Výtok. O jaký druh infekce se jedná?

18. pro 2023

Zdravím. Chtěla bych se zeptat. Neustále se mi vrací hustý výtok se zápachem. Připomíná mi to droždí. Výtok mě nesvědí, nevytéká ale je ve mne. Koupila jsem si teď tablety canesten balance, je to na bakteriální infekci. Nevíte o jaký druh infekce se u mě jedná? Už se mi totiž 2x stalo, že jsem šla na gyndu a dr mi řekla, že nic nevidí, neudělala stěr a prostě prdla nějaký antibiotika.

hasara33
18. pro 2023

Já se zeptám takhle....v jaké fázi cyklu se ten výtok objevuje a jaké nosíš spodní prádlo?

autor
18. pro 2023

V jaké fázi momentálně nevím, vysadila jsem HA, MS mešká 16 dnů. Mám problémy spíš už chronické, měla jsem 8 let partnera nevěrníka.
Spodní prádlo jedině tanga a jen z bavlny nejsou no.

hasara33
18. pro 2023

Takže v první řadě změň spodní prádlo - umělé materiály mohou způsobovat ten zápach (když si vezmu kalhotky z umělých materiálů, také je moje 🍑 nepříjemně cítit byť jsem zdravá), mimochodem díky šňůrce, kterou máš v zadku při nošení tang, se prdelní bakterie dostávají i do vagíny tím, jak se při nošení šňůrka všelijak posouvá 🤷‍♀️ jinak hustý, bílý výtok, který nesvědí nemusí nutně znamenat problém, protože třeba já mám vždy hustý, bílý výtok bez zápachu v druhé fázi cyklu tzn. po ovulaci 🙂 upřímně si nemyslím, že máš nějakou infekci - každá žena má výtok jiný a pakliže se nějak cyklicky opakuje, může to být normální 🙂 zápach v tvém případě způsobuje spodní prádlo si myslím 🤔 jestli nic nesvědí a nebolí, nemyslím si, že se jedná o infekci 🙂

autor
18. pro 2023

@hasara33 Já ho ale mám opravdu jen po sexu.🙈 A po velký chodím vždy do sprchy. No spodek mě bolí. Opravdu vyloženě zapáchá, že i partner to při posledním sexu cítil, že mi něco začíná. Oba jsme přeléčený s atb a stejně se nám to opakuje. Dřív mi dr vždy řekla, že se jedná o bakt. vaginozu, řekla jak se tomu ,,vyvarovat” jako jsou probio, lactofeel. Já akorát utrácím každý měsíc minimálně litr v lékárně a stejně jsme v jednom a tom samém. Nechala jsem si i dělat před létem stěr na chlamydie a ureaplasmu a obojí negativní. Já si už škubu vlasy, protože jsem člověk co by chtěl jednou zemřít snad i při sexu, ale jsem z toho tak nešťastná. Nikdy jsem nebyla ,,běhna”, měla jsem za svůj život minimum sex. partnerů a pykám za to, že můj ex byl kretén, který neudržel ptáka v poklopci. Omlouvám se za můj výlev, ale jsem už bezradná. Jo a změna dr také proběhla a léčí mě stejně, jako předešlý.

autor
18. pro 2023

Ztratila jsem už i naději skrze gyndu. Kupuji si volně prodejné preparáty, které můj problém utlumí. Už nevím, kam jít. Ale doberu atb, pak probio, jednou sundá trenky a jsem v tom zas.

hasara33
18. pro 2023

V první řadě nos bavlněné spodní prádlo, žádná tanga 🙏🙏 to jestli chodíš nebo nechodíš po velké do sprchy je irelevantní, bakterie tam jsou pořád....na ATB se vykašli, když vlastně ani nevíš, co tím léčíš....naopak mohou spíš víc uškodit.... nepoužívej na mytí intimních partií žádná mýdla, maximálně ta k tomu určená, ale ideálně jen opláchni vodou 🙂 říká se, že jako droždí páchne kvasinková infekce, ale k tomu by se mělo přidat i svědění 🤔 nicméně přírodní a levný způsob, jak dodat do vagíny přátelské bakterie je namočit tampon do bílého jogurtu nebo kefíru a na chvíli zavést dovnitř 🤷‍♀️ zní to divně, ale funguje to ..... zkus se chvíli držet těchto rad a uvidíš 🙂

levandule_k
19. pro 2023

No já nevím, ale dávat ATB naslepo bez stěru a když ani nic nevidí v pochvě...neuvažuješ o změně dr.?

Kromě změny prádla a používání gelu na intimní hygienu můžeš zkusit ještě čaj z řebříčku/koupel z řebříčku. Mně to na kvasinkovou infekci zabralo. https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-st... Jinak čaj se luhuje 15 minut, v článku je méně.

Nejsem si jistá, jestli si to dobře pamatuji, kdysi tady uživatelka řešila problém, pořád nějaké výtoky, ale tam byl i pozitivní stěr na streptokoka, pak se zjistilo, že ji partner opakovaně nakazuje, nakonec si nechal partner vyndat mandle, došlo k přeléčení a bylo to ok.