Zánět prsu. Máte zkušenost s opakujícím se ve stejném prsu?

klara319
7. bře 2021

Mate nekdo zkusenost s opakujicim se zanetem v jednom a tom samem prsu? Uz podruhe za cca pul roku jsem dostala zanet do prsa. Porad se mne dela jen v pravem. Mam 14mesicni dceru a kojim uz jen vecer pred spanim a jednou v noci. Pomuze na to neco? Oblekam se dobre. Dokonce bych rekla,ze je mne zima i v lete😄tak prechladnout jsem nemohla..

darinka84
7. bře 2021

@klara319 a je to zánět nebo retence? Ucpaný mlékovod?

klara319
autor
7. bře 2021

@darinka84 misto kde to mam boli a je cervene,tak bych rekla zanet. Nebo se pletu?

nazka
7. bře 2021

@klara319 prevenci neznám, ale mne vždy pomohl kapesník namoceny do slivovice.

klara319
autor
7. bře 2021

@nazka vazne? To jsem jeste neslysela. Vyzkousim. Diky 🙂 Ja davam namocenou latku ve slivovici dceri po ockovani 🙂

nazka
7. bře 2021

@klara319 všichni právě říkali tvaroh, ale ten jsem doma neměla. Tak jsem hledala na netu alternativy.. Slivovice je fakt kouzlo 😍 u tvarohu je trochu riziko snizeni laktace, protože je to fakt studený. Já si udělala pár zabalů třeba na hodku podruhé jsem to jen vždycky pomatlala a za chvilku to bylo dobrý. Jen teda prvně jsem si to dělala na noc a dcera, když chtěla kojit, tak jsem vždycky odběhla do koupelny si to umýt. A ji to probral, že hrozně jecela. Tak pak dvakrát to měla chudák bez omyti 😄😄 na bradavku jsem to teda nedávala, ale vůně to teda byla 😂
Jinak já to taky vždycky měla v jednom prsu a na stejném místě.

makovice88
7. bře 2021

@klara319 Kdyz jsem kojila, mela jsem zanet 3x po sobe 😒 Pomahaly mi obklady z tvarohu, krasne teplotu vytahl. Pak hoodne kojit a masirovat ve sprse. Ale nejvic opravdu ten tvaroh.

darinka84
7. bře 2021

@klara319 no ja trpím na retence. Zánět je potřeba dle ms antibiotika. Retence rozeženu tím, že nahreji buď horkou vodou. Ale opravdu horkou co vydržíš. Pak nakojit, bradou miminka k tomu místu ideálně. A pak plinka a tvaroh nebo bílý jogurt.. Nikdy jsem neměla horečky, co vím od laktačních tak u zánětu je horečka, u retence není... A dělá se mi to při nějakém stresu, vypětí..