Ahoj holky,
pořád dokola mě trápí kvasinkové infekce.
V loňském roce jsem je měla asi 8x. V letošním "jen" po asi 5x. 😂
V lékárně jsme se bavili se slečnou o Wobenzymu. Hodně ho na tuto problematiku chválila.
Nějaké zkušenosti? Jak dlouho jste ho brali? Opravdu to funguje na delší dobu nebo jen po dobou užívání?
Není to levná záležitost, tak zjišťuji informace.
Mockrát děkuji
wobenzim je super, akorát drahej...
@julipek Když jsem letos v červnu seděla asi po páte u svého gynekologa za poslední rok opět s nesnesitelnou bolestí, že už jsem si nedokázala pomoci různými mastičkami z lékárny (a že jich doma mám), tak jsem v čekárně narazila právě na leták wobenzymu ohledně těch kvasinkových infekcí. No neváhala jsem dlouho (jak říkám tonoucí se stébla chytá) a objednala jsem hned balení 800 tablet. Začla jsem užívat 3x denně pět tablet. Užívala jsem něco málo přes měsíc. Chtěla jsem to balení dobrat celé, ale k tomu nedošlo, protože jsem dostala žlučníkový záchvat a nechtěla jsem dále zatěžovat tělo léky které jsem si naordinovala sama. Stačí mi ty, co mi dávají lékaři.
No nicméně je to asi o fous lepší - nějaké mírnější problémy mám stále, ale k lékaři jsem nemusela a od té doby jsem nepoužila ani žádnou zázračnou mastičku. To ale neznamená, ža jsem se toho zbavila. Občas nějaké projevy jsou, ale většinou zabere osprchování. Jinak přestala jsem se koupat, pouze se sprchuji a když už tu potřebu mám, dávám si do vody mořskou sůl. No a nejvíce jsem vypozorovala, že ty svědivé problémy začínají když sním hodně sladkého. To je prostě pro ty potvůrky ráj. Bohužel držet protikvasinkovou dietu se mi nějak nedaří. Jinak občas užívám i nějaká probiotika. Takže jestli mo wobenzym pomohlnebo ne nemůžu s určitosti říct, ale lepší to je.Teď se ale naskytuje otázka, jestli by to nebylo lepší i bez něj. Ale to nikdy nezjistím.