Ahoj holky, dnes při zmáčknutí bradavky jsem si všimla, že mi z prsu vytéká bílo-průhledná tekutina, která se při opakovaném zmáčknutí víc a víc hromadila. Až mi v jednu chvílí tekla malým proudem z prsu. Nevím přesně kdy mám ovulaci. Ale buď jsem ji před pár dny měla a nebo budu teď v rámci dvou dnů mít.
Bradavky nejsou nijak zárudlé a nikdy jsem si toho nevšimla. V říjnu jsem potratila ale myslím si, že to s tím už nesouvisí.
Budu moc ráda za zkušenosti.
Hezký den, 😊
@aklin A jde s tím něco dělat?
Nemáš už doma dítě? Někdy se to po dětech prostě stane, nemusí to být vysokým prolaktinem, ale taky samozřejmě může. Mám to tak po prvním furt, hormony v pořádku 🙂
@lilian2111 Bohužel moje první bylo v říjnu o které jsem ale přišla.
@marta_kovar měla jsem světle hnědý výtok a doktorka se mi vysmála ( jako by to nemohla říct normálně) že to je mlezivo a je to normální.
@aselluska Takže si myslíš ze je to OK ikdyz nejsem těhotná a ani po dítěti ?
@marta_kovar může a nemusí, vysoký prolaktin způsobuje problémy s otěhotněním, zajdi si k doktorce, vezme ti krev a když vyjdou výsledky špatně, tak nasadí léky
@marta_kovar To může klidně být následek ještě 😕 kort jestli šlo o porod.. můžeš ale zkusit nějaký bylinky, nebo skočit na odběry aby jsi věděla. Ale jak říkám, mám to léta (první má 9let) a prolaktin v pohodě. Ať se brzy zase zadari a vše je v pořádku 🌷
@marta_kovar taky jsem nebyla ani jedno, ale návštěvou lékaře nic nezkazíš, pokud nemáš nějakého přechytralého doktora
Ahoj,povím Ti mojí zkušenost.Asi před dvěma lety sem si prošla hodně náročným obdobím,najednou sem si zašla všímat že se s mím tělem něco děje,no a k tomu patřil právě i výtok z obou prsů.Samožejmě sem si hned myslela že sem těhotná tak sem šla k doktorce a stejně jako tobě se mi vysmála ale nezdálo se jí to tak mě poslala na prsní poradnu,prošla sem všelijakým sonem a nic nezjistili,tak mě vzali na endokrinologii s tím že by to mohlo být nějaka porucha štítné žlázy¨,taky ne,potom si mysleli že mam zvýšený prolaktin,to se neprokazalo.Dokonce sem si vydupala i magnetickou rezonanci hlavy protože to muže mít i něco společného s podvězkem mozkovým,hlava po magnetu čistá dodnes se neví co to je mlezivo vytéka nikdy sem těhotná nebyla,nevyteké tedy samovolně ale po zmáčknutí a někdy jsou to opravdu proudy.Jedna paní co má nastarost po porodu kojení u miminek mi v nemocnici řekla že si myslí že je to tím že si že partner při milovaní prsa dráždí,tím se žena jakoby rozkojí..jen tě chci uklidnit nejsi v tom sama,já si přehrávala nejhruznější scénaře a na nic nepřisli dones a jsou to dva roky
@katanovobran Moc děkuji a za tuto krásnou pozitivní zprávu. Až půjdu na kontrolu tak se o tom zmíním. Snažím se na to neupínat, může to být jen stresem jelikož dokončujeme stavbu domečku, do toho máme štěně a do toho se snažíme o miminko. Není to nijak hrozné ale v první chvíli mě to zaskočilo.
@marta_kovar Není vubec za co,akorát bych si trvala na tom aby ti vzali test na prolaktin protože pokud by si ho měla zvýšený tak to muže ovlivnit to že potom budeš moci hůře otěhotnět a na to by ti právě tvuj endokrinolog měl dát prášky na podporu,víš jak to je každá máme jiné tělo a zrovna u tebe to muže být tohle za mě bych rozhodně nic nepodcenila ale ase bych se nebala že je to něco strasného,pokud jde jen mlezivo bez příměsi nějake krve tak je to ok,.
Já sem toto měla asi 5 let před prvním tehu. Dle dr zvýšena hodnota čehosi ale nic se s tím nedělalo
Muze to byt zpusobene zvysenym prolaktinem.