Visící výrustek z konečníku v těhotenství. Co by to mohlo být a jak řešit?

3. led 2022

Hezký večer všem, jsem ve 30. týdnu těhotenství a dnes jsem vytlačila takový zvláštní výrůstek, který mi visí z konečníku a vůbec nevím, co s tím. Jako hemeroid to nevypadá. Mám tam cca 3 cm kůži a na konci je boulička nebo spíš jakoby takový nějaký divný uzel, má to zvláštní zbarvení, ale stolice to není. Vypadá to spíš jako odumřelá kůže nebo nějaké nestrávené jídlo, ale je to přirostlé zevnitř ke konečníku. Není to zarudlé, ani červené. Má to spíš takovou žluto-hnědou barvu (ale kus stolice to opravdu není). Bolestivé to vyloženě není, jen je to hodně nepříjemné. Psala jsem na e-doktora, ale prý nesmí "vyšetřovat" těhotné. Můžete mi prosím poradit, co by to mohlo být a jak to případně řešit? Hned ráno jedu k doktoru, ale jsem strachy bez sebe, co to může být, tak bych byla ráda, kdyby měl někdo podobnou zkušenost a trochu mě uklidnil. Díky.

katherine177
3. led 2022

Řekla bych ,že jsou to kondylomata

autor
3. led 2022

@katherine177 Podle popisu a příznaků to nevypadá. Hlavně bych to teď neměla jak chytit.

lidija1234
3. led 2022

Podle mě to bude trombóza ale tam zas nesedí úplně ta barva. Nebála bych se beztak to bude něco ohledně hemeroidu těhotné na to hodně trpí.

mamikry
3. led 2022

Podle me to bude hemeroid. Trpela jsem na to taky. Nebolel. Po porodu to bylo horsi. Pomohly mi cipky Preparation H, omyvat po kazde toalete Herbalonem a mazat dubovkou.

autor
3. led 2022

Hemeroidy ale vypadají trochu jinak.. tohle má opravdu takovou zvláštní hnědo-žluto-bílou barvu. Myslíte, že jít raději na gynekologii, proktologii nebo do ambulance na chirurgii?

katherine177
3. led 2022

To se může projevit i za několik let ,když je oslabená imunita

zrzeckas
3. led 2022

Zavolala nebo zasla bych k praktickemu lekari... Nejjednodussi, co muzes udelat.....

lidija1234
3. led 2022

Šla bych rovnou na proktologii popřípadě na chirurgii. Obvodak stejně nic neudělá a pošle na další vyšetření na jedno z těch dvou míst