Vysoké pH - jedná se o to, že spermie v děloze nevydrží?

hanpavka
6. bře 2015

Milé dámy, tak už máme doma kompletní výsledky spermiogramu - katastrofální. Mimo toho, že máme pouze 2% normálních spermiíí a 91% zdeformovaných hlaviček a celkový počet o polovinu méně, tak mě děsí vysoké PH - 8,2... Ještě jsem o tom nikde nic moc nečetla, ale jedná se o to, že spermie v děloze nevydrží? Věřím, že spermie spravíme alespoň trochu pomocí vitamínů, ale to PH, může se nějakým způsobem snížit? Měl někdo stejný problém??? Moc děkuji za jakoukoli odpověď

misula29
6. bře 2015

@hanpavka tak to jste na tom obdobně jako my, včera jsme byli na konzultaci po spermiu a morfologie 2.8 , defekt hlaviček 100!! a ph tam měl taky tuším 8,2,ale k tomu doktor vůbec nic neříkal. A množství s pohybem máte v pohodě?

misula29
6. bře 2015
hanpavka
autor
8. bře 2015

@misula29 My máme málo spermií, ale pohyblivé jsou na 72% což je dobré, minim. je 40% ... no ale jinak převládají ty horší výsledky. Můžu se zeptat, jak jste se domluvili - co bude následovat? Rovnou IVF nebo Inseminace, nebo to zatím budete řešit vitamíny? Nevím, jak dál - bude to asi na dlouho a já už čekám na zázrak přes rok a půl a už ztrácím trpělivost ☹

misula29
8. bře 2015

@hanpavka no nám se o ničem zatím nezmínili.Doktor mluvil o tom,že od 2% to berou jako lepší výsledky,ale záleží taky na tom množství a rychlosti.Každopádně jdu ještě na hormonální profil jak dostanu ms jestli není ještě špatně třebas něco u mě . Pak doporučil ještě další spermio ,že to může vypadat zase jinak no a pak se budem bavit.dál, Manželovi jsem objednala tu Macu a koupím mu ještě ten selzink , tím člověk nic nepokazí a uvidíme co dál.My se teda snažíme půl roku,ale pokud by to bylo na IVF tak bych to si vzdala,protože dvě děti máme,tak bych se s tím asi smířila.20 tis. nebo víc za IVF fakt nemáme . A y jste to začali řešit až teďkom?

hanpavka
autor
8. bře 2015

Jéé, tak vy máte dvě děti - tak to máte už tak štěstí, ale chápu, že touha po dítěti je silná... Půl roku není žádná doba, teprve po roce by se to mělo řešit... U nás je to komplikovanější, když jsme se začali snažit a nešlo to, nejdříve jsem se léčila já - štítná žláza, levý vaječník - nedozrávaly vajíčka, ale když prášky zabíraly a ovulace byla, tak bylo jasné, že je problém i u přítele.. ☹ Tak to jsem nevěděla, že ty 2% jsou lepší možnost - zase trošku té naděje 🙂 IVF je ta dražší varianta, většinou se doplácí kolem 30 000,- :-/ My ale ještě dítko žádné nemáme, tak pokud nebude jiná možnost, ty peníze za to stojí... Každopádně děkuji za odpovědi. Přeji ať se dočkáte toho třetího štěstíčka 🙂

misula29
9. bře 2015

jj, už dvě a ty přišly vždy hned i bez plánu 🙂 tak jsem si naivně myslela ,že to bude taky šup,šup, no jo chyba velikáá :-/ Já jsem ráda ,že jsme to začli řešit už teďkom,přece jen mě bude 34 😝 .Hele kočena z jedné skupinky se taky snažili 2 roky , teďkom jim doktor řekl ,že je partner víceméně neplodnej a ona měla taky nějakej problém s PCO , tak to ořvala ,nakoupila vitamíny pro sebe i proo něj a světe div se ,dva týdny zpět našla poz. tt 🙂 Tak neztrácej naději , ono to určitě půjde 😉 Je jasný ,že když ještě děti nemáte ,tak nic není tak drahý,to bych řešila taky tak , my ještě uvidíme ,pokud by to trvalo další rok ,tak pak bysme se rozhodli jestli to zabalíme nebo zkusíme nějakou alternativu. Do toho IUI bych ještě šla ,co jsem se koukala na ceník tak to není tak drahý, ale zase malá pravděpodobnost ,že to klapne. Moc vám držím pěsti 😵