Zápach tam dole. Může to způsobovat antikoncepce?

janca2000
25. únor 2020

Mám takovou hodně intimní otázku. Pred 8 dny jsem začala brát antikoncepci Artizia (brala jsem ji již před rokem jen 4 mesice). Menstruace plus mínus normální, co mi však připadá divné je, ze mi to tam dole smrdí. Ale jako fakt reálně smrdí. Hygienu dodržuji jako vždy, právě po zaznamenání smradu se snažím ještě vic, nezměnila jsem žádný kosmetický prostředek. Své tělo jsem minulý rok nepozorovala a nevšimala si ho, takže opravdu nevím, jestli to tak bylo před rokem, ale pravdou je, že tento zápach je mi povědomý, myslím, že to tak smrdelo minulý rok v létě (už asi 4 měsíce po vyzasení), kdy jsem pak šla na gynekologii a našla mi menší zánět v pochvě (fakt malý, gynekolozka mi na to dala 6 vaganalnich globulí, jejichz název si již nepamatuji). Ačkoliv jsem teda na gynekologii byla 14 dní zpátky a na zánět jsem se jí ptala a nic...
Je možné, že antikoncepce mi může způsobovat zápach? V pribalovem letáku o tom nic není. Nebo dokonce právě ten zánět? Ale s tím zánětem je to jen má domněnka, toho se nijak nechytejte. Důležitý pro mne je právě ten zápach, opravdu si nejsem jistá, že by to byl zánět.

odula
Autor odpověď smazal
Zobraz
odula
Autor odpověď smazal
Zobraz
sudylichozrout
26. únor 2020

@janca2000 Hoj, dve veci. Antikoncepce meni hormonalni rovnovahu v tele a ta souvisi i s posevnim oderem. Ne nadarmo se rika, ze muz dle oderu pozna i to, zda se zene blizi ovulace/menstruace a podobne. At chceme, nebo ne, tohle o nas prozradi vic nez slova 🙂
Krome toho ale muze jit skutecne o zanet, ty umi timto zpusobem hodne potrapit. Zkus zajit na gyndu, nech si udelat stery a uvidis dal.