Ahoj, jsem tu nová, zkoušela jsem i jiné diskuze na jiných servrech, ale tam se nováčkům asi neopovídá, tak zkusím tady emoticon Mám hypoterózu, nicméně hormony mám srovnané. Snažíme se přes rok o miminko a nedaří se, bylo mi nedávno zjištěno PCO a nasazen utrogestan. Zajímalo by mě, jaké máte s tímto lékem zkušenosti. Je možné, že když po utrogestanu přišla MS, že třeba naběhne i ovulace? Mám to brát ještě dva cykly a pak asi clostilbegyt... a právě mě napadlo jestli je možnost aby se to spravilo jen utrogestanem. A pak jestli je dobrý nápad brát i femigard, když beru ten utroš... Abych něčemu neuškodila. Nějak už se nemůžeme dočkat a hlavně já se teda bojím, abych nebyla neplodná emoticon Děkuju za odpovědi.
a ten FERTILCHECK je prosímtě co přesně? 🙂 Vím, že utrogestan není na ovulaci, myslela jsem, ale že dodává nějaké hormony a třeba jestli ten problém je jen v nich mohlo by se vše upravit. ale to je asi utopie :(
A nebo ten femigard že by to spravil... K tomu fertilchecku, koukala jsem, že to vlastně zjišťuje hladinu FSH, předpokládám, že když mi doktorka dělala hormonální rozbor tak by mi řekla, že je to špatný nebo se pletu?
@douby posílám ti odkaz : http://www.otehotnet.cz/324-testy-plodnosti, tady je to vše popsaný. A tobě zjistil dr. že nemáš ovulaci?
jj mám PCO
Zkusila si někdy Chlorelu? Já jsem měla hodně cysty a po tom, co jsem to začala brát se už nikdy nevrátily. Čtu, že tady se taky vytváří.
Nezkoušela kouknu na to. Cysty nemám, má to prý v počáteční fázi, takže prý nic hrozného, ale je to teda vopruz...
Já právě uplně nesnášim jakékoliv léky, prostě je mi proti srsti do sebe něco cpát. A dopadla jsem tak, že beru prášky na žlázu, utroš a čeká mě clostil. Tak pro můj pocit to doplním bylinkama, jinak by mě švihlo 🙂 Jaké bylinky konkrétně jestli se můžu zeptat?
@douby Ahojky, Utrogestan se bere v druhé fázi cyklu (tedy pro případné udržení ranného těhotenství) a z toho důvodu si myslím, že nemá vliv na ovulaci. Já ho beru kvůli pravidelnosti MS a chceme mimi. Na ovulaci ti pomůže ten clostík. Co se týče Femigardu ten beru taky a ničemu tím neuškodíš. Pokud se bojíš neplodnosti - což plně chápu, protože o první miminko jsme se snažili dlouho, tak si zkus koupit domácí test plodnosti - FERTILCHECK - test ženské plodnosti 2ks. 🙂 🙂