Vyhřezlá plotýnka

wea1
11. led 2018

Mám 6ti měsíčního syna. Před třemi měsíci mě začali bolet trochu dole záda, pak trochu víc pak to střílelo do pravé nohy . Zanedbala jsem to. Teď mám vyhredlou plotýnku 13mm . Žádný neurolog mi nechce dát rehabky,všichni mě posílají na operaci. Takže 30tyho jdu pod kudlu. Už jsem se a tím nějak srovnala ale to že budu týden bez miminka nesu hrozně těžko.muzu si za to sama ale jen vám chci říct nepodceňujte své zdraví!!

kajalka
11. led 2018

No bodejť by ti napsali rehabky, přišli by o kšeft. Vyhledej v okolí, kdo dělá metodu McKenzie, dají tě dohromady. Operace je až poslední řešení a ne pouhého výhřezu, ale prasklé plotny. Zažila jsem dost lidí, kterým se to po operaci naopak velmi rapidně zhoršilo a už nešlo nic dělat, takže doživotně léky proti bolesti.

zdenkaell
11. led 2018

Vyhrezlou. Ne vyhredlou

ilonne
11. led 2018

@kajalka ma pravdu, sama mam 1cm vyhrez a podle meho neurologa se dnes operace voli az jako krajni reseni, kdyz jsou potize s chůzí, zachodem atd. a trvalejsiho charakteru a rhb nestacila. Stejne budes muset po operaci cvicit a pry se stejne stava, ze vyhrezne dalsi plotynka.

ilonne
11. led 2018

Muzes,zkusit toho McKenzie nebo SM system Dr. Smiska

svija
11. led 2018

A jak přesně ty bolesti teď vypadají. Neměl by být rozhodující ten nález dle výsledků CT nebo MR (tj. není důležité kolik milimetrů), ale právě intenzita obtíží a to jak se projevují. Jsem fyzioterapeutka a operaci bych taky viděla jako poslední možnost, kdy už je i třeba nějaké oslabení svalů v noze díky přiskřípnutému nervovému kořeni.

wea1
autor
12. led 2018

@svija střílí mi bolest přez zadek do stehna, kolene. Ujdu max. 30metru bez bolestí pak už nemůžu jak to bolí. Když jsem v klidu (ležím) nebolí nic. Pohyb jakýkoliv bolí to.nejhorsi je večerní sprcha. Noha mi někdy mravenčí ale cítím ji. Starat se o prcka je pro mě nadlidský výkon stejně jako obléct si ponožky.

wea1
autor
12. led 2018

@kajalka po přečtení tvé zpravy jsem hned vyhledala fyzioterapeutku. Dneska na čtvrtou jdu k ní.diky moc

wea1
autor
12. led 2018

@zdenkaell jasně hahaha hlavně že se chápeme 😂

wea1
autor
12. led 2018

@ilonne McKenzie dnes jdu na to

wea1
autor
12. led 2018

@ilonne a jak se cítíš, jak funguješ jak pomáhá cvičení. Prosimtě rozepis mi to. Mě neurolog,ortoped i neurochirurg (moji známí) všichni posílají na operaci. Ale udělám vše co bude v mých silách abych se tomu vyhla

kajalka
12. led 2018

@wea1 Tak to je rychlost! Určitě tě dá brzo do kupy a známým vytřeš zrak 🙂

fita
12. led 2018

Ja mam vyhrezle obe dve plotynky, leky, kapacky, injekce, nic me nepomohlo. Bolest nohou, nekdy jsem nemohla ani vstat.Klecela jsem u postylky, nemohla vytahnou mimco, bolesti priserne.Minuly rok jsem uplnou nahodou/ nechapu, proc me o tom celych 5 let nerekla moje neurolozka/ nasla na netu clanek o ozonoterapii.Vyhledala jsem si, kde ji delaji, objednala se......a je to pul roku a ja jsem BEZ BOLESTI. A to uz jsem mela tesne pred operaci! Takze za me OZONOTERAPIE! Pod CTckem ti do zad napichuji ozon, myslim, ze to byly 4 injekce.

hz
12. led 2018

@wea1 taky doporucuji cvict a cvicit. Urcite se stav da zlepsit efektivnim, cvicenim, zvlaste, jsi li mlada. Operace je posledni moznost! kvalitni fyzioterapeut, pravidelne cviceni a bude lepe. Nebojte se s doktory diskutovat, ty mas hlavni slovo, kdo da souhlas s operaci, nikoli oni(nejde o zachranu zivota).. Dej tomu cas, operaci zrus, zacni pravidelne cvicit a cas ukaze-na operaci muzes vzdycky.
Ja mela obdobne problemy, nemohla jsem lezet,ale byli/jsou to esa, panev mimo osu, panevni dno total nefunkcni, panev jsem cvicenim srovnala, efektivne se zamerila na panevni dno a celkove se mi veskere bolesti upravili/velmi zmirnili.
Opravdu, nedej se!jde o tve zdravi, ty za nej zodpovidas...preji hodne stesti.

anna04
12. led 2018

Zdravím, 13 mm je dost. Měla jsem také 13mm, zenedbáno 2 roky - ale ne mojí vinou - doktor nevěřil, že mě to "opravdu" bolí 😀. Prošla jsem všemi možnými i nemožnými rehab., ale nakonec už se nedala bolest snášet ani v klidu. Nakonec operace. Ale musím uznat, že mě to opravdu pomohlo. Sice dlouhá rekonvalescence, ale díky poctivému cvičení a dodržení režimu mám od té doby naprostý klid. Je už to mnoho let, aktivně sportuji, momentáně jsem na konci druhého těhotenství a - musím zaklepat - bez jediného problému. Takže - hlavně v klidu. I když to operací skončí, tak nevěšet hlavu - nenechte se strašit že pak už je to navždy špatný a jen a jen horší. Není to pravda 😉. Ono trpět dlouhodobě, překonávat bolest a dělat hrdinu, taky moc pozitiv nepřináší - čím déle se vše odkládá, tím menší je šance na uzdravení i po operaci. Přeji mnoho štěstí 😉

wea1
autor
12. led 2018

@fita ozonoterapie pomůže s bolestí ne z útlakem už jsem to řešila z doktorem. Nedoporučuje mi to i když to sám prování.

wea1
autor
12. led 2018

@hz děkuji

wea1
autor
12. led 2018

Tak holky dneska jsem byla u fyzioterapeutky doporučila mi každou hodinu cvičit kobru, cviky především dýchání do stran a posilování pánevního dna ale zároveň řekla že pokud nezacnu do 14dni lépe chodit ať tu operaci podstoupím.

wea1
autor
12. led 2018

@anna04 strašně, strašně moc děkuju. Hodně jsi mě uklidnila . Jak dlouho trvala rekonvalescence?je nějaké omezení to teď nesmís? např: lyžování, snowboard atd? Díky moc ☺

wea1
autor
15. únor 2018

PO TŘECH MĚSÍCÍCH nesnesitelné bolesti jsem se dobelhala na nejbližší fyzio kde dělají metodu McKenzie!!!!!! Měsíc bez efektu k tomu jsem před 14dny dostala banální cviky např. Jízda na kole na zádech atd. A světe div se.Magneticka resonance sice ukázala že výhřez je už 1,5,cm ALE UZ CHODÍM (trošku to bolí )a věřím že se bez vrátím do normálního života.Neverila jsem ALE už věřím že to opravdu i s velkým vyhrezem jde bez operace. Měním neurologa ještě sice nemám úplně vyhráno ale věřím že to zvládnu a xhci přidat trochu odvahy těm co to mají taky tak.