Výtok hrudkovitý, zbarvený do světle-zeleno-žluté + zpoždění menstruace o 4 dny. Poradíte, prosím?

sofiiii14
9. dub 2022

Dobrý den je mi 14 let. Moji první menstruaci jsem dostala na konci léta 2021. Stále ji nemám přesně na den ( rozmezí 2-4 dny). Ale tentokrat mám zpoždění už 4 dny a mám jiný výtok než obvykle. Je maličko hrudkovitý a zbarveny do světle zeleno-žluté( zelená není skoro vidět). Nemocná nejsem jen mám plný nos a někdy kašlu. Nevím, jestli to muže být způsobeno stresem ( teď se hodně potýkám s stresem). Přes cca týdnem jsme si koupila sůl do koupele s eukalyptem (500g/35Kč). A když jsem ji začala denně používat tak se mi výtok zbarvil. Dole mě nic nepíchá ani mě nic nebolí. Občas to dole svědí ne vevnitř ale z venku. Používám teď nový šampon. Tak jestli to nemůže být tím. Opravdu nevím. U gynekologa jsme ještě nikdy nebyla a mám strach k němu jít. Velice bych byla rada za odpověď.

A mám ještě jednu otázku. Kdybych musela jít k gynekologovi musel by mě prohlížet i zevnitř když jsem ještě neměla ani nebudu mít pohlavní styk. A muže se panenská blána protrhnout sama nebo zaváděním tamponu?

honatko092
9. dub 2022

Zpoždění bude nejspíš způsobené nepravidelností. Výtok vypadá na kvasinkovou infekci, zajdi si do lékárny a kup si např. Canesten krém. Pokud nezabere, budeš muset k lékaři. Sůl do koupele teď nepoužívej a zkus se jen sprchovat, žádná vana.

honatko092
9. dub 2022

A co se týká tel druhé otázky, neprohlížel by tě zevnitř a protrhnutí panenské blány tamponem nebo jinak je sice možné, ale celkem nepravděpodobné.

jjasmina
10. dub 2022

@sofiiii14 musíš k lékaři, zevnitř tě prohlížet nebude