Ahoj holky,
chci se zeptat, máte některá zkušenost s lékem Orgametril ? Já ho mám předepsaný už od března, vždy 2x1 10 dní. Po vysazení HA (28.3.) V březnu, jsem menstruaci dostala 2x za měsíc, nastaly bolesti v podbřišku a byla mi nalezena cysta, proto byl předepsán Orgametril, po kterém má narůstat sliznice, aby se dostavila menstruace. V dubnu, mi byl předepsán zas, kdy mě tlačila tekutina v břiše, po vysazení, se vždy dostavila menstruace (špinění). Na začátku května, kdy jsem to po 6 dnech nedostala, mi byl opět předepsán Orgametril. Doktor ví, že se snažím otěhotnět a stále ho předepisuje, v příb.letáku je, že potlačuje ovulaci. Říkala jsem, že mám neustále hrozně nafouklé břicho po tomto léku, ale prý to k tomu patří. Pomůže mi něco jiného ? např. na podporu ovulace ? mám si o to sama zažádat ? Nechci už orgametril brát, pokud do srpna neotěhotním, prý mi ho zkusí předepsat na půl roku.
Piju kontryhelový čaj, máte někerá rady, tipy ?
@nadla A podle čeho lékař usoudil, že neovulujes? Tahle délka cyklu je ok. Zjednodušeně řečeno, cyklus má dvě důležité fáze. Před ovulací ( ta může být v každém cyklu různě dlouhá, může se natáhnout stresem, ATP.) a pak fáze po ovulaci - ta se jmenuje lutealni- a ta má stále stejnou délku. Zjednodušeně, určit délku cyklu můžeš přesně až ve chvíli, kdy proběhne ovulace. Lutealni fáze je dlouhá maximálně 16 dní (to je maximální délka životnosti žlutého tělíska, peodukujiciho progesteron - což je např. i ten irgametril). Problém nastane, když je lutealni fáze kratší než 10 dní, pak se případně oplodněné vajíčko nestihne uhnizdit. Progesteron má taky jako další účinek vstřebání dalších folikulů, které nepraskly. Takže proto, když si vezmes orgametril před ovulací, tak si jí bloknes.
jasně, tomu rozumím 🙂 ale není mi jasné, proč mi ho neustále předepisuje. Podle ultrazvuku, mám nízkou sliznici, proto nedochází k menstruaci. Doktor neřekl, že nemám ovulaci. podle krevního testu, na kterém jsem byla, je taky vše v pořádku.
16DC řekl, že by cykly měl srovnat ten orgametril, tak já doufám, že už to bude dobrý, a normálně to bez podpory léků dostanu.
@nadla No orgametril Ti navodí akorát falešnou lutealni fázi. Když ho přestane s brat, vrátí se to zase zpátky. 16.DC je moc brzy na jakékoli závěry po vysazení HA. Takže bych se zatím na ten lék vykaslala a zkusila vypozorovat ovulaci, kdy dojde. Pokud jsi měla cyklus 40 dní, tak ovulace mohla přijít nejdřív nějaký 24.-25. DC.
Moc děkuji, za Tvůj názor 🙂 😉 🙂
@nadla Ahoj, jak dlouhé cykly jsi měla bez toho orgametrilu?