Únik moči po potratu. Máte zkušenost?

kikipiki
27. dub 2023

Zdravím,mám takový nepříjemný problém a chci se zeptat jestli to měl taky někdo😐 abych začala od začátku 2011 první porod císařským řezem,druhý 2019 normálně,ale tak to začalo malý jak se řval rychle ven ,tak mi natrhl močovou trubici,kterou sešili cca za 4mesice to bylo ok . Teď 21.3.2023 jsem samovolně potratila-porodila ve 20tt😐 a od té doby při prudším pohybu,kýchnutí,zakaslani si cvrknu 🤦 posilují pánevní dno,ale zdá se mi že se to nelepší🤷nehledě na to mám jako by nutkání pořád na malou i když se mi nechce. Za 14dni jdu na kontrolu,tak se zeptám doktora. Setkala jste se s tím některá? Říkala jsem si jestli se neporušila močová trubice🤷

lencaa11
27. dub 2023

@kikipiki mohla se uvolnit ale taky je to ještě brzo od té smutné události kdyby se to nelepsilo domluv te se z lékařem na vyšetření a možné pásce

kikipiki
autor
27. dub 2023

@lencaa11 myslíš? A to jít nejspíš na urologii? Nebo mi na gynde napíše žádanku?

lencaa11
27. dub 2023

@kikipiki gyndar může dát zadanku na urologii a tam podle nálezu můžou doporucit pásku je to zákrok jednodenní ráno se tam jde a odpoledne domu

levandule_k
27. dub 2023

Cvičíš sama nebo pod dohledem fyzioterapeuta?

kikipiki
autor
27. dub 2023

@lencaa11 aha ,tak to je rychlé ☺️

kikipiki
autor
27. dub 2023

@levandule_k cvičím stejně cviky jako po natržení trubice což se zlepšilo na 100% cvičím doma ,tak jako v roce 2019,teď teprve půjdu na kontrolu jestli je vše ok páč mě i čistili,tak se pak na vše zeptám

levandule_k
27. dub 2023

@kikipiki JJ není na škodu, když tě pak znovu zkontroluje i fyzio. Držím palce, ať se tělo brzo srovná.

kikipiki
autor
27. dub 2023

@levandule_k děkuju snad to pomůže,je to otravné pořád nosím intimní nebo vložku 😐 a když ji nemám bojím se i zakaslat

hezz17
27. dub 2023

@kikipiki
@lencaa11 jednodenni vykon je to spise vyjimecne. Standard je prijem den predem, operace a dalsi den domu, polud je vse v poradku. Ovsem paska pod mocovou trubici zhorsi urgence na moceni. Tzn pokud mas problem i s tim, ze chodis casto, tak s padlou to bude jeste casteji.

lencaa11
27. dub 2023

@hezz17 nevím jak jde ale u nás jak v nemocnici tak jsou tu i centra kde se na to specializují a leželi semnou ženy které sli ráno na zákrok a po 14h domu cca po kontrole lekarem ultrazvuk taky záleží na urologii jak to vidí oni to je jasný

lenkalubina
27. dub 2023

Určitě gynda. Můj dr se na to specializuje a teď zrovna operoval dve moje kamarádky, které měly problém po porodu s únikem moči.

kikipiki
autor
27. dub 2023

@hezz17 aha😐 no často ani ne,ale pořád mě to nutí jako na čůrání,ale nevyčuram nic kapku dvě 🤷

kikipiki
autor
27. dub 2023

@lenkalubina tam jdu za 14 dní ,tak uvidím co řekne třeba bude stačit jen cvičení bez operace