Ahoj, osm týdnů po porodu jsem byla na gynekologii. Porod byl vyvolávaný, hned na sále revize dělohy, celé šestinedělí v děloze něco viděli a vypadalo to na další revizi, až úplně na konci se to samo spravilo. No a když jsem si teď volala pro výsledky stěru, říkala sestra, že chtějí kontrolní stěr za půl roku. Říkala to úplně v klidu, že možná nějaký zánět... Popravdě než jsem stihla říct něco jinýho než aha, dodala objednejte se pak v srpnu a zavěsila
Každé kamarádce bych řekla, ježiš, buď v klidu, za půl roku! Kdyby tam fakt bylo něco divnýho, pozvou tě hned. Určitě to souvisí s porodem... Ne, že bych upadla do deprese a nebo paniky, ale rozhodně je to jiný, než slyšet, že je vše ok.
Joo, kdysi před asi 18 let jsem se nechala očkovat proti HPV....
Asi potřebuju slyšet, že to fakt není nic mimořádnýho...🙂
Mám to samý po porodu, změna na čípku ale cytologie prý dobrý a za půl roku taky kontrolní stěr. Četla jsem, že je dobré podporovat imunitu, takže zobu hodně vitamíny a snažím se méně stresovat, i když v téhle době to moc nejde 😔
@marimanta Já jsem googlila hned cestou domů celá vyklepaná 🙈 Ale pak jsem si to taky pročetla a zjistila, že ta "změna" vlastně nic není ještě, teď si nás budou hlídat a kdyby něco, furt to bude minimální problém a dá se to řešit lehce 🍀 U mě to třeba fakt souvisí, imunitu mám od porodu úplně na prd, furt něco chytám, takže jsem koupila rybí tuk ještě a zkouším vše možné 🙂
Pripajam sa k zenam, ktorym sa po porode krcek zmenil, ale neznamenalo to nic zle. Pri stere na kontrole po sestinedeli dr. poznamenala, ze sa jej tam "cosi nezda". Samozrejme som hned panikarila, ale vysledky boli nastastie v poriadku. Aj dalsia kamaratka gynekologicka mi potvrdila, ze krcek po porode vyzera inak. Verim, ze to bude ok 🍀
@marimanta Měla jsem to po porodu taky tak. Porod byl císařem s revizí přirostlé placenty, na konci šestinedělí kontrola na gyndě se stěrem, kde byly ty změny, po dvou měsících další revize zbytků placenty. Na ty změny mi gynekoložka rovnou řekla, že je to po porodu úplně normální, že za půl roku znovu, ale ať se nebojím. Po půl roce v pořádku 🙂.
Děkuju za positivní příběhy! Udělaly jste mi radost 😊
Tak hlavně, ať to máte...máme...už jen dobré 😉
Mohu tě uklidnit... Po pul roce od porodu jsem byla na klasické preventivce, sestra po třech týdnech volala, že mě objednávají za tři měsíce na kontrolu, že mě vyšel špatně ster z děložního čípku a mám již druhý stupeň, po třech měsících jsem šla tedy znovu na stery, a asi toho z toho čípku brala i vic, jelikož poprvé jsem po sterech krvacela a všechno vyšlo dobře... Též jsem ockovana cca 15 let. Ja myslím, že je to po tom porodu normální, i když si tu najdeš starší diskuze, tak spousta holek to tak měla. Držím palce, ale určitě to bude dobrý, když jdeš až fakt za půl roku