Ahojky,
mám jít na vyšetření dělohy a průchodnosti vejcovodů SONO HSG. Doktorka mi nabídla koupit si nějakou pěnu ExEm Foam Kit, prý to bude míň bolestivé (jsem srab, takže pochopitelně do toho jdu). Potřebovala jsem zjistit, jak dlouho to trvá a jestli pak budu schopná nějak fungovat a ženské v jiné diskuzi tvrdí jak je to děsné a jak pak byly K.O.
Holky máte prosím zkušenost s tímto vyšetřením i s tímto přípravkem? Jak dlouho to trvá? Byly jste pak schopné fungovat?
Zdraví vyděšená Lucie
@8slunicko6 díky za reakci a za mírné uklidnění... "Poležela v CARu" - to jako že sis lehla k sobě do auta, nebo to je označení nějaké místnosti v nemocnici?
@luccien Je tam místnost😉
Ahoj!
Na vyšetření jsem byla v pátek v CARu na Obilňáku. Pěnu ExEm Foam Kit jsem si koupila, bylo mi to více než doporučeno, a i po přečtení různých diskuzí o bolestivosti Sona HSG jsem do toho těch 1655,- Kč investovala. Nevím, zda to bylo pěnou, ale musím říci, že jsem se obávala zbytečně. O bolesti není vůbec řeč, jednalo se o jednoduchý zákrok, kdy jsem cítila jen tlak, jako při běžném vyšetření na gynekologii. Hned po vyšetření jsem s mírným špiněním odcházela na nákupy. Čípek ani injekci - jak je popisováno v článku výše - jsem nedostala.
Takže holky, nenechte se vystrašit a pokud máte nějakou otázku, tak se klidně ptejte 🙂
Valeri
Ahoj,myslím si,že dopředu je zbytečné se stesovat,já na tom byla ve čtvrtek a doktor říkal,že každá to snáší jinak. Mě to tedy bolelo a docela se tomu divili,takže pro ostatní to asi tak bolestivé nebude... Ale je to opravdu rychlý zákrok a pro ten klid se to dá opravdu vydržet. A vem si určitě s sebou pro jistotu vložku,já ji teda neměla a bohužel jsem po tom trochu krvácela. Ale jinak jsem potom mohla normálně fungovat,nic náročného jsem nedělala,ale odpoledne jsem se šla projít a pohoda..
Ahoj, byla jsem před 10 dny na vyšetření HSG s foam. Měla některá z vás potíže s krvácením? Hned po zákroku jsem krvácela. Pak se to po třech dnech uklidnilo. Potom jsem měl asi 3 dny klid a pak zase krvácení 2 dny. Poté opět klid a zase krvácení. Mám v plánu zavolat lékařce, ale zajímají mě vaše zkušenosti. Díky za odpovědi
@helena1991 Ahoj, po vyšetření jsem byla poučena že mírné špinění bezprostředně po zákroku je ok, v případě krvácení hned volat do centra.
@madamas
Díky moc za odpověď.
@helena1991 mohu se zeptat kolik Vas vysel gel ?
@stepulenka
Dobrý den, nic jsem neplatila, byla jsem zkušební pacient. Ale tehdy mi paní doktorka říkala, že to je okolo 2000,-? Nejsem si jistá, ale nebyla to úplně malá částka
@helena1991 Ano, platila jsem minulý rok v centru 2000,- za vyšetření touto pěnou + tedy narkózu, ale bez ní by to byly rovné 2 tis.
@madamas jojo už vím, děkuji moc. Ja si ji musela kupovat sama. Vyjde na 2056kc dekuji
Byla jsem na tomto vyšetření-před zákrokem jsem dostala čípek k zavedení (do konečníku) proti bolesti a injekci proti infekci-ta mě teda bolela víc než celé vyšetření....Samotné vyšetření trvalo necelých 5 minut-nebylo to příjemné ale ani to nebyla taková hrůza...po vyšetření jsem chvilku poležela v CARu na pokoji a pak sama odjela normálně domů...trošku jsem krvácela, takže si vem sebou vložku...myslím, že to zvládneš😉