Ahoj maminky. Jsem 5 týdnů po porodu, byl to 2. porod. Před pár dny jsem si všimla, že po vyčurání ještě několik kapek jde do kalhotek - třeba jakmile vejdu do koupelny, takže za pár minut od vyčurání. Je to někdy pár kapek, jindy trošku víc. Nepomůže sedět na wc déle… na gyndu jdu až v pátek..
Ale ta to myslím řešit nebude 🙁
Máte někdo zkušenost? Všude se dočtu o inkontinenci po kychnuti, kaslani apod.. to nemám. A toto jsem v diskusich moc nenašla 😐 Děkuji za každou radu.
@lociloci Mrkni se na hyperaktivni močový měchýř, také mě to zlobí, že se jakoby nedočůrám a nebo za 2 minuty můžu jít znova, pořád mám potřebu čůrání a kolikrát je to jenom pár kapek. Já teď ale nejsem po porodu, o dítě se snažíme, tak na urologii budu řešit až bude druhé na světě. Ale tobě může třeba pomoci cvičení, když jsi chvilku po porodu. Já to mám ten syndrom hyperaktivniho měchýře.
@lociloci jo, zustalo mi to po tretim porodu a stve me to. Jak se tam ty vnitrnosti preskladaly-zmenim polohu(vstanu) a holt asi zbytky zasekle cestou. Co s tim nevim, proste si davam bacha a cas. Komplikuje to zejmena situace “v lese”, “na verejnych mala kabinka” apod. Kdyz zjistis zatracny lek, napis! 😃
Ještě někdo zkušenost? Na gynekologii teprve půjdu ale jak ji znám tak nad tím mávne rukou 😔
@lociloci měla by vás poslat urogynekologii, kde se inkontinencí po porodu zabývají. Někdy pomůžou cviky na posílení pánevního dna, někdy je nutná operace. To co popisujete měla kolegyně z práce, voperovali jí pod močový měchýř nějakou síťku a je strašně spokojená. Nemá už žádné problémy.
@marge_s říkala jsem si, že tě označím, když řešíme stejný problém; byla jsem na gyndě, prý je to povolené pánevní dno, plus mám dost kleslou dělohu. Mám cvičit a jít na fyzio.. a pak za půl roku případně na urogynekologii, a řešil by se zákrok jak píše
@palja
Takže teď sháním nějakého dobrého fyzioterapeuta pánevního dna.. okolí PCE/HK/ ideálně Ústí nad Orlicí..
Ano, měla jsem po 2. porodu, povolené svaly pánevního dna. Cvičím s fyzioterapeutkou a doma, mně to teda nevadilo, ale fyzio prováděla i vnitřní vyšetření a díky pohmatu věděla, jak jsou na tom moje svaly pánevního dna a naučila mě, jak s nimii cvičit. Moc času na cvičení nemám (nebo spíš se mi nechce 😣), ale vidím zlepšení. Toto "dočurávání" už přešlo, ale bojuju s kašlem, kýcháním, skoky...snad to bude lepší a lepší. Kamarádka taky cvičí s Venušinými kuličkami a pomáhá jí to.
@honatko092 Moc děkuju za zprávu!
@marge_s Ahoj, tak co, je u tebe nějaký progres, zlepšení?
Já jsem začala chodit na fyzio. Svaly PD mám prý stažené, tak mám cviky přímo na míru. Ale zlepšení.. nevím, jeden den mám pocit že je to daleko lepší, jindy pořád stejné 😒 Podle fyzio se to určitě zlepší cvičením, ale já nevím, jsem 9 týdnů po porodu a myslela jsem, že touhle dobou budu už dávno fit ☹️
Četla jsem nějaké diskuse i na emiminu, tam to taky ženy řešily.. ale někomu to přešlo časem a někdo se tam už nevyjádřil..
@honatko092 Ahoj a jak to vypadá u tebe? Zlepšilo se ti to? A po jaké době cca se to u tebe začalo lepšit?
Já jsem z toho popravdě už dost smutná, někdy mě přepadne pocit že už se to určitě nikdy nezlepší a budu do konce života nosit vložku ☹️
@marge_s Se mnou na cviceni chodila pani, ktera mela od porodu vic jak 10 let a tohle si vycvicila. Jen to chce spravne cviky a opravdu cvicit. ☺️
Já mám dráždivý močový měchýř. Taky šílený
@makovice88 jaj, ja to uz pustila z hlavy 🤔 tak ze by….dik za info 🙂