Holky, jdu se s Vámi poradit...Často tady na fóru vídám, že jakmile se holkám opozdí menses víc jak o týden, letí na gyndu na vyvolávačku...Já vždycky myslela, že je to až takové krajní řešení, když menstruace nepřichází třeba 3 měsíce. :D Docela mě překvapilo, když mi i známá říkala, že jí na gynekologii doktor řekl, že jestli se MS nedostaví do 35 dnů, ať zajde na injekci...Já teď něco podobného řeším, po vysazení HA se první 3 měsíce zdálo vše ok, včetně menstruace, která chodila přesně...ale pak se to zlomilo a momentálně jsem 44. den cyklu (těhotenský test jsem si dělala pro sichr na Silvestra ráno, ale byl jasně negativní) a pořád nic. Upřímně, já jsem ráda, že jsem se hormonů zbavila, přestala jsem být taková "nafouklá a oteklá", je mi prostě tak nějak lépe a z těchto důvodů je mi proti srsti zase do sebe drát nějakou chemii. Kór když "vyvolávačka" asi nic moc neřeší - fajn, tak po ní menstruaci nejspíš dostanu, ale to ještě není žádná záruka, že se to tímto nějak vyřešilo...Mám u sebe podezření, jestli třeba netrpím na sníženou sliznici...lovím v paměti, že něco takovýho doktor kdysi dávno na jedný preventivce konstatoval, ale odmávl to s tím, že při braní HA je to naprosto normální...Myslíte, že má fakt smysl lítat na vyvolávačku? Máte s tím nějakou osobní zkušenost? Řeší ta injekce vůbec něco?
@carmilla ja po vysazeni ha mela cyklus 68 dni, MS dorazila po vyvolavacce. Pristi cyklus uz se mi nechtelo cekat tak dlouho, tak jsem sla a ms dostala 45. DC. Pristi uz dorazila sama asi 41. DC. Nevim, ja chtela otehotnet a ty dlouhe cykly me nebavily, takze vyvolacka mi prisla jako fajn reseni. Dalsi ms uz jsem nedostala, protoze jsem byla tehotna.
@carmilla taky tak. A cim delsi cyklus tak horsi, bricho nafoukle bolave, cela natekla, protivna...proste stav,ze neco tak byt nema...Ale zase vim, ze tech 35-42 na stridacku je normalni. Ani by ne nenapadlo delat si test. A uz mam vypozorovane kdy asi mam ovulaci- spise pozdeji, a ta jsem i vedela, kdy se zadarilo. Prvni syn byl 28dc 🙂 ale to bylo neplanovane. Druhy uz planovany a taky tak nejak 23-24dc...
Po porodu mám cyklus jak na houpačce, jednou 21 dní, jindy normálních 28, ale už několikrát se mi stalo, že mi třeba jeden měsíc MS vůbec nepřišla a prostě jsem to dostala až další měsíc víceméně na čas. Na vyvolávačku jsem teda neběžela, kdybych neměla MS třeba 3-4 měsíce, tak ano, ale těch pár týdnů opravdu neřeším, vždycky jen pro jistotu udělám test a když je negativní, tak čekám. 😀
No ja mivam cyklus dlouhy, 35-42 dni bezne. Ale je pravda, ze cim pozdeji prijde tim je to horsi, silnejsi. Bricho boli, krece..Takze bych asi vice nez 3 tydny zpozdeni necekala. Ta vyvolavacka zabere tak za 14dni cca.