Změny menstruace při endometrioidní cystě. Může to být cystou?

mimisef
3. srp 2019

Ahojky snažíme se i mimi asi 7 měsíců,mám na levé straně endometriodni cystu ta prý brání početí..ale co mě zajímá mám pravidelnou ms akorát ted druhý měsíc mi ms začne tak že úplně slaboucce a lehce světle zaspinim druhý den také a pak ms ani né silná ani slabá stačila by mi i vložka na den takhle jsem to měla minulý měsíc teď čekám že to bude to samé zase druhý den slaboucce spinim.... myslíte že to může cystou nebo se to prostě časem mění

zizibou
3. srp 2019

@mimisef asi bych se na to zeptala doktorky. Myslim, ze tady to nikdo lepe vedet nebude, snad jen, pokud s tim ma nektera osobni zkusenost 😉

hermij
3. srp 2019

Já to takto mívám normálně. Když jsem se snažila zjistit "proč", tam jsem se dopátrala až k vysvětlení dle TČM 😅. Ti předpokládají, že pokud tělu trvá "rozkrvácet se", tak je hůře živené,ve smyslu, že chybí živiny důležité pro MS cyklus. Toť jeden nápad, co by se mohlo dít... samozřejmě může být souvislost s endo, ale i nemusí.

mimisef
autor
3. srp 2019

@zizibou 7.8 jdu na kontrolu samozřejmě že se jí zeptám,jen mě zajímala něčí zkušenost

mimisef
autor
3. srp 2019

@hermij aha zajímavé nejím maso asi blbost že by souviselo

vitezove
3. srp 2019

@hermij a co by se mělo jíst, aby mu nechybělo?

hermij
3. srp 2019

@mimisef
Pokud máš dostatek bílkovin z jiných zdrojů a suplementuješ doplňky stravy, tak by to vadit nemuselo.

@vitezove
Menstruační cyklus, respektive endokrinní systém, potřebují ke "správnému" fungování hromadu vitaminů i minerálů a dalších živin. Mezi TOP patří dostatek hořčíku a B6 (píšu je pospolu, protože jeden se bez druhého nevstřebá), těch přijímáme žalostně málo. A laciné doplňky z lékáren a drogerií nám je nedoplní, chce to hledat potraviny, anebo i kvalitnější doplňky s vyšším obsahem (oříšky, dýňová semínka i jiná, zelená zelenina, lahůdkové droždí atd.). Dále selen, zinek, B9 (kyselina listová jako folát), B12, vit. C, E, omega-3-MK... toť tak narychlo, co jsem povzpomínala.

mimisef
autor
3. srp 2019

@hermij maso nejím 3 roky tuhle změnu ms mám teď druhý měsíc

zizibou
4. srp 2019

@mimisef ale to klidně může souviset, protože tělo má uložené vitamíny, minerály, stopové prvky atd. nějaký čas. Většina lidí, co přestane jíst maso nebo úplně všechny živočisné produkty, zapomíná doplňovat to, co je třeba a právě často tvrdí, že jim nic neschází. Ale je to přesně z toho důvodu, že ty zásoby tam jsou i několik let, než přijde fakt velká facka. A může se to projevovat jakkoliv.

mimisef
autor
4. srp 2019

@zizibou chodím na krev pravidelně povinně jestli mi nic nechybí jsem kvůli jiným zdravotním problémům hlídaná od doktoru že všech stran ....mám po 12 letech zpoždění ms od pátku při utření lehoučké špinění dnes mi je dost i blbě,bolest v podbřišku....pokud má do zítra nedorazí volám Dr.

zizibou
4. srp 2019

@mimisef no a nemůže se tedy jednat o těhotenství?

mimisef
autor
4. srp 2019

@zizibou to nevím ještě pár dní počkám dost mě rozbolelo břicho jako na ms tak uvidím

zizibou
5. srp 2019

@mimisef tak pokud se snažíte o mimi, budu držet palce, aby to vyšlo 😉

mimisef
autor
5. srp 2019

@zizibou snažíme 🙂 míč děkuji

mimisef
autor
5. srp 2019

@mimisef moc 😂