
Test je negativní, tak buď klidná. Je tisíc a jeden důvod, proč se menzes zpozdí. Pokud ses zodpovědně chránila - což říkáš, že ano, měli jste kondom, není důvod se bát. Na gyndu si určitě skoč, tím se nic nezkazí.