Těhotenství ze strany, kde není vejcovod

1306
21. říj 2017

Ahoj holky, je tu některá, která ví, že otěhotněla ze strany, kde neměla vejcovod?Je to vůbec možné? Mít ovulaci na straně, kde chybí vejcovod a přesto otěhotnět, protože si vajíčko stáhne ten zdravý vejcovod???

marrrtinna
21. říj 2017

Nevím jestli je to možné, já po mimoděložním tehu jsem se doktora ptala jakou máš šanci znovu otěhotnět a on mi řekl že jeden vejcovod stačí ale musím mít ovulaci zrovna na té str. kde mi zůstal. ( Otěhotněla jsem přesně za rok)

julie369
21. říj 2017

Ahoj, u mě to tak pravděpodobně bylo. Resp. na laparoskopii mi.zjistili, že jeden vejcovod je průchodny a u druhého "nebyla průchodnost prokázána". Měla jsem jít na inseminaci, ale vajíčko bylo na té" špatné " straně. Takže inseminaci nedělali, jen mi pichli pregnyl a řekli mi, ať se snažíme doma. Že vejcovod je "chápavý" a může si vajíčko přitáhnout i z té druhé strany. A já z tohohle snažení otěhotněla a narodil se nám zdravý syn. Ale vejcovod jsem měla a je otázka, jestli byl skutečně neprůchodny. Nicméně tohle mi v Gennetu tehdy řekli. Přeji hodně štěstí, ať se brzy zadaří.

jitavrtule
23. říj 2017

Je to možné, otehotnela tak kamaradka. První miminko z ivf, druhe prirodni zazrak, ma jen jeden funkcni vecovod a jeden funkční vajecnik a ty jsou jeste krizem.