Zdravím 🌷
Ráda bych dostala radu a asi i povzbuzení, jsem z toho už nějakou dobu špatná. Vím, že je tu pár diskuzí o kratším MS cyklu, ale převážně u těch, které to tak měly vždycky. Mně se ale z normální délky cyklu (27-31 dní) stal před 2 lety krátký, 22-26 dní. Nejčastěji právě 22-23 dní. Jsem z toho špatná, lékařka říká, že je to v pohodě, ale já vím, že není - jsou na to i studie, většinou to znamená menší šanci na těhotenství, stárnutí vaječníků. Stalo se mi to v 29 letech, měla jsem normální AMH, takže to úplně nechápu. Nepodařilo se mi cyklus ničím prodloužit - rady jako pyridoxin, kontryhel, drmek, nosifol apod - to nezabralo. Stalo se totéž někomu a otěhotnění bylo v pohodě? Nebrala jsem HA, mám normální štíhlou postavu, nepiju a nekouřím... Těhotenství se mi teda nedařilo i s normální délkou cyklu ☹
Máte prosím někdo tip, co pomohlo? Nebo je to prostě už nenávratné? Dkěuji 🌞
Ahoj mě se ho povedlo prodloužit kapslema drmek. Měla jsem cyklus 24 a nyní 28. Jak jsem se dostala na těch 28 hned jsem otehotnela.
Ja mela po prvnim tehotenstvi bezne cyklus z 28 zkracenej na 25 24 a problem zadny nebyl, otehotnela jsem na prvni dobrou a to vim s jistotou ze LF nebyla prilis dlouha nejakejch 11 dni, te nasi certici to ale zrejme stacilo. (Kamaradka to mela na chlup stejne a otehotnela taky okamzite) Po druhem tehotenstvi cyklus trochu horsi jednou 24 podruhy treba 27 to me docela stvalo protoze ten dlouhej byl vetsinou dost bolestivej. No nasadila jsem na dva mesice kontryhel a cyklus mam po 29 dnech. Srovnani uz nenapisu protoze treti neplanujeme😀
@baraskaska děkuji💐 ono kdybych měla už aspoň 1 dítko, netrápilo by mě to takhle, že vlastně stárnu nějak zřejmě rychle a tělo není schopné otěhotnět :/ Kontryhel tedy čaj doporučujete? Mně totiž v tomto směru (vlastně v žádném směru) nepomohl, zkusila jsem tedy i tinkturu, opět bez výsledku. Nebo doporučujete třeba kapsle, větší množství kontryhelu, od menstruace do ovulace? Děkuji ♥️
@gracelove já mám taky cyklus 23-25 dní a jsem teď těhotná. Byla jsem z toho taky špatná. Nešlo mi ho ničím prodlouzit, ale zadařilo se.
@gracelove no ja ho pila vzdy jen v caji ale pomerne velky mnozstvi. Nejak jsem se neobtezovala cist davkovani🤣 ale jak se tu pise, nejdrive bych se zamerila na to jak dlouhou mas LF a jak dlouhou FF. Lutealni faze byva nemenna kdezto folikularni se muze menit. Muze byt kratka, muze byt dlouha podle toho pak byva urcena i delka menstruace. 🙂 pokud je lf tech 12 dni neni zadny problem. Jak uz je treba 10 tak muze byt problem s otehotnenim. Ale adi to taky neni vzdy tak. Protoze ja treba vim ze tech 11 a presto se povedlo hned. Pokud s tim otehotnenim je problem pak je treba tu lf prodlouzit. Teoreticky by se dal mimo kontryhel uzivat i cerveny jetel. Obsahuje fytoestrogeny. Ja ale s kontryhelem mam dobre zkusenosti. Pred prvni dcerkou jsem ho zacala pit asi dva mesice kdyz se nam nedarilo a hned to slo. Sice cyklus se nezmenil taky nebylo potreba ale mozna se upravila delka Lf. To uz ted nezjistim. A ted dva mesice a cyklus se prodlouzil.
Take se mi zkratil cyklus po třicítce, ale u me k tomu navíc bylo i předčasné stárnutí vaječníků a strašně nízké amh :( v te době mi bylo i zjištěno problem se štítnou zlazou, je u Vas v pořádku? Každopádně otehotnela jsem zazrakem, ovulaci jsem mela a mivala snad 7.-8. den cyklu. A povedlo se, držím pěsti 🍀
@monika3456 díky Moniko, to je super, moc gratuluju, po jaké době snažení jestli se mohu zeptat?
@terka80 jak kdy, většinou 11-14 dní je luteální fáze, ovulaci si většinou hlídám (i dle folikulometrie párkrát)...drmek právě absolutně nepomohl
@baraskaska luteální fáze mi přijde v mezích, aspoň doktorka říkala, že ok... Ale i tak se to snažím prodloužit
@beruna84 štítnou žlázu mám mírnou hypofunkci, respektive jsem hlídaná a vše v pořádku, dokonce mi i na endokrinologii dělali hormonální profil, vše ok :/ Nechápu, že jsem tedy "ve starém železe" takto brzy. Včera jsem se koukala na menstruační kalendář, a koukám, že už od 26 let se mi cyklus postupně zkracoval, málokdy byl cyklus 28 a více dní a přibývá těch opravdu krátkých, tak se nějak dokážu smířit s tím, že stárnu takhle rychle 😔
@gracelove povedlo se na druhý cyklus.
@gracelove ja jsem za cely zivot nemela cykly delsi jak 28 dni. Vyjimecne se stalo ze nejaky ten mesic treba 30 ale myslim ze to bylo maximalka. To uz bych byla asi ve starym zeleze 🙂 takze hlavu vzhuru. 🙂
@baraskaska to jsem tak nějak pochopila, že to snad nevadí, když je to celou dobu stejná délka... problém prý je, když se cykly začnou ze své obvyklé délky zkracovat... Takže kdo má třeba celý život cykly 23-25 dní, najednou začne mít třeba 20-23 dní, bude to nejspíš totéž. To jsem tedy našla na videu toho pana doktora přímo spojeného tady s modrým koníkem ☺️
https://www.youtube.com/watch?v=A1GCGv3L3o0
Nebo nevím, jestli jsem to dobře pochopila...
Ahoj všem 🙂 Tak mám doma drmek a již jej nějaký čas beru. Začala jsem po MS, bohužel mi připadá, že zatím spíš funguje k horšímu. Jsem 16. den cyklu a ovulace stále ani dle bazální teploty ani dle testů nebyla ☹ Takhle pozdě jsem ji snad nikdy neměla, ani není jisté, zda vůbec bude 😢 Tak teď nevím, co dělat, zda přestat s drmkem nebo to dobrat jeden vyklus, abych viděla, zda luteální fázi prodlouží (pokud teda nějaká bude)... Měla jste to některá také tak? Děkuji
@gracelove Také se mi po třicítce zkrátil cyklus na 24 dnů, prodloužit se mi ho pomocí doplňků stravy nepodařilo. Otěhotněla jsem ale bez problémů. Brala jsem asi 2 měsíce homeopatika, nevím, do jaké míry mi to pomohlo. Přeji Vám, ať se brzy zadaří. 🍀