Zapaření intimních partií. Co pomůže?

janca2000
28. únor 2020

Holky, řeším to už teď předčasně 😁 už teď se chci pomalu připravovat na léto.
Minule léto jsem hodně pracovala (jsem student, prázdniny jsou jedinou možností, kdy si pořádně vydělat), pracuji jako servírka, běžné pro mne jsou 12-18 hodinové směny (prosím, teď se nebavme, že to je nelegální). Jako servírka si holt nemůžu dovolit prodlisne oblečení, nejake volne kalhoty a jiné. Mám oblečené dlouhé kalhoty (někdy z klasického kalhotoveho materiálu, jindy asi z polyesteru nebo co to je za látku, ale je taková lehčí a není mi v tom takové horko).
V tomto období však moje intimní partie byly komplikované, zapařené, často se to nedalo az vydržet a do práce jsem si nosila náhradní kalhotky, aby se mi aspoň trochu ulevilo.
Ale samozřejmě to nebyla příliš velká pomoc. Jakmile jsem mohla, byla jsem bez kalhotek nebo v prodlisnem oblečení, spala jsem nahá.
Ma hygiena je podle mě optimální - sprchuji se jednou denně. Jako nejradši bych byla v té vodě namocena 24/7, ale taky slyším, že právě na podobné problemy trpí ženy s nadměrnou hygienou a čím víc to přehánějí, tím je to horší. Co se týče holení, tak mám pocit že jsem se holila tak jednou za tři až čtyři týdny.
Tak vás poprosím o nejake tipy, pokud nějaké máte, co delat, a co ne.
Kalhotky se snažím nosit co nejvíce bavlněné, intimky nosím výjimečně, zejména před očekávanou menstruací.
A taky se ještě zeptám na takové beďárky na intimních partiích. Občas se mi stane, že se mi objeví takové akné právě tam dole. Někdy je na něm takřka hned bílá čepička, vymacknu a je to v cajku. Jindy se tam však objeví pnoucí zarudla hrudka a čekám dlouho na tu bílou čepičku, abych pak mohla vymacknout, je to dosti nepříjemné, záleží, na jakém místě to je, někdy je i chůze nepříjemná. Bolí pouze při dotyku. Nějaké takové akné, jak to lepší, tak hrosi, se mi dělá celoročně, tak jednou za měsíc nebo dva.
A rovnou se zeptám jaký máte názor na intimní mýdla,používat či ne, je to lepší, stejné...

alcar
29. únor 2020

@janca2000 Tak ja zacnu odspodu. 😃 Intimni mydla za me jednoznacne ano. Nenarusis si jimi posevni floru tak jako beznymi mýdly.
Pupinky v okoli genitalu se ti muzou delat po holeni. Coz je problem vetsiny holicich se zen. Ja osobne po kazdem holeni nanesu na ta mista klasickou panskou kolinskou. Stipe to, ale pak je vznik pupinku o hodne sporejsi. 🙂
A to zapareni je, predpokladam, zpusobeno hlavne pocenim. Ja poradim (pro nekoho kontroverzni) Driclor. Proste ho budes na ta exponovana mista pres leto mazat a tam se potit nebudes a tim padem ani zaparovat. Jinak na zapareniny a opruzeniny doporucuju klasicky Sudokrem. 😉

amazonkajanik
29. únor 2020

V létě je hodně osvěžující chilli intima zelený. Je hlavně pro sportovkyne. Pak na holení než ziletku,tak raději el.strojek a jen zastrihnout,nepodrazdi to. Zkusit si sehnat kalhotky z bambusoveho vlákna,jsou lepší jak bavlněné. Jinak nevím,zda se dá ještě sehnat,ale byla dobrá mast Antivlk(opravdu se tak jmenuje)mamka ho používala na třísla a pod prsa( vel.5 těžko vetra 😂),jinak Sudocrem

monaaaaaa
29. únor 2020

@janca2000 intimních gelů bych se osobně vyvarovala. Je to reklamní tah. Mám skvělého a zkušeného lékaře, PhDr,Doc, CSc.. řekl jasně nepoužívejte intimní gely, pouze čistou vodu a ne žádné výplachy. Brání to přirozenému prostředí a tím vznikají problémy..a to jsem se mu nijak nepřiznávala. Je to zřejmě poznat jak se to přehání s hygienou ☺️. Gynela silver, přípravek co osobně vnímám i jako příjemnou prevenci, v lékárně to mají převážně na objednávku. Je to se stříbrem. Dále jsem zacala používat z lékárny probioticke tampony, jsou i vložky,intimky. Je to dražší, ale věřte že již nic jiného bych dobrovolně nepoužila. Měla jsem velké problémy a touto cestou jsou pryč a v případě náznaku stačí zavčas přeléčit, nenechat to rozjet. Ale stejné účinky má i obyčejný bílý jogurt, jen to není tak drahé 😉

makra1988
29. únor 2020

Také jsem to zažila. Sprchovat rano a večer, bez zbytečných mýdel. Jak uvádíte, kdykoliv se větrat a spát třeba na ostro.
Pokud se holite klasickou ziletkou, mohou vznikat pupínky, já se většinou projedu dole strojkem an zastrihavani vousů nebo klasickým vlasovým zastrihavacem a pupínky neřeším, už nemám. Pak se nastrikam aloe Vera sprejem a žádná vyrážka.

Pokud mohu doporučit na zapareniny, které už jsou,sudokrem, ale jako prevenci třeba klasický dětský pudr, dávají si ho i ženy, které mají silnější stehna, aby se o sebe tak neodirali.

Pokud už vás dole pálí, tak mám vyzkoušený Teď infadolan krém, je za 65 Kč v lékárně a po smrchovani namazat a super věcička.