Vysoká hladina AMH, má to vliv na otěhotnění?

monikaa91
11. únor 2018

Ahoj holky. Je tu někdo s vysokou hladinou amh? Já mám prý hodnotu 20, a když jsem viděla jaká je norma, tak jsem se zděsila. Mám sice PCO, ale i tak. Doktor mi k tomu nic moc neřekl, jen že při stimulaci mi hrozí OHSS. A o tom jsem si taky musela prečíst na netu. Má to nějaký vliv na otěhotnění? Děkuju za zkušenosti.

uzivatelkapetra
23. únor 2018

No máš prostě velkou zásobu vajíček 🙂 já měla 13,5 a už to je dost, bohuzel to jde ruku v ruce právě s pco

bluekobylka
23. únor 2018

Mohu se zeptat jsi veganka? z me zkusenosti to byva ovlivnene stravou... prebytek soji ve strave?

monikaa91
autor
25. únor 2018

@bluekobylka Nene veganka ani vegetariánka nejsem. Takže chápu dobře, že úpravou jídelníčku se dá hladina amh ovlivnit?

utrikocku
25. únor 2018

Ahoj mám také PCO a hodnotu 18. U první simulace se také bali hyperstimulacniho syndromu a vůbec jsem nezareagovala.

uzivatelkapetra
25. únor 2018

@monikaa91 tohle je podle mě blbost,zásobu vajíček máš danou od doby cos byla embryjko u mamky v bříšku a např holky co mají pcos samy neovulují, proto se zásoba nesnižuje a tedy hodnota amh je vysoká

monikaa91
autor
25. únor 2018

@uzivatelkapetra Díky za vysvětlení 🙂 Takže pokud jsem minulý a tento cyklus ovulovala(soudím dle příznaků, nikdy předtím jsem ovulaci nezpozorovala), tak se hladina může trochu upravit?

uzivatelkapetra
25. únor 2018

@monikaa91 určitě, ale nijak zásadně

bluekobylka
25. únor 2018

@monikaa91 Holky mi to merili v praci zkoumali sami ma sobe... a takovou mega hodnotu mela kocka Co ke veganka a ji soju a ja nevim co vse...my ostatni meli hodnoty normalni i holky s pcos... Vim ze je to zasoba vajicek, ale nikdo nedokazal z mudr rict proc to ma ona tak vysoke a prave to slozeni stravy u ji bylo zname... proste klicky, lusteniny a tak, domaci makove mleko atd...

utrikocku
25. únor 2018

@bluekobylka já ji mám hodně vysoké a nejim převážně stravu, jakou jsi popsala. Ale chci toho jíst víc, potřebuji si zvýšit estrogen..