Zpožděná menstruace, test negativní. Jiný důvod?

codal
30. led 2021

Holky, cykly mívám pravidelné 28 dní, nic neberu, s manželem se ale chráníme. Už mám víc jak týden zpoždění, tři testy negativní, nemyslím si, že jsem těhotná. Jaké další důvody krom stresu to můžou způsobit? Váha se mi nijak nezměnila., Ve stresu jsem asi jako každý druhý, jako máme teď náročnější období, protože manžel musí hodně pracovat, tak jsem s holkama pořád sama, ale že bych byla nějak nadměrně vystresovaná, mi nepřijde. Nemocná jsem nebyla. Můj doktor je na dovolené, takže se ani nemůžu objednat na prohlídku a vyvolávačku. Můžu ještě ten týden počkat nebo je to nějak nebezpečné? Nikdy jsem to neřešila, tak fakt netuším, jestli to může být nějaký vážnější důvod, který je potřeba řešit hned nebo jestli mám klidně ještě ten týden počkat. Díky za jakoukoliv zkušenost.

katka102030
30. led 2021

@codal Já mám cykly též pravidelné jak hodinky po 28 dnech.Ale někdy se prostě stane,že třeba přijde dyl ovulace,tak se MS posune,nebo cokoliv. Asi tak dvakrát do roka se mi stane že mám zpoždění třeba i 14 dní.

palja
30. led 2021

@codal já to mívám taky 2x do roka jako katka102030, ms má zpoždění 14 dní, někdy i 3 týdny. V poslední době mjsem začala měřit i bazální teplotu, takže vím, že když mám takové dlouhé zpoždění, tak jsou ty cykly anovulacni. Dřív jsem hned letěla pro vyvolavačku, ale poslední dva roky piju buď kontryhel nebo malinik na vyvolání MS, stejně vím, že vždycky přijde.

codal
autor
30. led 2021

@palja super, dekuju, tak já si něco koupím. Takže když půjdu k doktorovi až ten další týden, tak se asi nic nestane, když mě nic nebolí, ne?

priefi
30. led 2021

@codal mi se jednou opozdila ms, protože výjimečně jsem měla v cyklu 2 ovulace (cítím je). MS přišla klasický 14 dní po ovu. Druhou ovu jsem tehdy měla 5 dní po té první.

codal
autor
30. led 2021

@priefi ty jo, pravda je, že jsem měla hlen možná dvakrát, že mi to přišlo divný, takže je to klidně možné!

priefi
30. led 2021

@codal tak to může být ono, zkus si napočítat 14 dní od druhé ovu a zjistíš teoreticky, kdy přijde MS. Mi to tehdy sedělo přesně. Od ovulačního píchání 14 dní.

codal
autor
30. led 2021

@priefi jako já si to úplně nepamatuju, jen vím, že mě to na záchodě překvapilo. Každopádně počkám, až se doktor vrátí z dovolený, nechce se mi to řešit u někoho cizího.

priefi
30. led 2021

@codal jasně, to je rozumné. Pokud nemáš žádné obtíže, tak to určitě počká 😉 každopádně, pokud chceš děloze pomoci, dej si třeba ananas.

codal
autor
30. led 2021

@priefi je děkuju, to slyším poprvé 👍.

palja
30. led 2021

@codal já myslím že ne, já jsem poprvé šla pro vyvolavacku až po třech týdnech zpoždění. Nic mi neřekla, jen udělala ultrazvuk pro vyloučení těhotenství a pichla mi to, stejně se mi ms po té injekci dostavila až 10 dní od aplikace a strašně mě u toho bolelo břicho.

priefi
30. led 2021

@codal no... Já taky ještě donedávna nevěděla, pak přišel SP, ale nebyl to důvod, jen to uspíšilo začátek SP. Každopádně hledala jsem proč se to stalo a zjistila jsem, že ananas v těhu se nemá