Ahoj holky, dokázali by jste mi prosím odpovědět na pár otázek, samozřejmě jen ty, které s tím mají zkušenost 🙂 s přítelem se snažíme o miminko, zatím neuspěšně, moje gynekoložka říkala, že vyčkáme do řijna a pokud se nezadaří že by mého přítele poslala na vyšetření co se týče spermatu. Mé otázky jsou:
1) hradí takové vyšetření pojišťovna či si to budeme muset uhradit sami? (oba máme vojenskou pojišťovnu) pokud si to hradíme sami, kolik ho to bude stát?
2) za jak dlouho by měl partner výsledky spermatu?
3) pokud bych já musela na IUI prosím (jsem taky u vojenské pojišťovny), šla bych poprvé na doporučení, kolik takové vyšetření stojí? (jsme oba z ústecka) hradí něco pojišťovna nebo hradí ho celý ten zákrok? jak to prosím probíhá?
DĚKUJI VŠEM ZA BRZKOU ODPOVĚĎ!!!!
jinak, tebe doktorka zkontrolovala, zda máš ovulaci atd ?
Ahoj manžel platil za spermiogram kolem 500,-Kč a absolvoval ho 2x do roka,( výsledky byly vzdy ten den) k vůli špatnému spermiogramu. Já v caru platila 500,-Kč z a hysteroskopii (z a uspání) bez tohodle vyšetření nám dr . nechtěl udělat iui mohlo byt pak i zbytecne pokusy a za iui jsme platili 3.000,-Kč. Jak už někdo psal pojistovna hradi 6x do roka, ale záleží na caru. My jsme za ty 3.000,-meli v týdnu 2x iui a super servis od caru každý den utz hlídali mi poctive ovulku. Jinak léky kdybych musela nějake brát taky nebyly v ceně.
a tam se to prosím pohybuje jak cenově prosím? :(
Pokud bude mít partner doporučení od lékaře, za spermiogram se neplatí, pokud jako samoplátce, od 500 do 1000 Kč, záleží na Caru, které si vyberete. My měli výsledky do hodiny.
Já jsem třeba za inseminaci neplatila ani korunu, jiné holky 1000 až 1500, opět záleží na Caru, ale pojišťovna proplácí 6 pokusů za rok 🙂
Pokud začnete spolupracovat s carem, udělají ti krevní testy, vyšetření ultrazvukem, před zákrokem ti zkontrolují zhruba 10 den folikuly a pokud bude dominantní, píchneš si doma pregnyl či jinou podobnou látku do špíčku na bříšku, zákrok trvá pár minutek, nebolí 🙂 zavedou ti skrze čípek kanylku, tenkou,vypustí spermie a hotovo. jukni na netu, je tam i video http://www.eurofertil.cz/cs/cz/lecba/inseminace...
My vše kolem IUI měli zdarma, doplácela jsem 50 Kč za léky.