Velmi silná menstruace. Co s ní?

baru7889
2. zář 2019

Ahoj holky, vysadila jsem HA a od te doby mam hrozne silnou menstruaci. Je mi jasne, ze je to asi normalni, ale je to fakt hruza, nemuzu pomalu ani sedet, jak me cely spodek boli.. nevite nekdo co s tim, jak to upravit, pripadne cim, aby to nebylo tak strasne nesnesitelne? 😔 predem dekuju za rady..

monaluza
2. zář 2019

Vitamin C a navsteva gynekologa

falling
2. zář 2019

Mně docela pomohl kontryhelový čaj, to je osvědčená ženská bylinka. Na sílu menstruace u mě vliv neměl, ale bolesti zmírnil

vitezove
2. zář 2019

Mohla by to být endometrióza. Raději si zajdi na gynekologii ať ti dají žádanku na profi ultrazvuk. Jinak bych doporučila akupunkturu, ta je na to super. A můžeš zkusit kotryhel, gynex. Také hormonální jóga by ti mohla velmi pomoci.

drakenn
3. zář 2019

Silně a bolestivé krvácení bývá u myomu na děloze. Chce to gynekologa

majdaptak
3. zář 2019

@baru7889 Ahoj, mám silnou a bolestivou menses odjakživa, po porodu chvíli pohoda a asi po 5ti cyklech znova. Aktuálně mi dost pomáhá začít 2-3 dny před i během m. pít kontryhelovo-řebříčkový čaj, přikládat na břicho nahrivaci láhev a dost mi ulevuje i menstruační kalíšek. A když je úplně nejhůř a musím fungovat, tak holt vezmu brufen.

ivuska1986
3. zář 2019

@baru7889 zkus vložky od Tiande, mě pomohly a hlavně dodaly pocit luxusu v těch blbych dnech

baru7889
autor
3. zář 2019

@majdaptak No jak tady čtu ty odpovědi, že to může být endometrioza, myom atd, tak uz zacinam mit docela strach😏 zpozdila se mi tenhle mesic o 6 dni a ty prvni dva dny byly hruza, ted uz to jde, tak doufam ze to nic vazneho neni.. na gyndu hned behat prave nechci

iulia
3. zář 2019

Já mám silnou a bolestivou menstruaci pořád, gynekoložka mi říkala, že po dětech to bude lepší. Je pravda, že bolestivost je něco menší, ale síla zůstala. Já teda beru týden před menstruaci vitamín b6 a když to příjde, piju kontryhelový čaj (ráno a večer), nicméně ty dva dny si musím přetrpět a když se to nedá vydržet dám analgetika. A neboj endometriózu ani myom jsem neměla ani nemám a děti mám přirozenou cestou.

baru7889
autor
3. zář 2019

@iulia tak to mě docela uklidnilo 🙂 snad to u mě bude taky tak, už aby ty děti byly.. :D

aselluska
3. zář 2019

Taky dva dny hrozně trpím. Měla jsem období, kdy jsem nemusela na analgetika sáhnout. Teď to bez nich nejde, obzvlášť po laparo, jak mě čistili a konečně mám dá od sebe menstruaci ... Neměla jsem žádné bolesti při fyzicky namáhavé práci, teď v kanclu trpím, takže určitě hodně ovlivní pohyb a jak už se psalo výše i jóga, ta zabije více much jednou ranou 😉. Na sílu mi hodně pomohl kontryhelovy čaj, ale až po důkladném vyšetření, že je vše dole v pořádku. Držím palce 🤗