Nevíte prosím jak to probíhá? Zítra jdu na proktologii a bojím se co všechno mě čeká a ani trochu se mi tam nechce
Buď si vlezeš na kozu jako na gynekologii, nebo vylezeš na lehátko na čtyři, záleží, jak to má lékař uzpůsobené. Lékař zavede do konečníku tubus, kterým pak vede kameru. V případě, že to bude situace vyžadovat, může současně hned provést ambulantní ošetření laserem či gumičkami.
@miryp ach bože já nechciiiiii🙈🙈🙈🙈
Uvidíš. Mně nic nezaváděl ani neošetřoval. Byla to otázka minuty. Přežít se to opravdu dá.
@andelka mne stačí už jen to že mu ukážu zadek🤒
A jak jinak bys chtěla vyšetřit a ošetřit vnitřní hemoroidy? Koukáním se na zadek ti je schopen max potvrdit vnější hemoroidy...
Není to o nic horší než vyšetření na gynekologii. Většinou je ten stud a strach neadekvátní tomu, co tě na místě čeká. Já si pak říkala, že jsem byla blbá, že jsem čekala s ošetřováním tak dlouho...
@miryp já vím, taky si říkám že už jsem tam měla jít dřív a měla bych to za sebou, ale strašně se stydím a je mi to nepříjemný. Jste víc jak jít na gyndu.
A asi je to hlavně tím že prostě nevím co mě čeká a jak to probiha
A dítě máš? Je to podobné. Já nemusím ani gyndu,ale je to nutné,tak ty minuty vydržím. Zadek byl teda horší,ale dalo se to přežít. Když musíš,tak musíš.
@miryp je fakt,že jsem měla většinou vnější. I když poprvé to bylo hodně a asi všude, ale to jsem byla u praktické. Nicméně na čtyři a pohmatem to bylo taky.
@andelka ano mam 1 dítě a hemoroidy jsou důsledky porodu
Člověk se někdy musí kousnout,když je to nutné. Taky jsem měla poprvé v těhotenství, a potom po porodu. Bohužel to je časté. Běžné. Je to jen doktor.
Lékař je odborník, nebude tě posuzovat jako nějaký objekt. Prostě jdeš s problémem, udělá anamnézu, vyšetří, případně ošetří a doporučí, co dál. Vyjma té první návštěvy, kdy se sepisovala anamnéza, jsem byla i s ošetřením a předepisováním léků v ordinaci max 10 min (chodila jsem na gumičkování). Uvidíš, že po tom vyšetření si řekneš "A kvůli tomu jsem se tu tolik stresovala?". Třeba ti lékař řekne, že na tvůj problém stačí něco na posílení cév a nějaká mast a ani nebudeš potřebovat nic dalšího. Pokud by se přistoupilo na laser či gumičkování, popř. kombinace obojího, tak se také nemáš čeho bát. Je to bezbolestné.
@miryp já se tím stresuju už rok a půl, protože mast čípky ani vitamíny mi nepomahaly. A po tom gumickovani to pak jako časem upadne nebo jak to je? A dá se s tím normálně fungovat? (WC, atd)
Pak je fajn, že ses konečně překonala a chceš to aktivně řešit. Uvidíš, že se ti uleví. Mám zkušenost s gumičkováním vnitřních hemoroidů a je to přesně tak, jak píšeš. Gumičkou se zamezí přívodu krve do uzlu, tudíž není vyživován a odumře a spolu se stolicí se pak gumička i se seschlým uzlem vyloučí. Na záchod chodíš dle potřeby, nic nezadržuješ, to je pro hemoroidy nežádoucí. Po zákroku se 10 dní necvičí, což je jediné omezení. Patrně bude třeba upravit i zvedání dětí, s tím zkušenost nemám, chodila jsem na ošetření před dětmi.
Neboj, vyšetří tě rychle. Já jsem taky byla, proste jsem se dala na čtyři a dr mně vyšetřil, nebylo to nic hrozné. Myslím že gynekologie je horší.
Byla jsem na proktologii a tento rok mám čerstvě zkušenosti i naraženou zadelí z chirurgie. Obě vyšetření probíhaly stejně 😀 vylezla jsem na čtyři na lehátko, ukázala zadel, dr. prohmatal, vyšetřil i zevnitř a za pár vteřin bylo po všem. Jako je to trochu ponižující, ale zas si říkám, že oni to tak neberou, protože už od studií je to jejich denní chleba. Jako vybrat si proktologii za ten svůj top obor medicíny, tak to mi hlava nebere, ale třeba nebylo místo na neurologii anebo kardio, tak šli lidem zírat do zadku 😅 což je furt lepší, než když jiný do nich leze 😂 pardon, chtělo to tady trochu filosoficky odlehčit 😀
@miryp a jak dlouho to trvá než odpadne?
@anezzik fakt? Já myslela v porodnici když mi dávali klistyr a po porodu zjistili hemoroidy, že už nic víc ponizujiciho není, ale teď mám pocit ze jsem se spletla
@felis já mám ty doktory za asi úchyly, protože kdo by ciste z dobryho úmyslu se šel učit na stourani v zadcich nebo pipce? Kdom toho to dělají vesměs samí chlapi..
Doktor říkal, že je to mezi 2. a 5. dnem, moje zkušenost byla ten 2., max 3. den po zagumičkování.
@miryp tak to je celkem rychlý, dekuju
Holky tak to mám za sebou. Bylo mi fakt nepříjemně a trapně, ale už to mám za sebou a normálně se sama sobě tlemim...jakože ne že by to nic nebylo, spis je to takovej ten skodolibej smích 🤣
No vidíš, jsem ti říkala, že pak přijde to uvědomění, že nebylo třeba stresovat 😉 Tak ať je hlavně brzy líp.
@miryp děkuji za podporu🍀
Nic zvláštního. Vylezeš na lehátko, ukážeš zadek, Dr se podívá, max. prohmata a hotovo. Taky se mi nechtělo, ale je to rychlé, nemusíš se stydět.